6.3.2018

Uusi tapetti ja tuolin eriparinen paikkaus


Valmistaudun täällä juuri henkisesti pieneen pinkopahvitusprojektiin. Pinkopahvirullat odottavat jo oikeaan kokoon leikattuina eteisaulassa ja tapettikin on jo valmiina. Aion pinkopahvittaa ja tapetoida keittiön ja eteisaulan välisen pienen seinäkaistaleen. Ihanaa kun taloon saa pikkuhiljaa lisää tapettiseiniä. Hirsitalo painuu eniten ensimmäiset viisi vuotta ja meillä talo pystytettiin neljä vuotta sitten. Nyt huomaa, että seinien eläminen on hidastunut ja alkaa olla sopiva aika pinkopahvittaa seiniä. 


Eteisen uusi tapetti on Sandersonin Josette, jota olen pitkään ihastellut. Tapetin pohjaväri on duck egg ja sen toile de jouy -kuviot ovat vadelmanpunaiset. 

Sandersonin tapetit ovat mielestäni tosi hyvälaatuisia, mutta aika hintavia, joten en ole tätä Josettea aiemmin raaskinut hankkia. Nyt löysin kuitenkin Ebaystä yhden avaamattoman rullan kahdella kympillä, tämä rulla oli jäänyt ylimääräiseksi joltakin englantilaiselta kodin remppaajalta. Tein myös eilen pienen korjaustyön keittiön kustavilaiselle tuolille. Meillä kaatui jokin aika sitten tuolin istuimelle kanalientä, joka jätti kankaaseen aika huomattavan ison keltaruskean tahran. Yleensä tahrat saa pois verhoiluista aika hyvin auton tekstiileille tarkoitetulla pesuvaahdolla, mutta tähän tahraan se ei tepsinyt.

 Olin jo suunnitellut verhoilevani tuolin uudelleen. Mutta sitten satun katsomaan uusia asiakaskohteeni tekstiilimalleja tuolia vasten ja keksin, että voisin korjata verhoilun eriparisella paikalla. Tuolin verhoilu sai nyt lisäaikaa ja näyttää tämän vaaleanpunaisen paikan kanssa minusta aika hauskalta. 


Nyt oikein odotan, että tuoliin tulisi lisää tahroja, niin voisin paikata sitä lisää muillakin tilkuilla!10 kommenttia:

 1. Anonyymi8.3.18

  Sulla on rohkeutta valita tapetteja joita minä vain ihailen toisten seinillä 😭. Kiva nähdä lopputulos.
  Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Minna, valitse sinäkin vaan rohkeasti. Tapettia voi laittaa vaan pienen määrän vaikka yhdelle seinälle ja jos alkaa kaduttamaan niin seinä on helppo tapetoida uudelleen :) <3

   Poista
 2. Anonyymi10.3.18

  Heippa!
  Kaunis tapetti!
  Onko kustavilaisessa tuolissasi irrotettava istuinosa (eli siis osa, missä on kangas)? Mikäli on, niin tässä vinkki, jolla saat nopsasti uutta ilmettä: leikkaa ja huolittele istuinosan muotoisia kangaspaloja ja paina ne tuolin rungon ja istuinosan väliin. Ei ehkä istu perfect, mutta ainakin meillä on toiminut ihan loistavasti talonpoikaisrokokoo tuoleissa.
  Keväisin terveisin,
  Eve

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Kiitos vinkistä. Näissä on kyllä helposti irrotettava istuinosa :)

   Poista
  2. Mulla sama tekniikka kustavilaistuoleissa ja saan niitä päällisiä sitä myöten myös pesuun aina tarvittaessa. Toimii :-)

   Poista
 3. Hauska tuli :-) tsemppiä pahvitukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tulee joka kerta hyvä mieli kun tuota paikkaa katsoo :D

   Poista
 4. Anonyymi14.3.18

  Hei Heidi!miten se pinkopahvitus tehdään? Kun tarkoitus oli nyt laittaa siihen pieneen wc tilaan uusi tapetti. Siinä seinällä on ne ikävät levyt joissa on se pieni rako, joten se tapetti ei tule olemaan tasaisesti seinällä, niin mietin vain voisikohan sen pinkopahvittaa? Ja jos laittaisi pinkopahvin, niin ei tarvitsisi maalata ensin. Nyt seinä on sellainen ruman sinapin värinen. Onko ehdotuksia? WC tilan lattiaa pitää vielä suunnitella. Mutta ihana on suunnitella. Oikein ihanaa kevään odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Luulen, että jos teillä on seinässä vanhat lastulevyt, ja niiden väleissä raot, niin helpompi olisi täyttää rako jollakin massalla, tasoittaa ja pohjustamisen jälkeen tapetoida. Luulen, pinkopahvi ei mene niin kauniisti tuollaisen seinän päälle, mutta en voi tietää tietysti näkemättä :)

   Poista