10.1.2017

Yläkerran hirsiseinät ja värisävyjä

Lapset ovat palanneet kouluun ja arki on taas alkanut Pömpelinmäellä. Olen vallannut taas keittiönpöydän väri- ja tapettimalleille ja olen ollut tosi iloinen siitä, että saan tehdä työtä vanhojen talojen säilyttämisen parissa. 

Omassa kodissa hommat eivät sitä vastoin ole oikein edistyneet. Keittiössä ja salissa pitäisi korjata hieman ikkunoiden listoituksia kun hirret ovat eteläsivulla painuneet niin paljon, ja tarkoitus olisi samalla myös lisätä karmien sivuun lisää pellavaa. 

Yläkerrassa lastenhuoneisiin on tulossa myös muutoksia, lastenhuoneiden alunperin vaalean harmaanruskeaksi Country Frenchin kalkki-kaseiinimaalilla käsitellyt hirret ovat tummuneet aika paljon, ja koska valoa on vinokattoisissa vinttihuoneissa muutenkin aika niukasti, aion vaalentaa lastenhuoneiden hirsiseinien sävyä. Aion käsitellä hirret joko kalkki- tai savimaalilla. Country French on lopettanut maalien valmistuksen, joten tarvitsisin seiniin uuden samantyyppisen maalin. 

Ulkoseinissä hirsiseinien peittäminen levyttämällä ei vielä ole ajankohtaista, Pömpeli on korkea talo ja seinät elävät edelleen niin paljon, että esimerkiksi wc:n levytetyillä ulkoseinillä tapetit ovat aika kovilla. Pinkopahvit sitävastoin elävät hyvin seinän mukana, mutta koska minulla ei ole mitään näitä näkyvillä olevia hirsiä vastaan, en ole ottanut työn alle niiden pinkopahvitusta.

Kaikissa Pömpelin näkyvillä olevissa hirsiseinissä näkyy nyt jo tosi hyvin hirsien tummuminen, vaaleimmilla sävyillä maalatut seinät kuitenkin ovat minusta vanhenneet kauniisti, esimerkiksi miehen ja minun makuuhuoneen hirsiseinä vaan kaunistuu kun hirsien sävy tummuu. 
Kuvassa näköjään myös pyykkikori :D

Yläkerrassa suurin osa tapeteista on Pihlgren & Ritolan paperitapetteja, makuuhuoneen seinissä on harmaa Kapea raita, joka on juuri sopivan rauhallinen tapetti katsottavaksi illalla ennen nukkumaanmenoa.

Ylhäällä meillä on katon jiirien ja kattoikkunoiden takia katot aika monimuotoiset, joten olen halunnut väreillä rauhoittaa tilaa niin, ettei siitä ole tullut ihan visuaalinen sekamelska.


Porrashuoneen isolla seinällä Kirsikkapuu antaa kuitenkin tilaan iloa ja väriä, kustavilainen pikkusohva on aika romussa kunnossa, mutta koska se on niin kapea, ei siinä kuitenkaan paljoa istuskella.

Porrashuoneen vanhat ovet ovat myös aika elämää nähneet, niiden pinta on kuitenkin minusta myös tosi kaunis ja enkä ole halunnut peittää vanhaa pintaa uudella maalilla.


Jos jollakin blogin lukijalla olisi antaa suosituksia hyvistä hirsiseinille sopivista, ekologisista ja edullisista kalkki- tai savimaaleista, ottaisin ehdotuksia mielelläni vastaan!  

