11.7.2017

Moskovan antiikkitori

Tulimme kotiin viime viikolla Venäjän reissulta. Kävimme junalla ensin Moskovassa ja sitten Pietarissa. Tämä oli jo kolmas Pietarin reissu minulle ja halusin tällä kertaa käydä katsomassa myös Moskovaa, koska siellä en ole aiemmin käynyt. Moskovaan pääsee kätevästi Helsingistä suoraan yöjunalla, ja Moskovasta pääsee takaisin päin myös joko suoraan Helsinkiin tai sitten Pietarin kautta. Pietari on minulle yksi rakkaimmista kaupungeista, ja aina sen katuja kävellessä tulee jo mieleen seuraavan reissun suunnittelu.

Moskova oli melko erilainen kaupunkin kuin eurooppalainen ja kaunis Pietari. Moskova on todellinen suurkaupunki ruuhkineen ja suurine hallintorakennuksineen. Kaupunki on kuitenkin ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Erityisesti voin suositella Punaisen torin vieressä sijaitsevaa 1800-luvulla toimintansa aloittanutta kaunista kauppakeskusta ja tietysti Izmalovsky -antiikkitoria, joka sijaitsee hieman sivusta keskustasta, mutta jonne pääsee esimerkiksi Uberin kyydissä.


Tori on osa erikoista Kremlin in Izmailovon aluetta, joka on jonkinlainen venäläisen kansallistuntunteen nostattamiseen keskittynyt teemapuisto. Sisäänpääsy alueelle on ilmainen ja alueella riittää siis muutakin nähtävää torin lisäksi. Alueen osoite on 105318, Moscow, m Guerrilla, Izmailovo Highway 73zh. 


Antiikkitorilla on tarjolla on todella edulliseen hintaan (kiitos ruplan kurssin) erityisesti kirkkoantiikkia, mutta alueella myydään myös esimerkiksi vanhoja heloja ja muita pieniä rakennusosia. Tietysti myynnissä on myös kaikenlaista enemmän ja vähemmän hienoa sekalaista tavaraa, mutta niidenkin joukosta voi tehdä kivoja löytöjä. 

Torilla oli myynnissä myös tuoreita hedelmiä ja marjoja.


Antiikkia ostellessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että Venäjän tulli ei aina suhtaudu kovin suopeasti kansallisten rariteettien vientiin maan rajojen ulkopuolelle. Kannattaa siis selvitellä tullimääräyksiä, jos olet  ostamassa jotakin isompaa tai arvokkaampaa torilta.

Alueen aukioloajat kannattaa myös tarkistaa vielä ennen matkaa, tässä linkki Kremlin-Izmailovon sivulle.
1 kommentti:

  1. Anonyymi20.1.18

    Hei! En kyllä metron nimeä ymmärtänyt. Ehkä.se on jokin internet-käännös? Varmaankin oikein olisi "Partizanskaja" (kuten vastarintaliike). Muuten hieno ja mielenkiintoinen paikka. Vanhojen tavaroiden maasta vienti on rajoitettua, kommentti siitä on aiheellinen. Tuuli

    VastaaPoista