3.4.2018

Venäjän tuliaisia (+ lankahulluus pahenee)Terveisiä aurinkoisesta ihanasta Pietarista!

 Vietin tänä vuonna pääsiäisen miehen kanssa kahdestaan Pietarissa. Oli kyllä tosi mukava reissu, joka katkaisi hyvin kevään työkiireet.

 Matkaohjelma oli oikeastaan tosi rento ja ehdimme paljon lepäilemään ja juttelemaan kaikessa rauhassa.

 Kävimme kuitenkin yhdessä  myös hieman katsomassa nähtävyyksiä, ensin Eremitaasissa ja verikirkossa ja sitten kävin vielä yksin katsomassa muutamaa muuta arkkitehtonisesti mielenkiintoista rakennusta, joissa oli tämänhetkisten töitteni kannalta kiinnostavia juttuja. 

Tuliaiset noudattelivat tälläkin kerran tavallista linjaani. Minusta on mukavaa tehdä matkoilla hankintoja, joista on iloa ja hyötyä kotona ihan arjessa. 

Tällä kertaa kävimme Pietarissa myös parissa lankakaupassa, toinen oli ihan pettymys: puolet langoista oli pelkkää tekokuitua ja loput langoista olivat sellaista perusankeaa väritystä. Valikoima oli myös tosi pieni. Toinen kauppa oli sitten onneksi oikein kiva, kaupan nimi on Wooly ja se löytyi hyvin Googlen kartan avulla. 

Minun piti tosin odotella kaupassa kunnes joku venäläinen menisi kassalle tekemään ostoksia koska en käsittänyt miten lankoja kuului ostaa.  Kaikki langat olivat nimittäin suurilla pahvihylsyrullilla hyllyissä.  Venäläisten esimerkistä ei kuitenkaan ollut minua apua, koska juuri sillä hetkellä kaikki asiakkaat raahasivat vain kassalle kokonaisia isoja rullia ja ostivat ne kokonaan. 

 Pietarissa harva myyjä osaa englantia, mutta onneksi lankakaupan nuori myyjätär teki poikkeuksen ja osasi sen verran englantia, että sain hänen kanssaan selvitettyä miten pienempien ja suomalaisittain normaalien muutamien satojen grammojen lankamäärien ostaminen tapahtuu. Koska halusin ostaa pienemmän määrän lankaa, tarvittava määrä lankaa kerittiin isosta rullasta ison koneen avulla, johon myyjä näppäili sen grammamäärän mitä halusin lankaa ostaa.

Loppujen lopuksi sain siis langat ostettua ja kaikki meni hyvin. Tässä kuvassa Pietarista ostamani neljä pahvirullakerää yhdessä Adlibriksestä tänään saapuneiden kerien kanssa. Kaikissa Pietarin tuliaiskerissä on samaa italialaista luonnonkuitulankaa, joka on merino-mohair-angorasekoitusta. 
Lankojen lisäksi toin Pietarista kotiin myös venäläistä hunajaa. Viime kesän reissulta toin Moskovasta ison pönikän propolishunajaa suoraan tuottajalta, mutta tällä kertaa kävin ostamassa hunajat ihan vaan pietarilaisesta supermarketista. Minusta on tosi mielenkiintoista käydä ulkomaanreissuilla paikallisissa ruokakaupoissa katsomassa myytäviä ruokia ja muita taloustarvikkeita. 

Ylähyllyn pienet emalimukit ovat muuten myös aika uusi hankinta, ostin ne Porvoon Riimotista viime Porvoon reissulla.  Mukit ovat juuri sopivat isännän espressoille.

Vaikka lankahulluuteni on pahentunut sen verran, että keriä on täällä Pömpelissä vähän jokaisella vapaalla pöytäpinnalla,  olen kuitenkin saanut ihan mukavasti myös langoista neulottua valmista. 

Ostin Pietarin huonommasta lankakaupastakin muutaman kerän tuliaislankoja ja niistä tein jo yllätyssukat. Lanka oli jotakin vauvojen vaatteisiin tarkoitettua bambu-villasekoitetta, jossa seassa on myös keinokuitua. Toinen keristä oli hieman omituisesti liukuvärjättyä ja toinen kerä oli yksiväristä vaaleanpunaista. Lopputulos on vähän oudonnäköinen, mutta sukat ovat jalassa mukavat eivätkä liian kuumat nyt keväällä. 

Näiden sukkien lisäksi olen tehnyt viimeisen kuukauden aikana useamman parin muita sukkia ja pipojakin olen tehnyt kuusi tai seitsemän. 

Vaikka Pömpelin emäntä neulookin täällä juuri kaikenlaisia paksuja villavaatteita, oli kevät onneksi saapunut taloon meidän matkan aikana. Olin jättänyt maljakkoon koivunoksia, jotka nyt ovat avautuneet suloisille hiirenkorville. Lisäksi kuistilla koko talven ruukussa odottaneet kukkasipulit olivat myös heränneet eloon. 
SaveSave

6 kommenttia:

 1. Yhtään eivät näytä sukat oudoilta, päinvastoin, kauniin keväisen raikkailta. Sinä onnellinen, kun osaat neuloa ilmeisesti vaikka mitä! Matkanne kuulosti oikein rentouttavalta. Mekin olimme pääsiäisreissussa ja ajattelin tehdä myös postauksen pienistä tuliaisistani omiin tarpeisiin. Oli hauskaa lukea tätä kun samalla agendalla tein hankintoja: tarpeellista arkeen. Varsin hyvä resepti matkaostoksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla ettei sukkien ulkonäkö järkytä :D olen itse kauhean tarkka kaikesta mitä teen ja tällaiset langat joista ei valmiiksi tiedä minkänäköinen sukka tulee, ovat minulle hyvää harjoitusta siihen, ettei kaikkea tarvitse niin tarkkaan suunnitella! Kiva lukea sinunkin matkakuulumisiasi!

   Poista
 2. Kivoja tuliaisia, paikallisista ruokakaupoista tekee aina hyviä löytöjä. Minusta sukat näyttävät kivoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja <3 Ruokakaupoissa kiertely on kyllä halpaa ja hauskaa huvia matkoilla :)

   Poista
 3. Ihania neuletöitä! Ja kiva idea tuo kuistilla ruukussa odottavat sipulit, saa kokea kevään iloja ja kasvun ihmeitä ennen kuin lumet sulavat. Sellaisia tuntemuksia yäällä metristen hankien keskellä todella kaivattaisiin! Taidankin siitä syystä kipaista hakeman koivun oksia maljakkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että kuvat inspiroivat laittamaan kevättä kotiin <3

   Poista