19 kommenttia:

 1. Moikka, juuri eilen taas pähkäilin tulevan talon seinien värejä ja täältä olenkin saanut paljon inspistä. Kysyisin onko teillä vielä jokin hirsiseinä joka on täysin käsittelemättä? Ja miten se on tummunut, jos saisi kuvaa? Ajattelin jättää osan seinistä täysin käsittelemättä ja katsoa miten ne tummuvat. Osa tietysti käsitellään, mutta vaihtoehtoja on niin ettei tiedä mistä lähtisi liikkeelle. Pitänee tehdä jotain testejä hukkapätkille ennen päätöksiä. Tietysti korkeat seinät olisi hyvä käsitellä ennen lattian asennusta, joten siinä mielessä kiire sillä päätöksellä. Huh, ei ole helppoa! Kiitos jos kerkeät vastailla, Kevät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, edellisessä postauksessa näkyy keittiön seinää, jota ei ole käsitelty mitenkään. Se on tuollainen pieni seinänpala. Onhan mänty tummuessaan aika voimakkaan oranssiin taittava ja ruskea. En kyllä isoja seiniä jättäisi itse käsittelemättä, mutta tuollaisella pienellä seinällä on ihan ok.

   Poista
 2. Anonyymi10.1.17

  Kaunista. Olen etsinyt samanlaista pyykkikoria kuin sinulla on. Muistatko, mistä olet sen ostanut. Kiva, kun kori oli jäänyt kuvaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Tammisaaressa J.Talsi on myynyt tällaisia isoja koreja, ainakin kun marraskuussa kävin viimeksi, niin siellä niitä oli :)

   Poista
 3. Anonyymi10.1.17

  Miten olisi Jeanne d' Arc living Vintage Paint kalkkimaalit? En tiedä täyttääkö kaikki vaatimukset, mutta ainakin voi tutustua.
  Tilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, en ole koskaan Vintaga Paintiä kokeillut :)

   Poista
  2. Seiniä en ole näillä vintagepainteilla maalannut, mutta huonekaluja senkin edestä. Tosimummolasta löytyy useampi postaus aiheesta, uusin eiliseltä. :)

   Poista
 4. Teillä on kyllä niin kaunista 😍

  VastaaPoista
 5. Pieta11.1.17

  Ihanan harmoninen värimaailma. Oletko tutustunut Annie Sloanin kalkkimaaleihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos :) Olen maalaillut Annie Sloanin maaleille huonekaluja ja tykkään kyllä maalista paljon <3

   Poista
 6. Teidän makkarin hirsiseinä on kyllä tosi kauniin värinen.

  Käyn nyt kerrankin kommentoida, kun FB:n kautta se ei onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista <3 Harmi, että Country Frenchin valmistus on lopetettu.

   Poista
  2. Anonyymi12.1.17

   Itse olen ajatellut kokeilla Suomen luonnonmaalien kalkkimaalilla vanhan hirsiseinän maalaamista. Kokemusta ei kyllä ole. Itse ainakin mielellään suosin kotimaista tuotetta jos mahdollista.

   T. Johanna

   Poista
 7. Heippa! Jeanne d' Arc living Vintage Paintit ovat olleet mulla nyt vuoden käytössä melkein missä tahansa. Ne ovat huonekaluissa ainakin aivan huippuja. En ole maalannut seiniä, mutta ilmeisesti kävisivät niihinkin. Jää todella kaunis mattasilkkinen pinta ja huonekaluissa tullut jotenkin erittäin tyyliin sopiva pinta. Vai miten sen nyt kuvaisi. (meillä noita vanhoja vähän kulahtaneita erilaisia talonpoikaisromuja :-D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi14.1.17

  Hei. Olen maalaillut seiniä Pure & Original- kalkkimaaleilla. Todella ihania värisävyjä, hyvä maalattavuus, ja vaikka maali ei ehkä halvinta ole, se on todella riittoisaa. Maali ei valu liikaa (Kalklitir on mielestäni liian valuvaa). Olen tilannut täältä http://lifestylenordic.fi/fi/tuoteryhma/367649
  Suosittelen.
  t. Tuuli

  VastaaPoista
 9. Biofarbenilla on kalkki- ja savimaaleja. En ole kyllä itse kokeillut heidän tuotteitaan.

  VastaaPoista