14.12.2018

Makuuhuone ullakolla


Meidän aikuisten makuuhuoneen sisustus yläkerrassa ei ole tainnut muuttua juuri ollenkaan koko sinä aikana kun olemme asuneet Pömpelissä. Tykkään siitä ettei makuuhuoneessa ole mitään turhaa tavaraa ja se on oikeastaan ilmeeltään hyvinkin askeettinen. 

Hirsiseinät maalasin ennen muuttoa vihertävän vaaleanharmaalla Country Frenchin Päärynä -sävyllä. Maali on hyvin mattapintaista ja läpikuultavaa kalkki-kaseiinimaalia.
Vinojen kattojen alla tuntuu turvalliselta nukkua, ja heti ikkunan takana on meidän kaunis metsämme. 
Mietin silloin kun Pömpeliä suunniteltiin, että haluaisin nukkua juuri talon tässä nurkassa ja mietin myös makuuhuoneen sisustuksen värit itäisen ilmansuunnan valonsävyn mukaan. Itään suuntaavissa huoneissa vihertävät metsänsävyt näyttävät erityisen kauniilta.  

Olen askarrellut siniharmaalla pellavakankaalla verhoillun sängynpäädyn itse, sängyssä on vanhojen Ikean runkopatjojen päällä luomupuuvillainen futon.

Roosanväriset pikkutyynyt olen tuonut mukanani Italiasta.
Yöpöytinä meillä on antiikkiset rengin- ja emännänkaapit, jotka olen maalannut joskus aikoja sitten. Emännänkaapin vihreän maalin olen sekoittanut vernissasta ja pigmenteistä.
Vanhan kasvikuvan olen leikannut monta vuotta vanhasta seinäkalenterista.  
Puulaatikossa meillä on lahjapaperit säilytyksessä, ja nyt olen jo alkanut kaivella sieltä paketointitarvikkeita joululahjoja varten :)

7 kommenttia:

 1. Olen uusi lukija ja katsellut vasta uusimpia postauksia ja eilen hokasin, että teillä on uusi talo! Aivan mahtavasti toteutettu, kun meni aivan täydesti vanhasta! Hirsipintoja mietin, ett miten "saatu" halkeilemaan noin, että näyttää vanhoilta? Uusihirsitaloissa ne aina näyttää niin nykyaikaiselta halkeamattomana, että olin sulkenut uuden hirsitalon kokonaan pois laskuista. Jollekin halkeaminen negatiivinen ongelma, mutta vanhanajan tunnelmaa hakiessa on kyllä ihan ratkaiseva ero.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi14.12.18

  Ihania kuvia pömpelistä.Oikein hyvää viikonloppua ja rauhallista joulunaikaa pömpeliin.

  VastaaPoista
 3. Niiiiiin ihana ❤❤❤taas . Voi huoh ❤

  VastaaPoista
 4. Teillä on kyllä niiiin kaunista, harmonista ja rauhallista. Ja kadehdittavan 'vähän' tavaraa - pääsisipä tuohon tilanteeseen itsekin!
  Et maininnut mitään tuosta ilmeisen itsenäisesti liikkuvasta kissasomisteesta, ken lienee ;)
  Suloista joulun odotusta toivottelee Keekis

  VastaaPoista
 5. Kuvissa seikkaileva pehmoinen otus on kyllä syötävän suloinen :) Huoneenne väritys on ihanan rauhallinen ja olettaisin siellä unen tulevan hyvin <3

  VastaaPoista
 6. Kaunista on ja kiva kisulipatsas 😍

  VastaaPoista