18.1.2018

Kasvitaulu ja sinkkinaulakko Tanskasta


Yläkerran porrashuoneen seinä on odotellut pitkään sopivaa taulua ja vihdoin siihen löytyi juuri tunnelmaltaan passeli vintagehenkinen kasvitaulu.  Tilasin taulun tanskalaisesta Fine Nordic -nettikaupasta. Taulussa on aika samanlaisia kukkia kuin Kirsikkapuu-tapetissa ja vaaleanpunaisen lähellä toisiaan olevat sävytkin näyttävät minusta hauskoilta yhdessä. 

Tässä kohtaa more is more tuntuu pitävän paikkaansa, vaikkei ehkä muuten Pömpelin sisustusta voikaan kutsua kovin runsaaksi. Koko yläkerran keskiosahan oli aluksi yhtä suurta harmaa-beige-valkoista  aulatilaa, jossa oli mielestäni painostava ja ankea tunnelma. Tunnelma muuttui jo ihan erilaiseksi kun tila jaettiin seinällä kahtia, ja toiselle puolelle tehtiin yksi huone lisää. Porrashuoneenkin puoli on sen jälkeen pikku hiljaa saanut lisää tapettia ja huonekaluja ja siitä onkin tullut meille viihtyisä toinen olohuone, jossa leikitään ja luetaan kirjoja. 

Porrashuoneen muutos on minusta hyvä esimerkki siitä miten "kuolleisiin" tiloihin saa tuotua ihanasti elämää ja iloa tuomalla sinne värikkäitä ja iloisia kuoseja ja huonekaluja. 


Samaan pakettiin kasvitaulun kanssa mahtui myös sinkkinen  naulakko, jonka kiinnitin eteiseen porraskomeron seinään. Olin etsinyt eteiseenkin pientä naulakkoa jo varmaan ainakin vuoden, mutta koska hankinta ei ollut kiireellinen niin odottelin kunnes löytyi suuri sopivan näköinen ja hintainen naulakko. 

Tähän naulakkoon on tarkoitus ripustaa lähinnä pienempiä laukkuja ja muita pieniä juttuja, takeille on eteisessä oma kaappi. 

Näissä kuvissa näkyy muuten myös kierrätyskeskuksesta löytämäni vanha lipaston laatikko, jossa säilytellään kaikenlaista tarpeellista pikkusälää, joka muuten pyörisi pitkin eteisen tasoja.
Pömpelissä on jo muutenkin ihan selvästi kevättä ilmassa, olen nostanut pelargonit lasikuistilta keittiön ikkunalle ja tällä viikolla minulla on tarkoitus tehdä pientä kevätsiivousta, johon kuuluu myös tekstiilien vaihtaminen keväisempiin.


8 kommenttia:

 1. Aivan ihana kasvitaulu ja muutenkin kauniita kuvia! Oikein mukavaa kevään odotusta sinne Pömpeliin! :)

  VastaaPoista
 2. Mistä tuo sinkki-ihanuus?

  Sanna/wanharakkaus blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanna, naulakko on ostettu samasta kaupasta, eli Fine Nordicista :)

   Poista
 3. Anonyymi23.1.18

  Hei! Olen blogisi upouusi lukija. Olet taitava värienkäyttäjä. Kotisi on hyvin tunnelmallinen. Törmäsin blogiisi sattumalta, kun googlasin "siniharmaa huone". Olen siis sisustamassa 2-vuotiaan tyttäreni huonetta. Minua jäi kiinnostamaan, mistä olet ostanut tyttäresi koulurepun, joka on on tuolin selkämyksellä blogipostauksessa Sininen ullakkohuone. Reppu on siis tämän blogitekstisi ensimmäisessä kuvassa. Reppu oli aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Tosi mukavaa, että olet löytänyt Pömpeliin :) Reppu on ostettu Cath Kidstonin verkkokaupasta. Siellä on nytkin myynnissä useampia samantyylisiä reppuja.

   Poista
 4. Heippa! Yrtin kommentoida, mutta jostain syystä kommenttini ei edennyt. Halusin tiedustella, että onko tämä roosanvärinen samettilaukku mistä hankittu? :) Aivan todella ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Laukku on Noa Noalta tämän talven mallistoa. Uskoisin, että sitä on jossakin vielä myynnissä :)

   Poista