9.5.2017

Pömpelin saunan suunnitelmia


Talon saunan viimeistely on meillä aina siirtynyt ja siirtynyt. Kiuas ja lauteet ovat olleet toiminnassa jo heti muutosta lähtien, mutta saunan pinnat ovat odottaneet viimeistelyä tähän päivään asti.

Käsittelimme saunan seinät alunperin eräällä tuotteella, jonka pintaan emme olleet täysin tyytyväisiä, lopputulos näytti kalpean kirjavalta ja uusien aineiden hankita vaan jäi kunnes viimein tänä keväänä otin asiakseni etsiä saunan pintoihin hyvät tuotteet.

Kuvassa pieni kurkistus saunaan ennen uutta pintakäsittelyä.


Kylpyhuone on hyvin valoisa koska ison ikkunan valo heijastuu vielä vaaleista lasimosaiikeista ja sekä saunan että kodinhoitohuoneen ovet ovat valoa läpipäästävää maitolasia.

Pömpelin sauna ei ole koolla pilattu, vaan se on hyvin kompakti pikkusauna. Toivon saunaan rauhallista ja perinteistä maalaistunnelmaa. Olen myös aina pitänyt tummanpuhuvista savusaunoista, joten halusin meidän omastakin saunasta mahdollisimman tumman. Mielestäni myös vedenvärisen kylpyhuoneen kanssa sopii hyvin yhteen enemminkin hiilenmusta kuin puunsävyinen sauna.

Valitsin saunaan lauteiden käsittelyyn Teknoksen mustan Satu saunavahan, josta olen kuullut paljon hyvää, sekä saunan seinä- ja kattopaneelien käsittelyyn saman valmistajan Satu saunasuojan.


Saunan muuri käsitellään nyt Teknoksen Superlateksilla vanhanajan laastinharmaaksi. Taitaa olla ensimmäinen lateksimaali, joka on päässyt Pömpelin ovesta sisään :D

Tilasin myös nyt saunaan mustan seinään kiinnitettävän lyhtytelineen, olen ajatellut, ettei saunaan tulisi ollenkaan sähkävaloa, vaan valaistus hoidettaisiin lyhdyllä ja lasioven läpi siilautuvalla kylpyhuoneen valolla.

Toivottavasti pääsemme isännän kanssa tänä viikonloppuna saunan pintojen kimppuun, siinähän se äitienpäiväkin menee mukavasti :)Postaus toteutettu yhteistyössä Teknoksen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Lyhdyt saunan valaisimina ovat ihania. Ainut miinus on se, että ne pitää sytyttää vasta juuri ennen kuin menet löylyyn. Muuten kynttilät sulavat kuumuudessa ja sydänlanka tukehtuu 'steariinivelliin' - kokemus puhuu.
    Tunnelmallisia saunahetkiä sinne!

    VastaaPoista
  2. Hei mulla myös saunan käsittely olisi edessä... Kun saisi vain aikaan. Mulla meni myös eka käsittely vähän pilallle. Vaikka sekoitin sitä vahaa todella hyvin purkissa, tuli lopputuloksesta tosi kirjava. Sitten masennuin koko touhuun ja se jäi puolitiehen. Mulla myös tuo lyhty saunassa. Pidän yleensä sitä ylälauteella. Meillä vain sellainen lauteiden alla oleva valo, joka ei ole kauhean kaunis, mutta eipä sitä saunoessa näe. Olisin halunnut saunaan ikkunan, mutta se ei onnistunut lopulta, joten muu valo tulee vain oven kautta. Onpahan kuitenkin sauna :-D Olis kiva nähdä teiltä myös lopputuloksesta joskus kuvia!

    VastaaPoista