9.12.2016

Tapettihommia ja kynttiläkranssi


Olen juuri tapetoimassa salin muuriseinää harmaalla Toile de Jouy -tapetilla.  Minusta näyttää siltä, että jo nyt kakluuni ja kylpyhuoneen pikkuovi tulevat esiin kauniimmin kuin ennen.


Tapetoin mieluummin jonkun ystävän kanssa yhdessä kuin yksin, mutta tällä hetkellä ainoat apumiehet näyttävät tältä, joten ei ole auttanut muu kuin tarttua töihin yksikseni.


Tapetoinnin lisäksi olen askarrellut havukransseja jouluksi. Meidän läheisen metsäpolun varrella on kaadettu metsää ja maassa on tällä hetkellä paljon havuja. Olen kerännyt niitä suureen koriin kuistin portaille ja niistä riittää hyvin aineksia useampaankin kranssiin.

Ripustin kattoon hopeanvärisellä nauhalla yhden kranssin kynttilöille. Kiinnitin kranssiin hopeanväriset kuusenkynttiläpidikkeet, joissa on pienet tähdet toisessa päässä.
  


 Seuraavaksi ajattelin kokeilla pienten kynttilämansettien tekemistä havuista ja myös pikkukuistin uudelle kaiteelle olisi mukava saada jouluksi havuköynnös. 

Katsotaan mitä kaikkea ehdin vielä tehdä ennen joulua, nyt pitäisi nimittäin lukea myös melkein kaksituhatta sivua länsimaisen taiteen historiaa taidehissan tenttiä varten :D


SaveSave

22 kommenttia:

 1. Anonyymi9.12.16

  Hei Heidi!Aivan ihana tulee kyllä siitä seinästä jota nyt olet tapetoimassa.Jääkö sinulla kyseisestä tapetista nyt yhtään ylimääräistä?Mutta mikä siinä tapetissa on tilauskoodi ja mistä olet sen tilannut?Ta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Kiitos <3 Tapetti on Boråstapeter:n Toile de Jouy ja tilasin sen muistaakseni Värisilmästä, tämä sävy on 1663. Minulta ei valitettavasti jää tapettia yli.

   Poista
 2. Kaunis tulee kyllä tapetti seinästä.
  Ja kauniita tuli myös havuköynnöksestä, kivat noi kynttilän pidikkeet.
  Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 3. On kyllä kaunis tapetti! Tuo huomattavasti kodikkuutta huoneeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetilla saa kyllä nopeasti vaikutettua tilan ilmeeseen :)

   Poista
 4. Ihan mielettömän kaunista <3 Kakluuni ja ovi tulevat todella esille paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta, aina vähän tapetoidessa jännittää onko lopputulos sellainen mitä on ajatellut :)

   Poista
 5. Niin upeeta <3
  Ja tuo katosta roikkuva kranssi on todella kaunis. Huolisin meillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen kranssi on kyllä helppo tehdä, tein pohjan rautalangasta ja siihen vaan päälle vihreällä rautalangalla kieputtamalla havua kiinni :)

   Poista
 6. Erittäin kaunis tapetti ja vaikutus on tosiaan se, että ovi tulee kauniisti esille. Suloinen kynttiläkranssi. Hyvää joulunalusaikaa ja tsemppiä lukuihin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Tsemppiä kyllä kaivataan :D

   Poista
 7. Ihanan simppeliä. Tuo tapetti tuo tosiaan uunin ja oven esille ihan eri tavalla. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 8. Kauniilta näyttää! Pari kysymystä sinulle esittäisin: tapetoitko irroittamatta listoja? Ja kodinhoitohuonepostauksessasi kerroit maalaavasi vielä kaapin oven. Onko ovessa nyt joku maali/pinnoite ja minkälaisen pohjustuksen se vaatii ennen uutta maalia?

  VastaaPoista
 9. Hei, Kiitos viestistäsi :) Jos seinässä on listat paikoillaan ja ne ovat kauniit ja hyväkuntoiset en irroita listoja tapetointia varten. Perinteisesti on ollut tapana tapetoida jopa listojen yli, mutta itse päätän tapetin joko kattolistan alareunasta noin puoli senttiä yli tai sitten jos seinän ja listan välissä in rakoa, tapetoin listan alle sen verran kuin mahtuu.

  Kodinhoitohuoneen kaapissa on vanha maalipinta, yleensä riittää että helposti irtoamassa olevan maalin rapsuttaa irti ennen uutta maalipintaa. Vanhojen maalityyppien päälle pystyy yleensä maalaamaan hyvin sekä vesiohenteisella että pellavaöljymaalilla, poislukien tietysti vanhat liimamaalit yms. huokoisen pinnan jättävät maalit, joita kuitenkaan vanhoissa huonekaluissa ei yleensä ole.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi14.12.16

  Hei. Niin kaunista <3 Puoli vuotta myöhässä kysyn, onko ystäväsi Siuntion talo myyty?
  Ihanaa joulun odotusta.

  Liina

  VastaaPoista
 11. Hei Liina, Kyllä talo on edelleen myynnissä :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi16.1.17

  Hei!miksikään minun kysymystä/asiaa ei julkaistu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Valitettavasti kysymyksesi ei ole tullut minulle perille, laitatko sen uudelleen?

   Poista
 13. Anonyymi17.1.17

  Hei!niin vähän arvelin.kysyin siitä toile de jouy tapetista 1663 että onko se tosi vaalea mielestäsi?sitten olisi vielä se 1668.kävisiköhän se 1663 hyvin harmaan kanssa?Tanja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tuo 1663 on lämpimämmän sävyinen ja vaalea ja toinen harmaa on sitten hieman viileämpi ja kovempi harmaa. Riippuu tosi paljon harmaan sävystä kumpi tapeteista sopii paremmin.

   Poista