18.3.2018

Kevätsiivous ja hyviä mikrobeja


Meillä oli eilen kevätsiivous koko perheen voimin. Viime viikko oli  niin kiireinen, ettemme ole ehtineet kunnolla siivoamaan ja tällaisessa lapsi- ja eläinperheessä se tarkoittaa sitä, että talo alkaa näyttää aika räjähtäneeltä ja oikeiden villakoirien lisäksi lattialla vilistää iso joukko myös niitä toisia villakoiria. 

Kevätaurinko sai sitten eilen aikaan sen, että kun aloin pyyhkiä pölyjä, niin silmiin osui koko ajan lisää ja lisää talven pimeydessä piilotelleita likakohtia ja siivous vaan laajeni laajenemistaan. Samalla kertaa tuli sitten pestyä myös esimerkiksi ovien pintoja ja kylpyhuoneen ammeen sivustatkin.
Nyt koti on sitten ihanan puhdas ja raikkaantuoksuinen, ja keittiön pöydälle oli mukavaa asetella keväinen kimppu erilaisia tulppaaneja ja pieniä oksia.

Olen ollut lapsena superallerginen vähän kaikella ja kunnollinen siivous on kyllä aika tärkeä osa sitä, että pysyn terveenä.  Olen ollut myös tosi allerginen kaikille eläimille, mutta pikku hiljaa olen siedättynyt niin, että pystyn hyvin harrastamaan ratsastusta, meillä asuu nykyään kotona kaksi isovillakoiraa ja niiden lisäksi kissa. Ja näiden vakituisten eläinten lisäksi meillä vierailee myös hoitoeläimiä eläinsuojelusta.

Olen paljon miettinyt sitä miten allergiani pysyy näin hyvin kurissa ja luulen, että aika isossa osassa on meidän talon terveellisyys. Talo on rakennettu mahdollisimman luonnollisista materiaaleista, ja vältän pesuaineissa voimakkaita kemikaaleja, jotka tappavat talosta hyvät mikrobit ja luovat kasvualustalle tilaa huonoille bakteereille. Ajattelen myös, että liian kliininen ympäristö vaikuttaa allergioiden puhkeamiseen ja pahenemiseen, siksi olen halunnut antaa myös lapsilleni kasvuympäristön, jossa heidän elimistönsä tottuu tavallisiin luonnon bakteerikantoihin ja epäpuhtauksiin. 

Tähän ajattelutapaani sopivien pesuaineiden löytäminen on kuitenkin ollut hieman haastavaa. Koska täällä maalaisympäristössä sisälle kulkeutuu ulkoa välillä vähän turhankin paljon niitä luonnon epäpuhtauksia ja eläimistä tulee kaikenlaista likaa ja ei-toivottuja hajuja, ihan pelkkä kevyt imurointi ei riitä pitämään kotia puhtaana ja tarpeeksi raikkaana.

En myöskään jaksa jatkuvasti olla siivoamassa ja hinkkaamassa pintoja puhtaaksi, vaan normaali viikkosiivous imurointeineen ja lattianpesuineen pitää minusta riittää. Olenkin vuosien aikana käynyt läpi varmasti melkein kaikki Suomessa myytävät ekologiset pesuaineet ja suurimman osan tehoon en ole ollut erityisen tyytyväinen, eikä korkea hinta ja tuotteen riittoisuus ole mielestäni aina oikein kohdanneet. 

Löydettyäni vihdoin itselleni sopivat ja hyvät tuotteet, halusinkin nyt tehdä pitkästä aikaa blogiin yhteistyöpostauksena esittelyn tästä tuotesarjasta. Olen saanut nämä postauksessa näkyvät tuotteet ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan.

Vähän aikaa sitten satuin näkemään yhdessä Facebook-ryhmässä juttua Bioswipe-siivousainesarjasta, josta en ollut koskaan kuullutkaan. Koska tuotteista mainittiin, että ne ovat sekä tehokkaita että tuovat siivotessa pinnoille hyviä mikrobeja, innostuin tietysti heti.

Olen nyt hinkannut kotiamme Bioswipellä jonkun aikaa enkä todennäköisesti tule enää tämän jälkeen kovin paljoa muita siivousaineita käyttämään.

Pesuaineet ovat makuuni tarpeeksi tehokkaita, ja esimerkiksi Multi Clean -yleispuhdistusaineella sain eilen irti kylppärin lattiasaumojen tummentumat. Multi Clean on myös tosi riittoisaa, sitä ostetaan tiivisteenä ja laimennetaan itse vedellä suihkepulloon. Tai en tiedä onko laimennus tässä yhteydessä oikea sana, minulle on nimittäin riittänyt että lisään pullolliseen vettä vaan pikku lorauksen pesuainetta. Multi Cleanissä ei ole hajusteita, mutta siitä jää silti ihana puhdas tuoksu. 

