16.3.2017

Kevätpömpeli

Talon edustan yrttikolmion mullasta on noussut jo muutaman viimesyksynä istutetun tulppaanin alku. Myös siemenestä itsestään kasvaneessa mustaviinimarjassa on jo paksut silmut, tosin kun ihastelin niitä tänään, kävi meidän toinen koira muina miehinä haukkaamassa monta silmua suuhunsa :D

Olen pikkuhiljaa myynyt paikallisessa FB-kirppisryhmässä ylimääräisiä tavaroita pois. Vaikka tavaraa on lähtenyt monta kassillista, silti tuntuu, että tavaramäärä ei ole yhtään vähentynyt. Pitää varmaan lainata vanhempieni isoa peräkärryä ja alkaa kuskata tavaraa sillä pois, että vaikutus näkyisi.

Meillä on tänään ollut koko päivän kuistin ovet auki, aurinko lämmittää niin hyvin kuistia, että siellä on ollut melkein pari kymmentä astetta lämmintä. 

Ostin kuistille vihreän kranssin S-marketin pääsiäiskojusta, hinta oli 7,90.


 Seppo-koira päätti tänään esiintyä useammassa kuvassa, tässä Seppo kuistilla omiin ajatuksiinsa vaipuneena.Vaikka tavaran suunta on ollut pääasiassa ovesta ulospäin, olen kyllä ostellut myös esimerkiksi tyynyjä. Kasvihuoneilmiössä on ihania Nordalin tyynyjä 10e/kpl. Ostin puusohvalle sieltä kaksi roosanväristä höyhentyynyä.


Olen myös vihdoin saanut salin ikkunoihin verhot. Mietin pitkään värikkäämpiä kuviollisia kankaita, mutta koska ikkunat ovat aika isot ja niitä on neljä, päädyin kuitenkin valitsemaan yksinkertaiset valkoiset verhot. 
Yläkerran seinänmaalauskin on viimein valmistunut. Suomen luonnonmaalien "Inspirational Powder Chalk" - kalkkimaalijauhe  toimii hienosti hirsipinnalla, ja maali oli helppokäyttöinen ja kiva maalattava. 

Työhuoneen salusiinit ostin ystävältäni, olen ihaillut näitä verhoja hänen kotonaan jo pitkään ja ilahduin tosi paljon kun sain ne nyt Pömpeliin. Ostin verhoja kaksi paria ja toiset niistä laitoin miehen ja minun makuuhuoneen ikkunaan.

Kangas on ihana Sandersonin Peony tree, samaa kangasta olen käyttänyt myös tuolien verhoiluun yhdessä suunnittelukohteessani. 
Vähän huone vielä kaipailee kalustusta, mutta odottelen, että löydän sinne jotakin juuri tähän huoneeseen sopivaa :)


Yläkerran huoneen maalaus on toteutettu yhteistyössä Suomen luonnonmaalien kanssa.


17 kommenttia:

 1. Voi että miten ihanan keväistä ja raikasta teillä on! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyi vielä tulla kysymään että kasteletko säännöllisesti puksikranssiasi vai säilyykö hyvänä ilman kastelua? Ohjeessa oli että kerran kuukaudessa täytyisi kastella.. miten vain jos satun unohtamaan niin meneekö huonoksi. Meillä näitä kaksi kappaletta. :)

   Poista
  2. Olen aina silloin tällöin vienyt kranssin kylpyhuoneeseen roikkumaan vähäksi ajaksi, sillä se on pysynyt jo yli puolitoista vuotta hyvänä ja vihreänä :)

   Poista
 2. Kauniin ja keväisen näköistä teillä siellä 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika, ihanaa, että kevät tulee!

   Poista
 3. Voi, miten kauniin keväisiä ja valoisia kuvia! Ihanaa kevättä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa kevättä myös teille!

   Poista
 4. Ompa kaunista! Nuo salin verhot on kyllä niin nappivalinta 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kauan niitä kyllä mietittiinkin :D

   Poista
 5. Voi kauneus, mikä valo ja kirkkaus <3

  VastaaPoista
 6. Anonyymi29.3.17

  Saako kysyä tapetista jatkoon vai ei? haluaisin 1937 rakennetuun taloon tämän tapetin ruokatilaan, http://www.fashionwallpaper.co.uk/sanderson-peony-tree-wallpaper-dpempt101.html# mutta tumma väri vähän pelottaa. Peony tree vaikka vaaleansinisenä taas tuntuu liian romanttiselta. Olen aivan rakastunut tapettiin joka tapettikirjassa on todella hieno mutta vähän pelottaa noin rohkea veto.. onko hullu ajatus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on tummalla pohjalla tosi upea! Itse en ehkä kuitenkaan oleskelutilaan omaan kotiini laittaisi kovin tummapohjaista tapettia.

   Poista
 7. Anonyymi30.3.17

  Olen ihastellut teidän kaunista kotia ja erityisesti pömpelin kalkki-kaseiinimaalattuja hirsiä. Nyt olen omaan taloon miettinyt ko maalin käyttöä puuvahojen sijaan. Myynnissä olevien maalien tuoteseloisteissa kuitenkin sanotaan maalin olevan peittävää. Miten olette saaneet aikaan ihanan kuultavan pinnan? Oliko suomen luonnonmaalien kalkki-kaseiinimaalin jälki vastaavaa kuin country frenchin? Sekin vielä kiinnostaa, onko hirsien pinnoista helppo pyyhkiä epäpuhtaudet pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Maaleja kannattaa ohentaa hieman vedellä, jotta saa halutun peittävyyden, etenkin jauheesta valmistettavat maalit ovat siitä helppoja, että vettä voi lisätä jos pinnasta tulee ensi liian peittävä. Kannattaa laittaa viestiä Suomen luonnonmaaleille, heillä on ollut tosi hyvä asiakaspalvelu ja uskon, että neuvovat mielellään juuri sopivan maalin.

   Kalkkimaalit jättävät pinnan aina huokoiseksi ja mattapintaiseksi, joten niitä ei voi pyyhkiä kovin voimakkaasti, mutta ainakin meillä seinistä on kuitenkin saatu tarvittaessa isommat tahrat pois.

   Poista