25.5.2017

Kustavilaistuolien verhoilu ja sinnikäs tuolinostaja

Surunvalittelut kaikille ihanaa punaista Toile-kangasta suositelleille :D Vaikka vadelmanpunainen kangas on mielestäni hieman kauniimpi kuin harmaa, harmaa kuitenkin tuntui sopivan kauniimmin näihin tuoleihin. Harmaa kangas myös pehmentää tuolien aika kovan sävyistä ja kiiltävää valkoista maalisävyä. Nyt kun tuolit on verhoiltu, ei maali enää pistä silmään juurikaan. Ystäväni ehdotti myös viisaasti edellisen postauksen kommenteissa, että tuolit kannattaisi verhoilla harmaalla kankaalla ja punaisesta voisi sitten tehdä tyynyjä, jolloin punaisesta kankaasta pääsisi nauttimaan ympäri taloa.

Minusta tämä tuolipari sopii nyt hyvin Pömpelin saliin. Vaikka paljaat hirsiseinät ja kullatut antiikkituolit eivät ole ehkä kaikkein tyypillisin yhdistelmä, pidän ihan hirveästi tästä tunnelmasta mikä salissa nyt on. 
Kangas on verhoiluun aika ohutta, joten käytin tukikankaana vanhaa lakanakangasta. Ohuen kankaan verhoilussa kaikenlaisia ryppyjä ja ruttuja tulee paljon helpommin kuin tukevamman kankaan kanssa, joten olin erityisen huolellinen kun kiristin kankaat ja muotoilin kulmia ja kaaria.


Jätän yleensä vanhat kangaskerrokset uuden verhoilun alle, näissäkin tuoleissa näytti sinisen kankaan alla olevan ainakin yksi vanhempi silkinnäköinen kuviokangas. Eri kerrokset ovat osa tuolien historiaa ja on mukavaa jättää seuraavilla verhoilijoille jotain katsottavaa tuolien menneisyydestä.

Edellinen verhoilija oli käyttänyt aika mielenkiintoisesti tiheää nastarivistöä kankaan kiinnitykseen. Mietin ensin olisinko poistanut nastat, mutta ajattelin sitten, että nekin saavat jäädä uuden verhoilun alle.


Sain eilen Instagram-viestillä yllättäen tanskalaiselta naiselta ostotarjouksen tästä toisesta tuolista. Kieltäydyin suorilta käsin kohteliaasti, nämä tuolit ovat minulle oikea aarre, enkä myöskään haluaisi erottaa tätä kaksikkoa toisistaan. Ja vaikka sinnikäs ostaja korotti tarjousta vaan koko ajan lisää ja lisää, ja summa oli jo lopulta yli kaksinkertainen siihen mitä olin itse maksanut, en silti ollut valmis myymään tuolia. 

Olisitteko te valmiita myymään lemppari antiikkilöytöjänne jos ilmaantuisi innokas ostaja, joka tarjoasi kalusteesta enemmän kuin sen käypä kauppahinta olisi?
12 kommenttia:

 1. Harmaa on hyvä valinta, hyvä idea tehdä punaisesta tyynyjä. Minä saattaisin myydä lempikalusteeni jos tarpeeksi paljon tarjotaan, lemppareita on monta ja uusia tulee joskus vastaan mutta kun eivät mahdu mihinkään niin hankkimatta jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös joitakin sellaisia kalusteita, joista pidän tosi paljon, mutta joille ei ole kotona löytynyt juuri niille sopivaa paikkaa. Sellaisia kyllä myyn ihan surutta. Mutta esimerkiksi nämä tuolit tuntuvat oikein kuuluvan saliin, jolloin niistä luopuminen kirpaisisi tosi paljon.

   Poista
  2. Hei. Aiheen vierestä, millä olet käsitellyt tsustalla olevan hirsiseinän? Minulla keittiö ja kodinhoitohuone rumalla kellertävällä hirrellä, ja tavoittelen vastaavaa herkkää valkoista pintaa. Millä tuotteella?

   Poista
  3. Hei, seinät on käsitelty Country French -maalilla, jonka valmistus on valitettavasti loppunut.

   Poista
 2. Oi miten kaunis lopputulos! Hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
 3. Aivan huikea lopputulos! Minulla on aika paljon isovanhempieni perintökalusteita,jotka merkitsevät minulle paljon. Uuteen kotiin saan viime kesänä edesmenneen mummini pyörivän tuolin 1960-luvulta, jonka aion verhoilla sinisellä sametilla meidän siniseen family roomiin. Saan sitten suoran yhteyden mummiin tuolissa, jossa hän istui 50 vuotta. Lähipiirini kauhistelee tätä rumaa tuolia, mutta se on minulle aarre 😉

  VastaaPoista
 4. Millä kiinnitit kankaan? Käytätkö nastoja vai niittipyssyä? Sain tästä idean verhoilla meidän entisen ruokasalin tuolit toile -kankaalla 😊 kiitos inspiraatiosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on Byggmaxista ostettu Rapid-niittipyssy käytössä, se on kyllä kätevä ja ei maksanut paljoa. Teidän ruokasalin tuoleihin sopii myös varmasti tosi kivasti Toile-kangas!

   Poista
 5. Hitsit, oliko nämä tuolit noin hyvän näköiset?! Ei täällä minun luonani. Ne tarvitsivat kankaan lisäksi ympärilleen paljon tilaa, jota en itse älynnyt niille antaa. Saivat onneksi paremman kodin.

  VastaaPoista
 6. Hitsit, oliko nämä tuolit noin hyvän näköiset?! Ei täällä minun luonani. Ne tarvitsivat kankaan lisäksi ympärilleen paljon tilaa, jota en itse älynnyt niille antaa. Saivat onneksi paremman kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti minullakin on käynyt niin, että joku myymäni huonekalu puhkeaa oikein kukkaan uudessa kodissa :D

   Poista