25.4.2017

Kasvisruokaa ja klaffipöydän kattaus

Vaihdoimme joskus ennen viime joulua vanhan klaffipöydän keittiöön ison uudenaikaisen puupöydän tilalle. Mietin silloin onko tämä n. 165 cm pitkä pöytä liian pikkkuinen kun meille tulee vieraita. Tähän mennessä ollaan kuitenkin onnistutte serveeraamaan ihan hyvin ruokailut, tarvittaessa pöydän päätyihin saa kaksi lasta vierekkäin ja aikuisiakin menee ilman suurempaa ahtaamista kolme per sivu.

Pienempi pöytä tuntuu myös jollain tavoin kodikkaammalta kuin iso, kun asetumme pöydän ääreen syömään, emme ole metrien päässä toisistamme.
Viimeksi katoimme pöytään kasvispainotteisen tarjoilun. Pömpelin isäntä tekee tajuttoman hyvää lämmintä ranskalaista "vihreää mössöä", jossa on pääasiassa lehtikaalia ja pinaattia ja maussa on ihanasti balsamicoa ja valkosipulia.


Teimme myös uunissa paahtamalla punajuurta, vuohenjuustoa ja karamellisoituja pekaanipähkinöitä. 


Keittiön puuhella on kyllä myös tosi kätevä lämpimien ruokien tarjoiluun. Ruoat pysyvät hyvin lämpiminä vaikka ruokailu jatkuisikin pitkään ja ruokaa otettaisiin pikkuhiljaa lisää lautasille.6 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta!
  Mutta minkälainen klaffipöytänne on "rakenteeltaan"? Meillä oli vähän aikaa edellisessä kodissa vanha klaffipöytä olohuoneen isompana pöytänä ja ongelmaksi muodostuivat jalkarakenteet, jotka tekivät pöydän ääressä istumisesta hiukan hankalaa. Onkohan noitakin erilaisilla rakenteilla, vai miten saatte kääntyvät jalat arjessa toimimaan? Minä ottaisin mielelläni (hankaluudesta huolimatta) klaffipöydän jatkossakin käyttöön, mutta mies ei innostu. Juuri noiden jalkojen vuoksi. Ja toisaalta meidän pöytä on kyllä oikeasti hiukan liian korkeakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä meidän pöydässä on keskellä pöytää kapea kehikkojalka ja klaffeissa kevyet jalat keskellä eli jalat eivät juuri missään kohtaa tule eteen kun pöydän ääressä istuu. Malleja on kyllä tosi erilaisia ja joissakin on jalkarakenne sellainen, että se on enemmän tiellä.

   Poista
 2. Reseptejä kehiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa valitettavasti reseptit olla vaan miehen omassa päässä ja menee aika näppituntumalla :D

   Poista