10.10.2017

Mori girl - metsätytön koti

Minulle yksi tärkeä inspiraation lähde on japanilainen luonnonläheinen ja  pelkistetty estetiikka.

 Viime aikoina olen  löytänyt myös paljon inspiroivia juttuja japanilaisesta mori girl -tyylistä. "Mori" on japania ja tarkoittaa metsää. Metsätytön elämäntapaan kuuluu asuminen suloisessa talossa metsän keskellä. Mori girl rakastaa vintagea ja antiikkia, elää rauhassa ihmisten ja eläinten kanssa ja harrastuksinaan hoitaa puutarha, lukee kirjoja ja tekee käsitöitä. 

Vaikuttaa siltä, että japanilaisten metsätyttöjen ihanteena on aika perinteinen suomalainen maalaismummo :D 

Mori girl -tyyliin tutustuessani olen  alkanut miettiä myös enemmän sitä, miten ainutlaatuista on, että me monet suomalaiset saamme elellä koko ajan metsän ympäröiminä. Se on minullekin usein itsestään selvyys eikä arjen keskellä aina huomaa kuinka hyvältä hirsitalo tuntuu ja miten rauhoittava on talon kaikista ikkunoista näkyvä metsämaisema.

Monesti ne asiat, jotka koen inspiroivina eivät välttämättä näy mitenkään suoraan omassa kodissani tai suunnittelutyössäni. Ne ovat enemmän tunnelmia ja mielikuvia, jotka ehkä auttavat minua löytämään jotakin uutta. Huomaan, että japanilaiset metsätytöt ovat vaikuttaneet minuun juuri tällätavoin, olen ollut viime aikoina tosi inspiroitunut luonnonmateriaaleista ja kodikkaasta puutalon tunnelmasta. 

On myös tuntunut hyvältä tuoda puutarhan elementtejä sisälle omaankin taloon. Keittiön vanhan puukapin päälle kokosin yksinkertaisen asetelman kukkasipuleista ja krokusaiheisesta siemenpaperikortista. Kuvullisen tarjoilulautasen on rakennellut irtonaisista astioista ja kynttilänjalasta.  Lasikupu on vanhasta juustotarjottimesta, jonka löysin kirpputorilta. 

Keittiönpöydälle olen levittänyt Uulan puullemaalatut värimallit. Säilytän niitä yleensä tietyssä järjestyksessä pahvisissa rasioissa, laitan myös aina asiakkaan lempivärit erilleen muista omaan pienempään laatikkoonsa, jotta muistan ne varmasti.


Minulla on nykyään myös yläkerrassa työhuone, mutta siellä lähinnä ompelen ja säilyttelen tarvikkeitani. Yläkerrassa on sitä paitsi jo tähän aikaan syksystä niin paljon vähemmän luonnonvaloa kuin keittiössä, että siellä olisi mahdotonta tehdä värien kanssa töitä. 

Ripustin meidän yläkoululaisen sängynpäätyyn juuri tähtivalosarjan, joka tuokin yllättävän hyvin lisää valoa vinokattoiseen tilaan.


Talon tunnelma on nyt jo ihan selvästi talven tuloa odottava.  

Vääjäämättä saapuvasta talvesta huolimatta, olen kuitenkin yrittänyt pitää juurtumassa olevia pelargonien pistokkaita mahdollisimman pitkään kuistilla. Mutta koska pelargonit tarvitsevat juurien kasvatukseen sekä valoa että lämpöä, eilen illalla ne oli pakko jo nostaa sisälle salin pöydälle.
6 kommenttia:

 1. Anonyymi12.10.17

  Niin kaunis tunnelma kuvissasi 👌 Totta, valosarjojen virittely on jo hiipinyt mieleen. Itse "kriiseilen" aina valosarjojen valon värin kanssa, en ole vielä löytänyt sopivan lämpöisiä led valoja, mutta mahtaako muita enää saadakaan..oletko sinä löytänyt mieleisesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Viime vuonna löysin valoja ihan Citymarketistä, joiden paketissa lukee "lämmin valo" tms. ja valon sävy on oikeastikin ollut ihanan vanhanaikaisen lämmin.

   Poista
  2. Anonyymi12.10.17

   Kiitos vastauksestasi, laajennan etsintäni seuraavaksi sinne 😊 Ja totta, myös Ikkunasta avartuva peltomaisema tekee sielulle hyvää

   Poista
 2. Kiitos mori girl -termistä. On niin tärkeätä löytää itsensä ja tunnistaa ne asiat jotka ovat itselle tärkeitä. En kaipaa kaupunkilaista, vaan saan voimaa luonnosta ja taidan olla mori girl. Kotinne on ihana!

  VastaaPoista
 3. Moikka

  Onko nuo pariovet vanhat vai vanhan näköiset? Minun pitäisi löytää pariovat vanhat/ vanhan näköiset jostakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Ovet ovat vanhat :)

   Poista