6.6.2017

Pienen budjetin piharakennuksia ja luomupihan alkukesä


Pömpelin pihapiiri muuttui viime viikonloppuna aika erinäköiseksi kun sunnuntaina pihaan tuotiin Kirkkonummelta vanha pieni piharakennus. Pikku-Pömpeli saapui meille komeasti rekan kyydissä ja taitava kuski nosti kopperon suoraan omalle paikalleen kivien päälle.  Olin tehnyt perustukset etukäteen tontin omista kivistä ja ylijäämäsepelistä, joten tämä piharakennus on hyvin budjettiystävällinen ratkaisu.


Toisen vielä pienemmän kopin haimme itse peräkärryllä viime viikolla Inkoosta. 

Molemmat pikkutalot kaipasivat maalia, ja olenkin nyt maalaillut niitä yhdessä lasten kanssa talon maalauksesta ylijääneillä maaleilla. 

Pienemmän kopin huopakatto on nyt vihreä ja sen voisi vielä maalata huopakattomaalilla tumman harmaaksi, jotta molempien pikkutalojen värit olisivat samanlaiset. 

Löysin pihakopit Facebookin kirppikseltä ja Torista, hinnat olivat murto-osan siitä mitä valmiit vastaavankokoiset rakennelmat maksavat ja laskimme isäni kanssa myös, että niillä parilla satasella mitä näiden hankintaan meni yhteensä, ei olisi saanut edes näihin tarvittavaa puutavaraa ostettua. 

Toisaalta silloin kun siirtää pihaan vanhoja rakennuksia ei niiden ulkonäössä ole niin paljoa valinnanvaraa kuin itse tehden, mutta ei minua pieni eriparisuus niin haittaa, eikä siinä ole mielestäni mitään peiteltävää, että piharakennukset ovat tulleet meille kierrätettyinä.

Kävin eilen myös ostamassa kaksi hyvänkokoista valkoista Alba-pihasyreenia, istutan ne aidan edustalle antamaan näkösuojaa pihan suuntaan.


Pihakoppien lisäksi pihaan on ilmestynyt vihdoinkin taimia, herneet ovat nousseet maasta, samoin kuin lehtisalaatti. Toivottavasti kasvit kirisivät kiinni kylmää kevättä ja kasvaisivat nyt vauhdilla!Myös omenapuut kukkivat tänä vuonna runsaammin kuin aiemmin ja muutenkin piha alkaa näyttää jo siltä että siellä kasvaakin jotakin ja vaikutelma uudistalon kaljusta pihasta alkaa hävitä.
8 kommenttia:

 1. Mielestäni valkoinen maali yhdistää rakennukset kokonaisuudeksi. Päärakennuksessa on ihanan värinen ovi ♥.

  VastaaPoista
 2. Ihanasti jo kukkii omenapuut siellä etelämpänä! Meillä vasta pienen pienet lehdet.

  Maali tekee ihmeitä vanhoille piharakennuksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun ensimmäistä kertaa meidän pihassa on oikeasti kunnon kukinta. Aiemmin puut ovat olleet vielä liian pieniä.

   Poista
 3. Meillekin on ostettu käytettynä leikkimökki, ja siinä tosiaan säästettiin melkoisesti uuteen vastaavaan verrattuna. Turha kaikkea on uutena hankkia, varsinkin kun puutavara (ja työ) on kallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muutkin harrastavat tätä kierrätystä :)

   Poista
 4. Ensimmäisessä kuvassa tuo portinvartijan talo näyttää kuin olisi siinä aina ollutkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tosi mukavaa, että näyttää siltä!

   Poista