12.7.2018

Tuliaisia Italiasta


Terveisiä ihanasta aurinkoisesta (ja tosi kuumasta!) Pohjois-Italiasta. Palasin tänään kotiin 16 päivän reppureissulta, jonka aikana kuljimme läpi Keski-Euroopan Italiaan, jossa vietimme 10 päivää kierrellen eri kaupungeissa. Nyt olen jo ryhtynyt käymään läpi loman aikana kertyneitä työasioita ja onkin ihanaa tarttua taas meneillään oleviin suunnittelutöihin kun mukana Italiasta tuli niin paljon uusia inspiroivia juttuja: sekä lisää ymmärrystä vanhoista arkkitehtuurityyleistä että kokemuksia taitavien nykyajan sisätilasuunnittelijoiden luomista hienoista interiööreistä, joista voi ottaa inspiraatiota omaankin työskentelyyn.

Repussa kulki kotiin myös tavallista enemmän tuliaisia, yleensä olen matkoilla aika maltillinen shoppailija, mutta nyt vaan näin niin kivoja juttuja, että halusin tuoda niitä meille kotiinkin arkea ilahduttamaan. 

Tässä työpöydälläni ovat nyt minusta koko matkan ihanimmat löytöni, käsintehdyt genovalaiset rintakorut, jotka ovat osa Le Bambocce - sarjaa, josta voi tilata vaikka valokuvan perusteella itsestäänkin hauskan ja suloisen nuken. Tässä linkki heidän nettisivulleen: Le Bambocce.
Italiasta tarttui mukaan myös muutakin pientä ja söpöä tilpehööriä, ostin iäkkäämmän rouvan pikkuputiikista Levantosta  muutaman samettisen tyynyliinan ja Maisons du Monde - huonekaluliikkeestä myös tyynyliinoja ja huonetuoksuna käytettäviä keraamisia sulkia.

Firenzen paperikaupoista ostin kauniita italialaisia kortteja ja kalentereita. 
Olin niin iloinen kasviaiheisten kalenterien löytymisestä, että piti ostaa kaikki kolme erilaista :)

Seinäkalenterit eivät kuitenkaan olleet isoimmat ostokseni, vaan päädyin raahaamaan läpi Euroopan jopa ihanan isokokoisen maton. Onneksi matto on aika ohutta puuvillaa, joten sain sen hyvin taiteltua kassin pohjalle, eikä se edes painanut erityisen paljon. 

Tässä matto levitettynä meidän nykyisen salin maton päälle. 
Maton kanssa ostin myös samaan aikaan puuvillaisen torkkupeiton, peitolle tuli yllättäen jo matkan aikana tarvetta, kun välillä esimerkiksi yöjunassa tarvittiin lisäpeittoa tai lapselle tuli illalla ravintolassa kylmä. 

Tämä peitto on siis jo ehtinyt nähdä monta paikkaa ennen kuin se päätyi Pömpelin sohvan selkämykselle!
Huomasin juuri, että loman aikana olitte jättäneet paljon kivoja kommentteja blogiin, alan käymään niitä nyt läpi ja vastaan kyllä kaikille :)

Ihanaa heinäkuuta ja Instagramin puolelta voi käydä vielä katsomassa kuvia matkan varrelta: Instagram/suunnittelutoimistokruunu7 kommenttia:

 1. Iiiiiiiiihana!Ihana matto ja täkki ja kaikki ❤️❤️❤️❤️

  VastaaPoista
 2. Anonyymi12.7.18

  Ihanat ostokset. Ja tuollainen reissu kuulostaa ihanalta seikkailulta. ♡
  Pakko udella, suojaatko puulattian jotenkin juuttimaton alta? En ole uskaltanut laittaa uusille lattioille, kun olen pelännyt, että kuluttaa maalin puhki. Onkohan ollut turha huoli?
  t.Tiitu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiitu <3 En ole suojannut lattioita mitenkään ja vaikka meillä on ollut paljon karheita juutti- ja muita luonnonkuitumattoja, niin ei niistä ole jäänyt lattiaan mitä jälkiä :)

   Poista
 3. Anonyymi13.7.18

  Che bello,potevi passare a trovarmi visto che sei venuta fino a qua.Ti lascio la mia mail violettaturcu@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Olisi mukavaa lukea jonkinlainen matkaraportti. Itseä kiinnostaisi tehdä myös lasten kanssa reppureissu esim. klassisella Wien-Trieste reitillä. Puolan läpikin voisi olla jännittävää kulkea. Nuo rintakorut ovat kyllä hauskat.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi17.7.18

  Aivan ihania ostoksia!oikein hyvää kesää pömpelinmäelle.

  VastaaPoista