16.5.2017

Medaljonkituolit ja kangastilaus Ranskasta


Pömpelinmäellä on tänään ollut jo ihan kesäinen tunnelma. Koirat ovat leikkineet pihassa ja olen tehnyt töitä keittiönpöydän ääressä ihanassa auringonvalossa.

Kaikki värimallitkin näyttävät nyt paljon paremmilta kun valoa yht´äkkiä niin paljon.

Otin kuvan näkymästä keittiönpöydältä saliin. Uusi kruunukin on jo oikealla paikallaan. Mahdumme juuri ja juuri miehen kanssa kulkemaan sen alta kumartelematta :)Kävin lauantaina Helsingissä ostamassa parin vanhoja kustavilaistyylisiä medaljonituoleja. Minusta on aina erityisen houkuttelevaa kun vanhoja tuoleja on myynnissä pari. Nämä tuolit ovat ruotsalaiset ja varmaankin 1900-l. alusta maalipinnan perusteella. Maali on aika kiiltelevä ja mietin nyt koettaisinko maalata vain valkoiset osat kevyesti ja rajata vanhat kultaukset näkyviin, niiden pinta on  kauniisti patinoitunut ja sävy minusta kauniin vanhanaikainen.
Ostin tuoleihin tänään Ebayn kautta Ranskasta Toile de jouy -kankaat. Ostin sekä harmaata että vadelmanpunaista, joista molemmat ovat norsunluunvärisellä pohjalla. Netistä kun ostaa niin tarkkaa värisävyä on hankala nähdä, joten ajattelin varmuudenvuoksi ottaa kahta eri väriä.

Pelkän istuinosan verhoiluun riittää yleensä noin 1mx1m -pala, joten tuoliparin verhoilun kangasmenekki on loppujenlopuksi aika pientä. Kankaat maksoivat vain pari kymppiä, joten hieman jännittää millaista laatua ne ovat.


Tässä myyjän kuva punaisesta kankaasta. Näiden kankaiden myyjä on Ebayssä nimellä ilodoreine_ayafrance. Kangaslähetyksen pitäisi olla perillä viimeistään tämän kuun lopussa, en malttaisi millään odottaa sen saapumista!

10 kommenttia:

 1. Keekis16.5.17

  Oi mitkä tuolit, arma dagar, sanois äitivainaa ♡
  Kankaista puheenollen:olin kuunvaihteessa lomalla Sisiliassa ja kävin kahdellakin torilla. Nyt harmittaa niin, etten ostanut sieltä sisustus- ja verhoilukankaita. Loistava valikoima, 3 m leveitä ja maksoivat 10 e/m!! Tosi hyvänlaatuisen oloisia. Yhtä ostin, simpukkakuvioista, sinisävyistä, mutta ois pitänyt olla kaukaa viisas ja vähän hamastrata, vaikka laukut täynnä olivatkin. Kyllä riepoo.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssa huomannut, että kun matkoilla näkee jotakin ihanaa mitä Suomesta ei saa, niin silloin on parasta vaan tehdä kaupat, muuten jää vahimmillaan vuoksiksi harmittamaan :D

   Poista
 2. Anonyymi16.5.17

  Ihanat tuolit ja kiva kangaskin tulossa.Ei muuta kuin verhoilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onneksi on hyvin nopeat verhoiltavat :)

   Poista
 3. Ihania kuvia! Tuo kattokruunu on upea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joka päivä kanssa katselen tuota kruunua ja ihmettelen miten satuinkaan löytämään sen meille <3

   Poista
 4. Kyllä teillä on niin mahdottoman kaunis koti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kivasta viestistä! :)

   Poista
 5. Teillä on niiiiin kaunista <3
  Ja aivan ihanat tuolilöydötkin :)
  Ihanaa uutta viikkoa sinne! Mukavaa kun kesäiset kelit tulivat hetkeksi meitä hemmottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iida, Ihanaa viikkoa sinullekin <3

   Poista