15.10.2017

Tytön huone (ja vähän työhuonetta)Pömpelin yläkerrassa porrashuoneen päädyssä ovat ovet tytön huoneeseen ja työhuoneeseen.
Ikkunat ovat näissä huoneissa etelään ja pienet lunetti-ikkunat itään ja länteen, joten tytön huoneeseen paistaa myös aamuaurinko ja työhuoneessa on mukavat tehdä töitä illalla kun luonnonvaloa riittää pidempään.


Tytön huoneessa on sama pellavanvärinen lattia kuin suurimmassa osassa talon muissakin huoneissa. 
Rautasänky on löytö roskakasasta ja muutkin huonekalut ja myös matto ovat kirppishankintoja. 

Huoneen sisäseinissä on kahta eri tapettia, joista en nyt huomannut ottaa kuvaa. Toisessa on lämpimän metallinsävyisiä pilkkuja beigellä pohjalla ja toinen on Fidan kirppikseltä löytynyt vanha Laura Ashleyn vaaleanpunainen raitatapetti.
Ompelin eilen tytön huoneeseen myös salusiinin, aiemmin ikkunassa oli rullakappa, mutta se tuntui vinon katon kanssa yhdessä hieman raskaalta. Huoneen ilme keveni ja auringon valo pääsee nyt paremmin sisään kun verho peittää vain ikkunan alaosaan.

Tilasin verhokankaan Englannista, kesti jonkin aikaa löytää juuri tytön huoneen värinen pilkkukangas, mutta lopulta se löytyi Ebaysta Favouritefabricsiltä.
Myös työhuoneessa olen eri kokeilujen jälkeen päätynyt salusiiniverhoihin, ostin verhot ystävältäni, joka muutti pois vanhasta kodistaan eikä tarvinnut näitä Sandersonin ihania verhoja enää.
Työhuoneessa on tällä hetkellä aika paljon tavaraa, koska ensi kuussa alkavat joulumyyjäiset ja silloin pitää riittää myytävää jouluun asti :)

Työhuoneessa on myös vierassänky, jonka päiväpeitolla koirat nukkuvat kun ompelen.

Tämänkin huoneen kalustus koostuu ilmaistavaroista ja kirppislöydöistä (paitsi Ikean valaisin on ostettu uutena). Yksi ystäväni oli esimerkiksi saanut vanhan talon mukana itselleen Ristomatti Ratian arkun, josta hän ei pitänyt yhtään ja sainkin sen tänne työhuoneeseeni. Säilyttelen siellä nyt tapettikirjoja.

Ihanaa kun tänään on paistanut aurinko koko päivän, on ollut mukavaa puuhastella sisällä ja kävimme myös miehen ja koirien kanssa kävelemässä  Kopparnäsin ulkoilualueella Inkoossa.

Nyt alan pikkuhiljaa valmistautumaan huomiseen työpäivään, toivottavasti ensi viikollakin olisi näin kauniita ilmoja! 


6 kommenttia:

 1. Niin kaunista molemmissa huoneissa <3 Maalasitko rautasängyn vai löytyikö se tuossa värissään? Meillä on myös pellavan värinen lastenhuoneen lattia ja keittiönlattia (Uulaa), tykkään tosi paljon siitä väristä ja passaa oikein hyvin myös vanhoista kirjansivuista tekemääni tapetointiin lastenhuoneessa :) Pilkkuverho on oikein söpö, olen kanssa miettinyt salusiineja keittiöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänky oli löytyessään ihan ruosteinen, maalasin sen ensin ruostemaalilla ja sitten tytön toiveiden mukaisesti :)

   Poista
 2. Ihana huone tytöllä 😍 Ja tuo sänky, todellinen löytö 👌

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit huoneet ja toi sänky 😍😍😍.

  VastaaPoista
 4. kävin läpi aiempia postauksiasi nyt ajatuksella. mielenkiintoista ja tutustumisen arvoista (kävin hieman googlettamassa sitä enempi) oli tuo japanilainen mori girl tyyli.

  VastaaPoista