Meillä on Multi Cleanin lisäksi käytössä Bioswipe-sarjasta myös Pet Spray, tiskiaine ja pyykinpesuaine, jotka kaikki ovat  riittoisia ja sisältävät myös probiootteja. Sarjaan kuuluu näiden lisäksi myös paljon muita kodinhoitoon liittyviä aineita, mutta niitä en ole vielä kokeillut.
Pet Spray on näistä meillä nyt käytössäolevista  tuotteista  minulle ihan erityisesti mieleen. Pet Spray on probioottisuihke, jonka tarkoituksena on lisätä hyvien mikrobien avulla kotona asuvien eläinten ja ihmisten hyvinvointia. Koska meidän eläimet ovat tulleet erilaisista taustoista ja niiden yleiskunto ei välttämättä ole ollut kaikista parhain, olen pyrkinyt lisäämään meidän eläinten hyvinvointia arjessa syöttämällä niille esimerkiksi maitohappobakteereja. Olen myös huomannut, että erilaiset probioottivalmisteet ovat vaikuttaneet myös eläinten ihon kuntoon ja sitä kautta myös niiden hilseen määrään ja siihen miten paljon eläimet allergisoivat.

Olen nyt toistaiseksi suihkuttanut Pet Spraytä meidän eläimiin melkein joka päivä. Koirat suhtautuvat siihen ihan tyynesti, mutta kissa ei ole suihkuttelusta kovin innoissaan. Onneksi kuitenkin ihan pari suihkausta riittää pikkukissaan, joten olen ne saanut kissaan tähän mennessä ihan hyvin osumaan.

Olen huomannut Pet Sprayn vaikutukset jo ihan selvästi ja eläimet tuoksuvat hyvältä. Tässäkään tuotteessa ei ole hajusteita, vaan tuoksu on sellainen luonnollisen miellyttävä kun pahaa hajua aiheuttavat bakteerit ovat vähentyneet. Lisäksi meidän toinen koira, jolla on ollut kutiseva iho, on vähentänyt tosi paljon ihon rapsuttelua.
Pet Spraytä kannattaa käyttää myös eläinten nukkumapaikoissa tuoman niihin hyvää bakteerikantaa. Meillä olen suihkuttanut sitä enimmäkseen puusohvaan, jossa koirat nukkuvat mieluiten.
 Huomasin, että Bioswipestä on nyt maaliskuussa nettikaupassa tarjouksia, ajattelin tilata nyt ainakin vielä tuon Pet Sprayn kanssa yhteensopivan eläinshampoon ja minua kyllä kiinnostaisi kokeilla myös Room Spraytä, joka on huoneilmaan probiootteja lisäävä suihke.

Voin kyllä suositella näitä Bioswipe-tuotteita ihan kaikille, jotka haluavat puhtaan ja raikkaan kodin ja tietysti erityisesti niille, joita kiinnostaa hyvien mikrobien lisääminen kotiinsa.

Näihin Bioswipe -tuotteisiin kannattaa käydä tutustumassa lisää heidän omilla sivuillaan:


7 kommenttia:

 1. Kiinnostaa tuo pet sparay oletko huomannut mitä hyötyjä siitä? Vähentäisiköhän oikeasti allergisointia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koti on niin eläinpölyllä vuorattu, että en ole odottanut mitään nopeita tuloksia, mutta sen kyllä olen huomannut heti, että eläinten tuoksu on muuttunut jotenkin raikkaammaksi. Luin Pet spraystä kokemuksia ennen kuin otin sen itse käyttöön, ja niissä kyllä mainittiin että allergiaoireet ovat helpottaneet.

   Poista
  2. Pitäisi varmaan itsekkin kokeilla tuota spraytä, että miten toimisi ja olisiko mitään apuja.

   Poista
 2. Anonyymi19.3.18

  Meillä nuo ja monta tuotetta käytössä päivittäin,lapsi ja eläinkoti ;). Olen käyttänyt Swipen tuotteita itse asiassa vuosikymmeniä ja voin suositella. Minä inhoan siivousta, mutta näillä tuotteilla olen tehnyt siitäkin siedettävää....en oikein osaa muita kättääkään :).

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi! En tiedä miksi en ole näitä tuotteita ennen huomannut, kun nyt olen lukenut, että moni on käyttänyt näitä jo tosi pitkään! :)

  VastaaPoista
 4. Minä taas rakastan tuoksuja, mutta en kestä mitään keinotekoisia hajuja. Eli tykkään jos on aidoista tuoksuista tehtyjä pesuaineita. Täällä USA:ssa on mm. Mrs. Meyers -tuotteet, jotka biohajoavia ja hyviä käyttää. Mutta olen miettinyt jos alkaisi ostaa ihan hajusteettomia ja laittaisi itse sitten eteerisistä öljyistä tuoksut. Oliko näissä tuoksuja ja osaatko sanoa voiko niihin itse lisätä jos ei ole? Täytyy joskus testata, ja ehdottomasti tuo eläinspray menee kokeiluun kun tulen Suomeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan näissä tuotteissa mitä olen meillä käyttänyt ei ollut hajusteita, tosin joissakin aineosissa itsessään oli ilmeisesti jokin hyvin mieto ominaistuoksu, kun oikein tarkasti haistelin. En osaa kyllä sanoa voiko tuoksuja itse lisätä, kun en tiedä mitä noille probiooteille silloin tapahtuu. Olen itsekin käyttänyt paljon eteerisiä öljyjä, esim. pyykissä.

   Poista