10.12.2017

Toinen adventti ja uusi keittiön kaappiTalven hämärässä aamussa tuntuu hyvältä kävellä pitkät villasukat jalassa alas portaita alakertaan ja ensimmäiseksi laittaa tulet keittiön puuhellaan. 

Luonto nukkuu talon ulkopuolella ja keittiön isoista ikkunoista  talven rauhallinen tunnelma tulee myös sisälle taloon.


Keittiön sisustuksessa tuntuu nyt kaikki palaset olevan paikoillaan.  Ruokailutilan puolella kalusteet ovat tulleet mistä mikäkin ja viimeiseksi sain vielä päätyikkunan eteen hyvän kaapin, jonka päälle voi laittaa tarjoiluastioita ja koristuksia.

Sain kesällä vähän yllättäen ilmaiseksi kaksi räjähtänyttä vanhaa kaappia. Mies kävi ne hakemassa peräkärryllä ja soitti minulle, että nämä ovat kyllä ihan palasina. En luopunut silti toivosta ja molemmista tuli vielä ihan hyvät kunhan olin vasaroinut ne ensin takaisin kokoon ja maalannut uudelleen. 

Toinen kaappi muutti jo alkusyksystä yläkertaan työhuoneeseeni pinkiksi maalattuna ja viime sunnuntaina kannoimme varastosta keittiöön pienemmän harmaan kaapin, joka on ennen ollut tiskipöytänä. Käytin tällä kertaa maalaamiseen Ottossonin harmaata pellavaöljymaalia. Nostettavan peltikannen alle jätin edelleen talteen vanhan kuluneen tiskialtaan, vaikka se ei enää meillä käyttöön tullutkaan :).


Yksinkertainen adventtikynttelikkö on tehty poraamalla puunpalaseen poralla reiät, jonka jälkeen se maalattiin kalkkimaalilla vaaleanharmaaksi ja tyttäreni maalasi vielä lopuksi siihen perinteisen kuvion sablonalla.

Tänä vuonna jouluvalmistelut ovat sujuneet helpontuntuisesti, viime viikonloppuna siivoilimme kaappeja ja laitoimme ylimääräistä tavaraa kierrätykseen. Olen leiponut lasten kanssa joululeivonnaisia ja jotain on riittänyt pakastimeenkin asti odottamaan joulupyhiä. 

Melkein kaikki lahjatkin on jo hankittu ja juuri äsken paketoimme tyttären kanssa niistä suurimman osan. Ostin joulumyyjäisistä  Kuusenpihkavoide.fi:n luonnon yrttivoiteita meille kotiin ja lahjoiksi.  Olemme käyttäneet laventelivoidetta nyt melkein joka päivä ja se auttaa kyllä hyvin kuivaan ihoon. (Olen käyttänyt samaa voidetta myös meidän toiselle koiralle korvanlehteen ja se näyttää tehoavan hyvin myös sille.)

Muutenkin olemme hankkineet lahjoiksi suurimmaksi osaksi kulutettavaa tavaraa, kovin paljon en uskalla nyt lahjoista kertoa, kun kuulemma lähipiirissä luetaan täältä blogista meidän kuulumisia :D

Meille tulevat tänä jouluna aattona vieraiksi  molemmat mummon ja ukit,  meillä on se ilo, että molempien vanhemmat asuvat täällä Uudellamaalla, joten jouluvierailut on helppo järjestää. 

Tuntuu, että tänä vuonna olen ehtinyt nyt ennen joulua myös lepäilemään ja nauttimaan jouluvalmisteluista.

Toivottavasti myös teillä sujuu joulunalusaika  hyvillä mielin ja aikaa jää myös lepäilyyn.8 kommenttia:

 1. Iloiset joulunodotukset Mäkisen kaupalta pömpeliin <3

  VastaaPoista
 2. Tosi mukava, että teillä on isovanhemmat niin lähellä ja voitte viettää joulua suvun kesken. Jää varmasti lapsille ihanat muistot. <3 Kaunis tuo teidän klaffipöytä, meille pitäisi myös saapua sellainen huomenna.. Olen monta vuotta etsinyt riittävän isoa klaffipöytää ja nyt onnisti.

  Tunnelmallista joulun odotusta perheellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä meidänkin pöytä on vähän turhan pieni, mutta tykkään niin paljon tämän pöydän ulkonäöstä, että käytännöllisyys ei ole nyt ollut etusijalla :D

   Ihanaa ja rauhallista joulunodotusta myös teille <3

   Poista
 3. Anonyymi13.12.17

  Ihanannäköinen kaappi! Onko sinulla hyviä vinkkejä vanhojen huonekalujen kunnostukseen ja erityisesti hajun poistoon? Blogi-kirjoitus tästä aiheesta olisi mielenkiintoinen - erityisesti vaiheet ennen maalausta. Kenties arkistoista sellainen voisi löytyäkin? Ostin juuri tosi vanhan laatikoston (jossa on ikävä haju) ja ajatuksena olisi aloittaa kunnostuksen opettelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Voisin kyllä mielelläni kirjoittaa vanhojen huonekalujen kunnostuksesta lisääkin, kunhan taas joku sopiva projekti osuu kohdalle. Käytän itse etikkapesua hajunpoistoon, eli kalusteen puisia sisäpintoja pyyhitään etikkaan kastetulla rätillä :)

   Poista
 4. Anonyymi10.1.18

  Hei, Aivan upea blogi! Ethän voisi kirjoittaa juttua kakluuneista siis aidoista sellaisista. Kiinostaisi kovasti! TV, Sisustusintoilija Täältä löytyi upeita: http://kaakeliuunitehdas.fi/asiaa-kakluunista/

  VastaaPoista
 5. Anonyymi10.1.18

  Hei, Aivan upea blogi! Voisitko kirjoittaa jutun kakluuneista? Tulisi varmaan tosi mielenkiintoinen. TV, Sisustusintoilija : ) Täältä löysin tietoa uusvanhasta: http://kaakeliuunitehdas.fi/asiaa-kakluunista/

  VastaaPoista