21.6.2017

Pinkopahvin tapetointi


Huh, vihdoin keittiön pinkopahvit on tapetoitu. 
Tapetitkin ovat odotelleet kaapissa jo muutaman kuukauden, mutta tämä kevät on ollut töissä niin kiireinen, että oman talon laitteluun ei ole oikein jäänyt aikaa.

Tänään minulla oli sitten ensimmäinen kesälomapäivä (kesäloman piti tosin alkaa jo pari viikkoa sitten, mutta yrittäjänä ei se loman aloitus aina mene ihan suunnitelmien mukaan) ja mitäpä muuta sitä tekisikään vapaa-ajallaan kuin ryhtyisi tapiseeraushommin. 

Olen aiemminkin tapetoinut yksin, mutta tällä kertaa apukädet olisivat olleet ihan tervetulleita. Tapetti on vaaleanharmaata pehmeää kierrätyspaperia, jonka kanssa piti liisteröinnissä olla nopea ettei tapetti ehtinyt vettyä liikaa. 

Onneksi tapetoitavaa pintaa oli kuitenkin vähän ja rauhassa tehden jäljestä tuli hyvää. Ainoastaan yksi sauma ei kestä lähempää tarkastelua ja sehän on tietysti juuri tuossa parhaalla paikalla  ikkunoiden välissä :D


Pinkopahvien tapetoinnissa on hyvä muistaa, että pinkopahveja ei esiliisteröidä ennen tapetointia. Pinkopahvi kastuu liisteröinnissä turhaan ja sen kuivumista pitää odotella ennen kuin varsinaisen tapetointi voi alkaa.

Pinkopahvitetut seinät tapetoidaan liisteröimällä tapetti, eikä seiniä missään vaiheessa liisteröitä.
Pinkopahvit venyvät saadessaan kosteutta ja tapetoinnissa pinkopahvi saakin kosteutta, pinkopahvit kuitenkin kiristyvät takaisin muotoonsa kun liisteri kuivuu.

Pinkopahvejakin tapetoidessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, että tapetin ja pinkopahvin väliin ei jää ilmaa, ne kuprut eivät nimittäin suoristu vaikka pinkopahvi kiristyykin takaisin muotoonsa.
Muuten pinkopahveja on helppo ja hyvä tapetoida. Tapetti tarttuu hyvin pinkopahvin pintaan ja pinnasta tulee aika vähällä vaivalla siistinnäköinen.

Minulla on varastossa muutama kaunis perinteinen sablona, joilla olen ajatellut tehdä kuvioinnit näihin tapetteihin. Nyt tuntuu kuitenkin, että koristemaalauksella ei ole mikään hirveä kiire kun seinät ovat ihan siistit näinkin. 


11 kommenttia:

 1. Anonyymi21.6.17

  Oi kuinka seesteisen kaunista!ovatko verhot muuten oma taidonnäyte vai saisiko niitä tilattua jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pellavaverhot ovat Ellokselta :)

   Poista
 2. Aivan ihanan valoisaa ja tosiaan rauhallinen tunnelma välittyy heti. Ihanaa Juhannusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Ihanaa juhannusta teillekin! <3

   Poista
 3. Kaunista, oliko sinulla ennestään vanhat pinkopahvit seinissä? Minun pitäisi myös poistaa vanhat tapeti ja siellä pohjalla on kupruilevat pahvit...ajattelin josko uskaltaisinkohan laittaa vanhojen päälle uudet tapetit �� hyvää ja rauhallista juhannusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkopahvit laitettiin noin vuosi sitten hirsiseiniin. Yleensä vanhat pinkopahvit saa kunnostettua kostuttamalla, jolloin ne kiristyvät kuivuessaan takaisin muotoonsa. Vanhat tapettikerrokset kannattaa myös säästää uusien tapettien alle, ne ovat tärkeä osa rakennuksen historiaa :) Hyvää juhannusta sinullekin!

   Poista
 4. Kaunista, oliko sinulla ennestään vanhat pinkopahvit seinissä? Minun pitäisi myös poistaa vanhat tapeti ja siellä pohjalla on kupruilevat pahvit...ajattelin josko uskaltaisinkohan laittaa vanhojen päälle uudet tapetit �� hyvää ja rauhallista juhannusta

  VastaaPoista
 5. paljon on Pömpelin mäellä tapahtunut sitten viime visiittini! nappi valinta kankaan suhteen, harmaa olisi ollut minunkin suosikkini tuoleihin ja punainen on ihana noissa tyynyissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit lukemassa meidän juttuja <3 Olen kanssa tosi tyytyväinen kangasvalintaan, tykkään paljon tuosta punaisesta ja nyt sitä voi levittää tyynyissä ympäri taloa!

   Poista
 6. Kaunis huone! Kiitos blogikirjoituksesta!
  Tapetti on pehmeää kierrätyspaperia eli mitä se tarkoittaa käytännössä? Myykö joku tuollaista tapettia vai onko kyseessä paperi? Olen tapetoimassa lähiviikkoina yhden huoneen. Kaipaisin neljästä seinästä kolmelle vaaleaa tapettia, enkä oikein löydä sopivaa. Haluaisin vaaleansinisen, raikkaan sävyisenä, mutta. esim. Pihlgren & Ritolan simppelimmät (raitaa ym.) on aika savunsinisiä. Mietin siispä myös valkoista tapettia, mutta en ole löytänyt sellaista myytävän mistään. Haluaisin siis täysin paperisen tapetin. Osaisitkohan auttaa asiassa? Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Näitä pelkkiä papereita kutsutaan usein makulatuuritapeteiksi, kannattaa etsiä sillä nimellä mitä vaihtoehtoja löytyy. Makulatuuritapetteja käytetään yleensä pohjina varsinaisille tapeteille. Ostin tämän tapetin itse englannista, mutta suomalaisista kaupoista löytyy ihan vastaavia.

   Poista