31.1.2017

Luonnonmaaleja tapettiseiniin ja hirrelle

Yläkerran parin hirsiseinän vaalennus lähtikin laajenemaan isommaksi muutokseksi kun esikoispoika halusi viime viikolla vaihtaa asumaan vierashuoneeseen. Ymmärrän kyllä hyvin, koska vaikka vierashuone on mallia ullakkokomero, on siellä minustakin jotenkin erityisen hyvä ja rauhallinen tunnelma. 


Meille jäi siis yllättäen pojan entinen huone tyhjäksi. Sinne tulee vieraille vanha vihreä sivustavedettävä puusohva, mutta pitihän huoneelle miettiä jotakin muutakin käyttöä kuin vain vieraiden majoittaminen muutaman kerran vuodessa.

Mies raahasi heti huoneeseen pyöränsä, joten ilmeisesti siis huoneen yksi käyttötarkoitus on  sisäpyöräily :D En kuitenkaan halua huoneesta mitään varsinaista kuntosalia tai miesluolaa, joten olen nyt miettinyt tarkasti huoneen visuaalista ilmettä niin, että se edelleen näyttäisi kivalta ja Pömpelin muiden huoneiden sisustukseen yhteensopivalta.

Huoneessa on tällä hetkellä kahdella seinällä huokoisen puukuitulevyn päällä Harlequin-paperitapetit ja kaksi seinää on hirrellä. 

Nykyiset värit ja tapetit näyttävät aika selvästi lapsen huoneeseen valituilta ja  lisäksi hirsien nykyinen harmaa sävy on saanut hirsien tummumisen myötä aika selvän oranssinkellertävän sävyn, josta haluan eroon.

Olen viime aikoina löytänyt tietoa paperitapettien päällemaalaamisesta ja ajattelin, että tässä huoneessa olisi nyt hyvä tilaisuus kokeilla tapettien maalaamista. Suomen luonnonmaaleista kerrottiin, että heillä on useampikin tuote, joka soveltuu paperitapettien maalaamiseen. Minulle maalivalinnoissa on tärkeää maalin ekologisuus ja hengittävyys, joten Suomen luonnonmaaleista löytyikin meille hyviä maalivaihtoehtoja. Kokeilen nyt maalata tapetin päälle vaaleanharmaaksi sävytetyllä Auro Plantodecor -seinämaalilla, joka on kokonaan liuotinvapaa ja muoviton maali.

Suomen luonnonmaaleilta luvattiin myös toimittaa Pömpelin hirsiseiniin sopiva hengittävä maali. Tällä hetkellä hirsissä on kalkki-kaseiinimaali, jonka hieman kuultavaan mattapintaan olen ollut tosi tyytyväinen. Maali menee nyt kuitenkin sävyn takia uusiksi, valitsin hirsiseinien uudeksi sävyksi vanhan valkoisen, joka toivottavasti tuo paljon lisää valoa vinokattoiseen huoneeseen, jonka ikkunapinta-ala on aika pieni huoneen tilavuuteen nähden.

Maalaan hirsiseinät Suomen luonnonmaalien omalla Powder Chalk -kalkkimaalilla. Maali valmistetaan jauheesta sekoittamalla, joten myös maalin toimitus on pienen painon ja pakkauskoon myötä ekologista.

Etsin aiemmin tänään tarkempaa tietoa näistä Suomen luonnonmaalien maaleista ja löysin tiedon, että maalit voidaan käytön jälkeen kompostoida, lisäksi maalien valmistuksessa käytetään luomuviljeltyjä raaka-aineita ja jopa puhdistettua sadevettä silloin kun sitä on saatavilla. En usko, että olen koskaan ennen törmännyt näin ekologisiin maalituotteisiin :)

Kuvassa Auro plantodecor -seinämaali ja isossa pönikässä kalkkimaalijauhe (normaalisti maalijauhe toimitetaan paperipussissa).

Harmaiden tapettiseinien sävy on vaaleanharmaa NCS 1002-Y. Kuvassa maalit porrashuoneen patakaapin päällä.


Tässä kuvassa näkyy myös oikealla huoneen hirsiseinää ennen maalausta. Hirsiseinän nykyinen väri ei tässä kuvassa näytä pahalta, mutta todellisuus on kyllä tummempi ja oranssimpi :)


Suomen luonnonmaalien maalit ovat minulle ihan uusia tuttavuuksia, mielenkiinnolla nyt odotan miltä ne näyttävät seinällä!

Tarkemmin näihin tuotteisiin pääsee tutustumaan Suomen luonnonmaalien omilla sivuilla:


Postaus toteutettu yhteistyössä Suomen luonnonmaalien kanssa.

12 kommenttia:

 1. Meillä on maalattu kaikki katot Auro -maalilla ja parhaillaankin maalataan yläkerran lastenhuoneiden kattoja kyseisellä maalilla. Ollaan kyllä tykätty tuosta mattamaalista, jota on myös helppo maalata. Plussaa sekin, että maali kuivuu verrattain nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, olen lähiaikoina kuullut monesta paikasta kehuja näistä maaleista!

   Poista
 2. Juuri viime viikolla tiirailin Suomen Luonnonmaalien sivuja! Hienoa nähdä niitä nyt toteutuksessa myös hirrellä. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta. Meillä myös hirsipintojen käsittely kohta ajankohtainen. Hyviä maalaushetkiä, terveisin Kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kirjoitan sitten heti maalauksesta kun pääsemme aloittamaan sitä!

   Poista
 3. Kiva katsoa, millaista jälkeä saatte aikaiseksi. Kävin heti tuolla sivustolla, kiinnostavia tuotteita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan itsekin mielenkiinnolla, olen kuullut näistä paljon hyvää :)

   Poista
 4. Voi että miten upea tapetti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä harmaata Orapihlajaa on meillä monessa tilassa, on kyllä mun yksi ehdoton lemppari <3

   Poista
 5. Meillä ei ole hirsiseiniä,vaan ihan cyprocia.Mutta nyt on puraissus into maalata seiniä ja irrotella tapettia.Elloksen sivuilta bongailin upeita tapettimalleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin juuri ihan samaa, että Elloksella on tosi kivoja tapetteja :D

   Poista
 6. Täytyykin käydä tutustumassa tuohon. Miten laitoitte tapetin puukuitulevyjen päällä? Käsittelittekö saumoja jotenkin? Kiitos tiedosta. :)

  VastaaPoista
 7. Voi nuo värit. Silmä lepää.

  VastaaPoista