7.8.2018

Pehmeää retroa ja älä osta mitään

Olen viimeaikoina laittanut kotona esille vanhoja Marimekon kankaita, Maija Isolan Satula ja Tantsu ovat lemppareitani, ja niitä onkin meillä useita eri vaaleanpunaisen sävyissä ja vaaleanpuna-vihreinä väriyhdistelminä. 




Meillä on myös vuosia sitten Tanskasta ostettuja Bungalowin keittiöpyyhkeitä, joiden kuviot sopivat hyvin yhteen Marimekon tekstiilien kanssa. Käytän keittiöpyyhkeitä kylläkin ihan tavallisina käsipyyhkeinä, sileät puuvillapyyhkeet  ovat kestäneet vuosikaudet pesua kuumassa paljon paremmin kuin froteepyyhkeet.




Kävin viime viikolla Tukholmassa ja siellä näkyi monessa paikassa uutuustuotteissa Marimekon Unikkokuosia. Meillä ei ole Unikkoa kotona ollut koskaan, mutta sattumalta näin myös juuri nettikirppiksellä ihanan vaaleanpunaisen Jättiunikkotyynyliinan, joka sopisi hyvin meille. 

En kuitenkaan sitä nyt ostanut, koska vietän Älä osta mitään - syksyä. Vaikka ostankin suurimmaksi osaksi esimerkiksi vaatteeni käytettynä, minulle on silti tullut tunne, että haluan vähentää kuluttamista ja tavaran ostamista. Työssäni tietysti näen  paljon kaikkea kaunista ja houkuttelevaa, ja hienoja vanhoja huonekalujakin tulee usein vastaan, mutta koska en halua että kotini muuttuu miksikään tavaravarastoksi, niin olen nyt ajatellut pitää ainakin tämän syksyn taukoa ostelusta.

Sitävastoin olenkin taas ryhtynyt poistamaan talosta ylimääräistä tavaraa, on ollut mukava huomata, että talossa ei ole juurikaan mitään roskiin heitettävää, vaan lähes kaiken olen saanut annettua ja myytyä eteenpäin nettikirppiksillä.

Konmaritin meidän koko talon pari vuotta sitten, ja moni paikka onkin pysynyt ihan hyvässä kunnossa koko ajan sen jälkeen, esimerkiksi tähän puulaatikkoon meidän makkarissa sijoitin lahjapaperit ja muut paketointitarvikkeet ja siellä ne edelleen ovat ihan siistissä järjestyksessä. 




Edelleen silti tuntuu, että tavaraa voisi vielä entisestään vähentää ja olenkin ottanut nyt syksyn tavoitteeksi, että ostamisen sijaan keskitynkin poistamaan meiltä vielä enemmän tavaraa.

Ihan kokoaikaa en kuitenkaan jaksa konmarittaa ja järjestellä kotia, vaan olen myös alkanut taas lukea enemmän kirjoja ja olen myös ehtinyt viimein tehdä valmiiksi myös keväällä aloitetut sukat, jotka olen tehnyt lankakerien lopuista. 



Aloitin heti näiden jämälankasukkien valmistumisen jälkeen jo neulomaan uusia villasukkia ystävälleni lahjaksi. Joululahjojen neulomistahan ei voi aloittaa koskaan liian aikaisin! :D






1 kommentti:

  1. Onpa kauniit sukat 😍 Noista tulee mieleen ihan Peppi Pitkätossu 😊❤️

    VastaaPoista