1.12.2016

Kodinhoitohuoneen Toile de Jouy -tapettiYstäväni tuli meille eilen kyläilemaan ja kun olimme hetken juoneet teetä ja vaihtaneet kuulumisia, hän kysyi, että pitäisikö talossa tapetoida jotakin. Ja kyllähän tapetoitavaa aina Pömpelistä löytyy :D

Sain siis eilen seinälle kodinhoitohuoneen Toile de Jouy -tapetin. Tapetti on Boråsin A Vintage book -kirjasta. Tapetissa on pohjana kevyen tekstuuripintainen pellavanväri ja pastoraalikuvionti on vaaleaa Bordeauxin punaista.


Tapetin väri on minusta hyvä pari kodinhoitohuoneen vanhan roosan väriselle ulko-ovelle, joka on tapettisenäistä katsottuna vastakkaisella seinällä.

Shakkiruutulattia ja Toile de Jouy -tapetti ovat myös klassinen, ranskalaistyylinen pari. Toile -kuvioidut tapetit ovat aika voimakkaita sisustuselementtejä ja jos väritys on tumma, voi vaikutelma olla aika raskas. Tummanharmaa-vaaleanharmaa ruutulattia raikastaa kokonaisuutta hyvin, ja tapetin rajaaminen vain yhdelle seinälle pitää tilan edelleen mielestäni ihan ilmavan näköisenä.

Olen tänä syksyn tehnyt suunnittelutöitä ranskalainen charmikkaan antiikkisisustuksen parissa ja näyttää siltä, että työssäni saamani inspiraatio ja vaikutelmat näkyvät selvästi myös Pömpelin sisustuksessa. 


Tuskailuni jugend-kaapin värin kanssa on nyt ainakin toistaiseksi päättynyt, vanha keltainen ja ruskea toimivat mielestäni nyt hyvin kokonaisuudessa pieninä kontrastiväreinä. Kodinhoitohuoneen muut seinät ovat valkoista helmiponttipaneelia, ja ilman keltaista rähjäistä kaappia, vaikutelma voisi olla minun makuuni liian kliininen.

Lavuaarikaapin ovi kaipaa vielä maalia (luulen, että maalaan sen valkoisella pellavaöljymaaililla) ja sitten kodinhoitohuone alkaa jo olla valmis. 

SaveSaveSaveSave

21 kommenttia:

 1. Jugendkaappi & tapetti napsahtavat kyllä hyvin yhteen. Huone kaipaa vielä vanhan samettinojatuolin ja kaappiin kasan kirjoja niin voit aina illalla vetäytyä hetkeksi 'kodinhoidon' pariin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo heti eilen kun tapetti oli saatu seinään huomasin, että viihdyin huoneessa paljon paremmin, täytyy tosiaan vielä piilottaa kaappeihin kirjoja ja suklaata :D

   Poista
 2. Tämä on uskomattoman ihana ja persoonallinen tila!

  VastaaPoista
 3. Kyllä kelpaa nyt huushollata kodinhoitohuoneessa, upea! Ja ihania ystäviä kun tulevat oikein ehdottamaan että mitä tehdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta tässä on, että vaikka rakastan tapetteja, en oikein osaa kunnolla tapetoida. Saan kyllä vuodat iskettyä seinään, mutta kaikki haastavammat kohdat menevät vähän niin ja näin :)

   Poista
 4. Ihana tapetti, tulee hyvin kaapin kans yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä Toile-tapetit ovat kyllä ihan lemppareitani :)

   Poista
 5. Todella kaunis! Ja ihania tuollaiset ystävät apuna;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me harvemmin nähdään tämän ystävän kanssa ilman, että tehtäisiin jotakin hommia, välillä kitketään kukkapenkkejä ja välillä tehdään yhdessä ruokaa :D

   Poista
 6. Todella nättiä! Ihanaa, kun uskalletaan tehdä omalla tyylillä mielenkiintoista ja persoonallista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari <3 Pömpelissä on aika paljon erilaisia tapetteja, mutta niitä on enimmäkseen vain yhdellä tai kahdella seinällä per huone, jolloin huoneen pysyvät minusta silti aika avarannäköisinä :)

   Poista
 7. Tapetti on todella kaunis ja sopii täydellisesti teidän kodinhoitohuoneeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa, että pidät <3

   Poista
 8. Kaunis tapetti ja koko kodinhoitohuone! <3 Tuolla kelpaisikin hoitaa pyykkihommia sun muita! Meidän kodinhoitohuone on niin vaiheessa vielä, että yritän käydä siellä vain nopeasti kääntymässä. Kaapit puuttuvat ja molemmilla seinillä on laatikko- ja kassikasoja ja vaatetelineitä, keskellä puolenmetrin levyinen käytävä kulkemista varten. :D Muta eiköhän me kodinhoitohuoneen kimppuunkin jossakin vaiheessa keväällä päästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän kodinhoitohuone oli pisimpään väliaikaiskalustuksella, sitä kun tarvitaan välttämättömään arjen pyöritykseen, mutta ei kuitenkaan ole kodissa niin keskeinen ja näkyvä huone, että olisin siihen pystynyt keskittymään kunnolla aiemmin.

   Poista
 9. Todella silmää miellyttytävä väriyhdistelmä. olen seurannut mielenkiinnolla tapettivalikoimiasi. pidän itsekin melko vahva kuvioisista tapeteista. nyt olen jo pitkään miettinyt tapettivaihtoehtoa saunatuvan yhdelle seinälle. seinä on tällä hetkellä maalattu vaalean vihreäksi, muut seinät paneloitu. mietityttää vain se, että pysyykö tapetti, kun saunatuvassa ei pidetä peruslämpöä talvella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet vahvat paperitapetit kestävät kyllä hyvin kylmää ja lämpötilojen vaihtelua, joten kyllä itse varmaan uskaltaisin kokeilla tapetointia.

   Poista
 10. Anonyymi14.1.17

  Millaisia ovat kodinhoitohuoneen muut seinät?

  VastaaPoista
 11. Anonyymi5.7.17

  Hei!

  Juuri tämä sävy taitaa sopia meillekin keittiön vihertävän harmaan puolipaneelin kaveriksi. Lattia on vanhantyylinen tummanpuna-vaaleanharmaa -ruutuinen. Onko sinulla sävy 1664 vai 1667?

  Tässä värisilmän linkki, jos et muista :)
  https://www.varisilma.fi/tuotteet/kaikki-tuotteet/?product_brand=a-vintage-book

  -EMILIA-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Emilia, meidän tapetti on tuo tummempi eli 1664 :)

   Poista