11.9.2017

Alakerran järjestelyä

 Meillä kävi viikonloppuna kissanpentujen uudet perheet kylässä ja siivoilin ja lapset leipoivat pullaa vieraita varten. Kaikki meidän ihanat pienet sijaiskotipennut ovat saaneet nyt omat hyvät kodit ja kissat lähtevät omiin koteihinsa tämän viikon sunnuntaina, kun ovat täyttäneet 13 viikkoa.

Pikkukissoja tulee varmasti kova ikävä, mutta olen myös iloinen että orvot villikissanpennut saavat nyt kunnolliset omat kodit ja olen voinut olla tässä mukana auttamassa.

Siivoillessa ryhdyin vähän vaihtelemaan myös huonekalujen paikkoja ja lopulta alakerrassa olikin menossa oikea mööpeleiden muuttoaalto.

Eteisaulan uusi shakkiruutulattia vaikutti varmasti myös asiaan, hienon lattian kanssa tuntui hyvältä idealta pelkistää hieman muiden huoneiden sisustusta.


Siirsin alunperin myyntiin ostamani medaljonkituoliparin salista kettiönpöydän päätyihin ja 
 käänsin myös samalla keittiön klaffipöydän pitkittäin, jotta pöydän ympärille saatiin lisää tilaa.


Käsittelin medaljonkituolien kiiltävää valkoista pintaa myös hieman harmaalla maalilla, jotta tuolit sopisivat paremmin muiden vanhojen keittiön tuolien joukkoon.
Keittiössä kukkapöytänä ikkunan edessä palvellut vanha laatikkopöytä taas siirtyi takaisin vanhalle paikalleen salin sohvapöydäksi. Tällaista tämä omankodin sisustus minulla usein on, että samat vanhat mööpelit vaan pyörivät paikasta toiseen :D

Olen jo joskus aiemmin maalannut tämän sinisenä meille tulleen pöydän ja nyt kokeilin siihen itsesekoittamaani kustavilaista harmaata.  Pöydässä ei ole ollut alkuperäistä tai edes kovin vanhaa maalipintaa esillä, joten sen maalaamisesta eri sävyillä ei ole tarvinnut kokea tunnontuskia.

Suomen viileässä luonnonvalossa harmaat ovat minusta kaikkein haastavampia värejä, keskiharmaat taittavat tosi helposti siniseen ja kun harmaaseen lisätään hieman lämpöä, on tulos usein violettiin taittava.

Tähän pöydän harmaaseen olen kuitenkin nyt oikein tyytyväinen, salin valossa se ei näytä saavan mitään eitoivottuja sävyjä. 

Pöytä tuntuu nyt väriltään myös sopivan hyvin pariksi pariovista näkyvän harmaan keittiön pöydän kanssa. 
9 kommenttia:

 1. Harmaa on musta yksi mielenkiintoisimpia värejä! Juurikin siksi, että se saa valon mukaan niin monenlaisia sävyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, harmaat on mun lempivärejä <3

   Poista
 2. Anonyymi12.9.17

  Hei,
  Törmäsin blogiisi kun googlailin maaleja lautalattioille. Remppaamme yli 100 vuotta vanhaa hirsitaloa. Oletteko olleet Uula-maaliin lattiassa tyytyväisiä? Voi olla että jossain olet puhunut asiasta, mutta itse törmäsin kirjoitukseesi vuodelta 2014.
  Kaunis koti teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Meillä on lattioissa Virtasen Porstua -lattiamaali, joka on sävytetty Uulan sävyillä. Olemme kyllä olleet siihen tosi tyytyväisiä :)

   Poista
 3. Anonyymi15.9.17

  Hei, mistä olet hankkinut nuo kauniit rullaverhot?
  Todella kaunis koti teillä.
  Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3 Verhot ovat Ellokselta :)

   Poista
 4. Niin kaunis tuo klaffipöytä ja tuolit. Aivan ihana. Huokaus.

  VastaaPoista
 5. Oi, kuinka viihtyisää teillä on! Hyvää perjantai-iltaa! Tuija

  VastaaPoista
 6. Anonyymi14.10.17

  Täälläkin huokaillaan....Niin uskomattoman kaunis koti!-sanna-

  VastaaPoista