27.6.2017

Vanhanajan kasvitauluja ja alekoodi lukijoillePömpelissä on osa seinistä hirrellä ja massiivihirsiseiniin ei ole ollut 
minusta maailman helpointa löytää sopivia tauluja. 
Hirsiseinät ovat vaaleanharmaasta kalkki-kaseiinimaalipinnastaan huolimatta
 hyvin eläväpintaset verrattuna tasaiseksi levytettyihin seiniin.

Olen myös tosi tarkka siitä millaisia kuvia haluan roikkumaan kotini seinille. En oikein osaa ajatella, että seinille olisi pakko saada jotain tauluja, välittämättä siitä puhuttelevatko kuvat minua tai muita talon asukkaita ollenkaan. Mieluummin siis tyhjä seinä kuin mitäänsanomattomia kuvia seinillä :)

On minulla kuitenkin yksi heikko kohta seinien koristelussa, ja se on vintage-tyyliset kasvitaulut. Olen niin henkeen ja vereen perinnepuutarhuri, että melkein mikä tahansa vanhanaikainen ohdakkeen kuva saa minut huokailemaan ihastuksesta. 

Mielestäni myös hirsiseinä ja vanhanaikaiset kasvikuvat tuntuvat hyvältä parilta yhdessä, niissä on samaa levollisuutta ja ajattomuutta.


Olen aiemmin raahannut Pömpeliin kasvikuvia Italiasta ja Ruotsista ja olenkin nyt viime aikoina etsinyt kauniita kasvikuvia, joita voisin tilata suoraan tänne maalle. 

Lopulta löysin Desenion valikoimista useamman ihanan herkän vanhanajan kasvitaulun, joiden kuvat ovat ruotsalaisen Carl Axel Magnus Lindmanin piirtämiä kirjaan Nordens Flora.


Valitsin tällä kertaa kuvista Murattitädykkeen ja Pikkutalvion, jotka koristavat nyt portaikon korkeaa seinää.


 Kuten kuvista huomaa, ei seinä taulujen takana ole täysin tasainen, vaan alempi hirsi nostaa hieman toista kuvaa eteenpäin. Taulujen sommittelussa hirsiseinälle ei siis voi
 pyrkiä matemaattiseen täydellisyyteen :)Kasvikuvien lisäksi ihastuin myös isoon Herbal tea - julisteeseen, johon halusin ehdottomasti tavallisten kehysten sijaan puiset julistelistat.  

Iso juliste löysi helposti paikkansa kuistin seinältä, julistelistat ovat sopivan rennot kuistin tunnelmaan.


Myös tammisia julistelistoja saa eri kokoisina Deseniosta, tässä linkki: Julistelistat. Aion kesäloman jälkeen tilata vielä muutaman pienemmän listan, koska minulla on vielä ripustamatta muutama muukin kiva juliste, joihin en ole aiemmin löytänyt oikein meille sopivia kehyksiä. Julistelistojen kiinnitykseen käytin pientä ristipääruuvaria, kannattaa siis varautua hieman askartelemaan kun tilaa listoja.Desenio haluaa nyt tarjota Pömpelin lukijoille alekoodin "PÖMPELI", jolla saa Desenion tuotteista 25% alennuksen. Koodi on voimassa 27.-29.6. ja koskee kaikkia muita tuotteita, paitsi Handpicket-merkittyjä.
Postaus toteutettu yhteistyössä Desenion kanssa.

12 kommenttia:

 1. Näyttää hyvälle valkoisessa hirsiseinässä nuo taulut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku, oli ihanaa saada piristystä hirsiseinille :)

   Poista
 2. Näyttää hyvälle valkoisessa hirsiseinässä nuo taulut.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi27.6.17

  Ihania! Tarkoitatko 27.-29.6.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Tuhannet kiitokset, että huomautit, kävin heti korjaamassa oikean päivämäärän! Eli alekoodi on voimassa nyt kesäkuussa :)

   Poista
 4. Todella kauniit ja herkät! Minäkin olen heikkona kasvitauluihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän alkoi kyllä harmittaa etten kerralla tilannut useampaa tuollaista pikkutaulua, se koko sarja on niin kaunis!

   Poista
 5. Oi tätä teidän kodin kauneutta, ei voi kuin ihastella ja huokailla. Nuo kasvitaulut sopivat hienosti. Ovatpa kauniita!

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniita kasvitauluja ja sopivat niin hyvin Pömpelin vaaleille hirsiseinille! Tuollaisista tykkään itsekin! :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi27.6.17

  Olen koittanut saada alekoodia toimimaan moneen eri kertaan, mutta en saa alennusta nettikaupasta. Liittyikö tähän jokin vähimmäisoston vaatimus tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mitään ehtoja ei ole, valitettavasti en osaa sanoa miksei alekoodi sinulla toimi :(

   Poista
 8. Juliste on kaunis! Myös minä olen kronkeli seinille laittamisen kanssa ja päätynyt samaan, että kasvitaulut ovat parhaat hirsitalon tunnelmaan. Ja senkin olen huomannut, että vinoon menee, vaikka mitä yrittäisi! Kauniilta ja harmoniselta tuo kuitenkin minun silmääni näyttää, eli aika suoraksi sait :)).

  VastaaPoista