9.5.2017

Lempikukkia ja kahdenkympin kattokruunu


Olen kaivannut koko talven ihania kukkia ja nyt kesän kynnyksellä olen tuonut kotiin lisää ja lisää lempikukkiani.  Viimeksi tänään kannoin sylikaupalla pelargonioita, hortensioita ja pioneja Pömpeliin. Kivaa kun kukkia saa nyt paljon halvemmalla kuin talvella, joten parilla kympillä saa jo paljon kaunistusta kotiin.

Ison vaaleanpunaisen hortensian nostin koriruukussa salin puolikuupöydälle. Myöhemmin kesällä aion istuttaa sen etupihan portinpieneen muiden hortensioideni viereen.

Jos ihmettelette mikä kattokruunu kuvassa näkyy, se on tämän päiväinen kahden kympin nettikirppislöytöni, jonka nostin ensimmäiseen vapaaseen kattokoukkuun odottamaan pääsyä oikealle paikalleen keskelle salia. Kristallit eivät kylläkään ole ihan aidot, mutta kruunu on siltikin minusta tosi kaunis.


Ostin tänään myös alennusmyynnistä kolme vaaleanpunaista pelargoniaa keittiön ikkunalle. Salin vanha pöytä jäi salissa ylimääräiseksi ja nyt se on keittiössä vaaleanharmaaksi maalattuna ikkunan ääressä. Pelargonioiden rivistö sopii minusta hyvin vanhan pöydän päälle.En löytänyt mistään kolmea samanlaista ruukkua, mutta kyllähän nämä eriparisetkin kelpaavat ihan hyvin.


Olin jo kukkalastini kanssa kassalla kun huomasin vielä leikkokukkahyllyssä pioneja. Vaikka käteni olivat jo täynnä kantamuksia, en voinut vastustaa näitä nupullaan olevia suloisuuksia.15 kommenttia:

 1. No jopas oli löytö...tuo kattokruunu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, harvoin sitä ihan näin hyviä löytöjä tekee, on kyllä tosi ihana kruunu <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kevät on ollut niin kiireinen, että oman kodin laittelu on jäänyt hieman vähemmälle, mutta kukilla saa nopeasti piristystä kotiin :)

   Poista
 3. Niin kaunista <3
  Kaunis tuo kattokruunu. Jotain tuollaista haaveilen meillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä ihan hirveästi itsekin, eikä maksanut paljoa :D

   Poista
 4. Aivan hurmaava tuo kattokruunu!
  Todellakin kruunaa nyt huoneen kuin huoneen!
  Ja somat kukat täydentävät kauniin kotisi!

  Lempeitä toukokuun tuulia sinne!

  VastaaPoista
 5. Anonyymi9.6.17

  Hei! Onko teillä massiivihirsitalo? Miten teidän ikkunanpielet ja ovenpielet on tiivistetty, ettei tule hiiriä sisälle? Ylipäätään miten olette suojanneet talon hiiriltä ja onko teillä ollut niitä? Meillä ei ole vielä valmis hirsitalo, ja ikkunanpielissä on villaa ja painumavaran välissä myös villaa. Pitääkö niihin viritellä verkkoja jotenkin, ettei tule hiiriä? Entä miten estää, ettei ne pääse välikatolle? Ole kiltti ja vastaa, alkoi pelottaan ettei meille sitten tuu niitä koska pelkään ihan hirveästi kaikkia elukoita :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Pömpeli on kokonaan hirrestä. Ovien ja ikkunanpielet on tiivistetty ainoastaan pellavalla, mitään jyrsijäsuojauksia ei ole tehty, paitsi kellarin luukuissa on ritilät. Ei ole täällä näkynyt kutsumattomia vieraita :)

   Poista
 6. Hei.

  Blogiasi on ilo seurata! Haaveissa olisi joskus myös rakentaa omakotitalo. Olen ihaillut puolipyöreitä pöytiä, samankaltaisia kuin teidän sisustuksessanne. Oletko hankkinut omasi mistä? Osaatko vinkata mitään liikettä, mistä tuonkaltaisia voisi löytää. Olen yrittänyt etsiä, mutta aika kehnoin tuloksin. Suunnitelmissa olisi hankkia siis valkoinen, mielellään patinoitunut puolipyöreä pöytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Olen ostanut pöydät kirppikseltä, mutta ainakin Juvi myy muelestäni näitä uusina. Kannattaa kyllä etsiä myös Torista ja Huuto.netistä, niistä teen aina parhaat löydöt :)

   Poista
 7. Hei. Blogiasi on ilo seurata, teidän kodin sisustus on aivan ihana. Onko nuo ihanat puolipyöreät pöydät mistä hankittu? Olen etsinyt valkoista, puolipyöreää ja hiukan patinoitunutta pöytää heikoin tuloksin. Osaatko antaa vinkkiä, mistä sellaisen voisi löytää.

  VastaaPoista