27.5.2017

Musta sauna

Jee, vihdoinkin Pömpelin sauna on valmis!

Vedettiin viimeiset mustat Teknoksen Satu-saunavahat ja saunasuojat pintaan ja tänään päästään ensimmäistä kertaa saunomaan valmiiseen saunaan!

Isäntä ei löytänyt maalarinhatuksi muuta kuin pienen vaaleanpunainen lastenlippiksen, mutta ihan hyvin sekin hoiti hommansa :D


Valmis sauna on ihanan rauhallinen. Käsittelimme kaikki pinnat vain yhteen kertaan, nyt vaikutelma on minusta kivasti nokeentunut eikä aivan täysin musta. 

Jouduin silti vähän ylivalottamaan kuvia, jottei kuvissa näkyisi pelkkää mustaa  :)Ripustin saunan seinälle nipun kuivattua eukalyptusta, toivottavasti siitä lähtee hyviä höyryjä löylyihin.

Muuri ja katon palosuojalevy maalattiin harmaaksi Teknoksen superlateksilla, joka on tällaisiin vaativiin kohtiin hyvin sopiva aine.

Valaistus saunassa hoituu tällä hetkellä öljylampulla. Ruuvasimme vielä kuvan oton jälkeen seinälle lyhtytelineen, johon saa roikkumaan erilaisia lyhtyjä.Nyt sitten seuraavaksi kiukaaseen tulet ja lauantai-illan vietto saa alkaa.

Hyvää viikonloppua myös Pömpelin lukijoille!
Postaus toteutettu yhteistyössä Teknoksen kanssa.


11 kommenttia:

 1. Anonyymi27.5.17

  Onnistui kauniisti, tuli seesteisen tunnelmallinen, kutsuva. Tuo lateksin eli muovin valinta vähän kummastuttaa. Eikö luonnollisempaa vaihtoehtoa tosiaan löytynyt? Kalkkimaali? Jokin pellavaöljymaali, nehän hengittävät ja kestävät lämpötilan vaihteluita?

  Saunatonttuterveisin Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :) Rakennuksen sisällä sijaitsevissa pesutiloissa käytetään nykyään höyrysulkuja ja vesieristeitä, eikä siten pintamateriaalien hengittävyydellä ole näissä tiloissa minkäänlaista merkitystä rakennuksen terveyden kannalta. Muuri sijoittuu aivan kiinni kiukaaseen, joten tarvitsimme tähän kohtaan myös maalin, joka kestää kovaa kuumuutta. Olemme käyttäneet Pömpelissä paljon kalkkimaaleja ja erilaisia pellavaöljymaaleja, mutta tässä kohdassa en kokenut niitä turvallisimmiksi vaihtoehdoiksi.

   Poista
 2. Aivan savusanatunnelma, mutta noki ei tartu kylpijään. Hämäryys ja hiljaisuus ovat saunan peruselementtejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tavoitit saman ajatuksen <3

   Poista
 3. Ihanan tunnelman saitte saunaan aikaiseksi, juuri savusaunamainen. Kaunista :)

  VastaaPoista
 4. Ihana musta sauna. Meillä näyttää vähän samalta <3

  VastaaPoista
 5. Ihanalta näyttää! Meilläkin samat sävyt ja olen tykännyt kovasti. Tunnelmallista ja levollista.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi12.1.18

  Hei, käytittekö seiniin saunasuojaa vai saunavahaa? Oliko molemmat tuotteet Teknoksen ja mikä sävy noissa on? :) Olen miettinyt Tikkurilan ja Teknoksen saunatuotteiden väliltä ja Teknoksella ilmeisesti enemmän pigmenttiä noissa...?

  VastaaPoista
 7. Anonyymi12.1.18

  No tosiaan tuossahan lukee, että postaus yhteistyössä Teknoksen kanssa, joten oli lienee turha kysyä olivatko molemmat tuotteet Teknokselta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tosiaan molemmat tuotteet ovat Teknoksen ja lopputulos hyvin peittävä :) Vahaa käytettiin lauteisiin ja suojaa seiniin. Sävy on ihan perus musta.

   Poista