25.3.2018

PääsiäisvalmistelujaPalmusunnuntain aamu on täällä Pömpelinmäellä alkanut perinteisesti. Autoin tytärtä valmistelemaan virpomisasun ja pengoin varastosta esiin mummoni vanhan lommoisen kahvipannun ja pärekorin.

Kuistilla on myös nyt paperipussissa herkkuja odottamassa virpojia, ja juuri äsken kävikin kaksi hauskasti pukeutunutta poikaa virpomassa. Heillä oli molemmilla hienot piirretyt keikariviikset ja muutenkin kivat vanhanajan taikuriasut.

Olen itse täällä nyt laitellut kotia kuntoon pääsiäistä varten. Löysin tällä viikolla kirpputorilta lisää Fasaaniastioita. Kaksi keittolautasta maksoivat vain 3 euroa kappale. Niissä molemmissa on 1900-1920-valmistusjakson rotanhäntäleimat, mutta mitoissa ja pinnassa on eroja, joten ovat varmaankin valmistettu eri erissä.
Päätin tehdä tänä vuonna tyttären kanssa pienen linnunpesän pääsiäiskoristeeksi ja mietimme vähän aikaa mihin pesän asettelisimme. Lopulta pikkupesälle löytyi aika ihana paikka uusien lautasten päältä.

Valkoiset suklaamunat ovat Porvoon Skafferista. Olin perjantaina käymässä Porvoon vanhassa kaupungissa ja käyn siellä aina ostoksilla samoissa kaupoissa. Ensin lelukauppa Riimikossa, ja sen jälkeen käyn Skafferissa ostamassa herkkuja kotiinviemisiksi.

Minusta on mukavaa koristella kotia eri vuodenaikojen ja juhlapyhien mukaan, mutta toisaalta en haluaisi ostella mitään kertakäyttökoristeita. Olenkin yrittänyt hankkia kotiin vain sellaisia juhlakoristeita, jotka kestävät vuodesta toiseen ja, joiden ulkonäöstä pidän oikeasti tosi paljon. 

Onneksi kotiin saa ajankohtaista tuntua  myös aika pienilläkin jutuilla, keväisin siivoan ja raivaan kotia aina selkeämmäksi ja laitan ylimääräisiä tavaroita kierrätykseen tai kaappiin odottamaan syksyä. Ulkoa saa kauniita oksia, joiden silmujen aukeamista on mukava odotella.  

Hain myös eilen illalla kuistille ison kimpun pajunoksia toivottamaan tulijat tervetulleeksi, mietin ensin, että koristelisin niitä jotenkin, mutta ne näyttivätkin vaalean turkoosissa metalliämpärissä tosi kivoilta ihan ilman mitään lisättyä koristusta. 


Talvetin tänä talvena ensimmäistä kertaa pelargoneja, ja selvisivätkin talvesta yllättävän hyvin. Ja nyt ne jo kukkivatkin iloisesti keittiön ikkunalla.
Viime aikoina täällä Pömpelissä on ollut pieni pipo- ja villasukkatehdas kun olen innostunut oikein kunnolla neulomaan. Olen tilannut ihan fiiliksen mukaan erilaisia lankoja kaikissa inspiroivissa väreissä ja sitten aina vaan katson niistä erilaisia yhdistelmiä mieleni mukaan. 

En juurikaan käytä ohjeita kun neulon ja otan esimerkiksi kirjoneuleisiin mallit vain pätkä kerrallaan jostakin kaavioista.  Esimerkiksi Niina Laitisen malleissa on aivan ihania kuvioita, joita voi minusta hyvin yhdistellä aika vapaasti.

Aloitin tänä aamuna keväisiä lyhyempivartisia sukkia itselleni. Ajattelin tehdä puuterisen vaaleanpunaiselle pohjalle liiloja, okranvärisiä ja keltaisia kasvikuvioita.
Levollista Palmusunnuntaita, Pömpelin emäntä tarttuu nyt kutimiin :)
5 kommenttia:

 1. Kiva idea tuo linnunpesä. Mukavaa pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
 2. Minäkin talvetin ekaa kertaa pelargoneja.
  Säilytin ne talon huoneessa, jossa ei ollut patteri kuin peruslämmöllä.
  Aiemmin olen yrittänyt talvettaa kellarissa... huonolla menestyksellä.
  Olenkin miettinyt uskallanko siirtää ne sisälle lämpimään.
  Ne ovat menossa kuistille, mut siellä on vielä liian kylmää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pelargonit olivat kuistilla kunnes suurimman osan talvesta ja kun kovemmat pakkaset vihdoin alkoivat, otin ne sisälle ja sitten ne jo alkoivatkin tehdä nuppuja :)

   Poista
 3. Kauniit kuvat! Nuo pajunkissat on tosiaan kauniita ihan noinkin! Hienoa että Pelargonisi talvesta selvisivät:) Ihanaa pääsiäisen jatkoa♥

  VastaaPoista