22.10.2018

Karhunvatukkakakku ja virkattu kissankori


Meillä juhlittiin eilen esikoisen 14-vuotissynttäreitä ja miettimistä aiheutti,  kuten jokaisena vuonna ennenkin, esikoisen kriittisyys täytekakkuja kohtaan. Yritän miettiä aina makuyhdistelmää, josta päivänsankarikin pitäisi, toki juhlia voisi tietysti hyvin ilman kakkuakin, mutta meillä vieraille maistuu kakku, joten tuntuu ihan mukavalta tehdä juhlapöytään myös perinteinen synttärikakku. 

Esikoisen lempimarja on karhunvatukka, jota Pömpelinkin pihassa kasvaa isot puskat. Oma sato oli tosin jo syöty, mutta onneksi karhunvatukkaa löytyi myös kaupan hyllystä. 

Kakun täytteenä on makeuttamatonta luomuomenasosetta ja banaania, jottei kakusta tulisi liian makea. Banaania laitan aina kakkuihin ohuina siivuina, siitä tulee mielestäni raikkaamman makuista kuin muussatusta banaanista. Laitoin täytteeksi myös maitorahka-kermasekoitusta.  Maut taisivat olla ihan onnistuneet, koska kakku teki hyvin kauppansa ja maistui myös päivänsankarille.
Juhlapöydässä meillä oli kakun kaverina  juusto- ja hedelmätarjotin sekä lasten leipomia jättimarenkejä ja nutellamuffineita, nekin on kaikki jo syöty loppuun.
Koristelin kakun meidän oman pihan pienillä orvokeilla, jotka voi hyvin myös syödä kakun mukana.
Samalla kun kävimme isossa kaupassa ostamassa juhlatarjoilun aineksia, löysin vihdoin myös Novitan uuden talvilehden (4/18). Lehteä kuvattiin meidän kodissa, ja Anna Wallendahrin kuvat on aivan ihania.  Myös lehden neuleohjeet ovat tosi kivoja, ajattelin kokeilla itse ainakin virkkaamalla tehtäviä pitkiä villasukkia.
Olen muutenkin nyt innostunut virkkaamisesta. Löysin jo viime keväänä kierrätyskeskuksesta ison satsin vanhoja matonkuteita ja nyt olen vihdoin keksinyt mitä teen niistä. Olen kissanäyttelyissä huomannut, että monessa näyttelyhäkissä on erilaisia pehmeitä koreja, joissa kissat viihtyvät hyvin, mutta en ole löytänyt niitä mistään valmiina. Siispä ajattelin, että virkkaan itse muutaman tällaisen kissankorin. Parista ensimmäisestä korista tuli vähän epämuodostuneita, mutta nyt muoto alkaa olla jo ihan kivannäköinen.

Tässä kuvassa on pieni kori kissanpennulle. Meidän iso köriläs tosin kävi heti testaamassa tätäkin ja kaatui tietysti koko korin kanssa nurin :)
Nyt teen sitten isompaa koria, johon tuo meidän pappakin mahtuu mukavasti.
4 kommenttia:

 1. Matonkuteista virkkaaminen on kyllä kivaa...tulee niin nopeasti valmiiksi verrattuna neulomiseen :)Kakku näyttää yksinkertaisen hyvältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin tuo matonkuteista virkkaaminen isolla koukulla on tosi hauskaa, esim. patalapun virkkaa varmaan kymmenessä minuutissa :D

   Poista
 2. Herkullisen näköinen kakku!

  VastaaPoista