26.8.2018

1800-luvun Duck egg -tapetti


Valitsin asiakkaani taloon keväällä tapetteja ja yhtenä vaihtoehtona meillä oli silloin Little Greene -tapettivalmistajan Lower George Street -tapetti.  London wallpapers - mallistojen tapetit ovat kaikki tehty vanhojen historiallisten tapettimallien mukaan. Ihastuin silloin keväällä tähän 1800-luvun alun tähtitapettiin ja pyöriteltyäni pitkään tapetin mallipalaa työpöydälläni päätin, että tätä tapettia haluaisin katsoa myös Pömpelin seinällä.

Alkuperin tämä parisataavuotias tapettimalli oli pohjaväriltään kellertävän vaaleanpunainen ja tähdet olivat murretun oranssin sävyiset.  Kaikki tapetin muutkin värivaihtoehdot olivat minusta kauniita, mutta Duck egg -sävyssä tapetti sopii parhaiten Pömpelin muihin sävyihin.

En ihan heti kuitenkaan löytänyt tapetille meiltä sopivaa seinää, mutta 
lopulta sitten keksin, että se voisi sopia kauniisti kakluunin taustaksi. Kakluuniseinällä on pari vuotta ollut vaalea Toile de jouy - tapetti, joka ei oikein tuonut kakluunia esiin. 
Koska salin ulkoseinille on tulossa pinkopahvitukset ja olen jo suunnitellut pinkopahviseiniin uutta värimaailmaa, totesin myös että duck egg -sävyisenä tämä tapetti sopisi hyvin myös salin tulevaan sävymaailmaan.

Tapetti on tosi tarkasti kohdistava ja edellisestä tapetointikerrasta tiesin, että tämän kiviseinän epätasainen pinta sekä kakluunin reunat olivat vaikeasti tapetoitavia. Onneksi minulla on oma rakas rakennuskonservaattori, joka taas kerran käytti yhden lauantai-illan meillä tapetointihommissa. 

Ystäväni oli jäänyt pari viikkoa sitten ilman toivomaansa uutta Muuminpäivän muumimukia, joten tapetointiavusta kiitoksena lahjoitin omani hänelle. 

Uutta tapettiseinää on nyt ihana katsella kun kauniin tapetin lisäksi myös tapetointijälki on ammattilaisen käsialaa. 

Huomasin vasta kun seinä oli jo tapetoitu, että Amsterdamista aikoinani ostama pieni joulukoriste, joka on muutosta saakka roikkunut kakluunin pellistä, onkin hyvin samannäköinen kuin uuden tapetin tähdet. 17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Marita, itsekin juuri olin tuolla salissa ja tuli oikein hyvä mieli kun tapetti on niin kiva :)

   Poista
 2. Täys kymppi tapettivalinta tuolle seinälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, löytyi kyllä minustakin juuri se oikea paikka vaikka aluksi en oikein keksinyt mihin tuon laittaisin.

   Poista
 3. Anonyymi31.8.18

  Aivan ihana tapetti ja sopii hyvin juuri tuohon seinälle.ja oikein hyvää viikonloppua pömpelinmäelle.pömpeli on minun suosikki blogi.siitä saakka kun kaverilta tästä kuulin niin olen aktiivisesti seurannut pömpeliä.remppahommat on minulle mieluisia.eli kiitos pömpelin emännälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoistasi, ihana kuulla, että blogista on iloa <3

   Poista
 4. Tanja4.9.18

  Hei Heidi!laitoin perjantaina vielä toisen viestin perään,mutta sitä ei ole julkaistu.joutuikohan se johonkin hakoteille?joskushan ne menee vika paikkaaan.mutta sain selville kummiski sen rahtimaksun,eikä tuolla firmalla ole ainakaan aivan kohtuuton.odottelen tapettinäytteitä sieltä.kun ajattelin josko sopisi tyttären huoneen sellaiseen vanhanaikaiseen sänkysyvennykseen.ihastun aina sinun kivoihin tapettivalintoihin.mukavaa viikkoa pömpeliin.

  VastaaPoista
 5. Tanja12.9.18

  Hei!Jälleen vaivaan tuon ihanaisen tähtitapetin tiimoilta.kun tilasin sieltä niitä näytteitä,mutta en ole saanut niitä vielä.tilasin ne jo melkein kaksi viikkoa sitten.tiedätkö kauanko sieltä kestää toimittaa?kun ei siellä sivustolla ole osoitetta josta niitä voisin tiedustella.!!??Tanja

  VastaaPoista
 6. Tanja13.9.18

  Hei Heidi!Saitkohan eilistä viestiäni?siinä oli siitä mallipalojen tilauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, En ole itse tilannut tuosta kaupasta, joten en osaa sanoa mitään heidän toimitusajoistaan.

   Poista
 7. Tanja13.9.18

  Mistä kautta tilasit sitä tapettia?myydäänköhän sitä ensinkään suomessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä missä kaikkialla myydään, mutta tilasin täältä: https://www.wallpaperdirect.com

   Poista
 8. Tanja19.9.18

  Kiitos paljon tiedoista.

  VastaaPoista