10.4.2017

Tapettilähetys Englannista

Tänään oli kuistilla odottamassa tapettilähetys Englannista. Keittiön tapetit saapuivat!Kiitos kaikille hyvistä ideoista keittiön tapeteiksi, teistä oli suuri apu mietinnässä. 

Valitsin keittiön ulkoseinille hengittävän luonnonvalkoisen kierrystyspaperin eli käytännössä makulatuuritapetin,  tarkoitus on tapetoida pinkopahvit ja sen sen jälkeen mahdollisesti joskus kuvioida tapetti sablonalla.

 Minulla on komerossa odottamassa käyttöä amerikkalainen vanhanaikainen lehtiseppelesablona, joka sopisi ainakin kauniisti keittiöön. Uskon kuitenkin, että tapetti on kaunis ilman koristeluakin.
Kuvista ei oikein välity tapetin pinta, se on pehmeä ja aika tasainen, mutta läheltä katsottuna näkyy, että tapetti on valmistettu pienistä kierrätyspaperinhipuista, joissa on eri tummuusasteita.

Makulatuurin kanssa tilasin yhdelle keittiön väliseinälle englantilaisen Albanyn Teapots-tapetin. Tapetti ei ole hengittävä, joten sen paikka on sisäseinällä, jonka toinen puoli jää hirrelle. 
Teekannnutapetti jatkaa Pömpelin vessojen puputapettien tyyliä, se on tuollainen aika hauska, mutta samalla minusta jollakin tavoin hyvin viehättävä tapetti. Moni tämän tyyppinen perinteisin aihein kuvioitu englantilaistapetti on harmittavasti vinyylitapetti, joten talossa, jossa seinärakenteet ovat hengittäviä, näitä voi käyttää vain hyvin harkiten ja mieluiten väliseinissä. 


Tapetit jäävät nyt pariksi viikoksi odottelemaan tapiseerausta, tarkoitus on tapettien laiton kanssa  samalla kertaa lisätä keittiön ikkunanrakoihin pellavarivettä ja hieman säätää ikkunan ylälistoja,  joten täytyy nyt odotella, että töissä kiire hieman helpottaa, niin aikaa on taas enemmän Pömpelin raksahommille. 


Isäntä toi minulle viime viikolla valkoisia jaloleinikkejä, olen jo leikannut pois muutaman ränsityneen kukinnon ja nyt nupuista alkaa aueta jo uusia kukkia. Olen kyllä nyt iloinen keittiön uusista tapeteista, ja vaikka ne eivät olekaan ihan vielä menossa seinille, niin keittiössä on nyt kiva tehdä töitä kun ei tarvitse enää stressata seiniltä puuttuvia tapetteja.


6 kommenttia:

 1. Uudet tapetit ovat aina niin huippu juttu!Mä olen haaveillut eteiseen ja keittiöön uutta seinäpintaa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetit vaikuttavat tosi paljon tilan ilmeeseen, nopeasti saa suuren muutoksen :)

   Poista
 2. Herttaiset tapetit saavat kodin näyttämään varmasti ihastuttavalta ja uuden raikkaalta!
  Aivan ihania!

  Lempeää pääsiäisen aikaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, ihanaa pääsiäisen aikaa!

   Poista
 3. Aivan ihana tapetti, sopii varmasti teidän keittiöö todella hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat tällaistä hillittyä linjaa, keittiössä on jo niin paljon kaikkea, että kaipaan vähän rauhallisempaakin pintaa :)

   Poista