19.12.2016

Joululahjoja opettajillePömpelissä jouluvalmistelut ovat nyt vilkkaimmillaan. Pidän tosi paljon tästä joulunalusajasta ja on ihanaa, että tänä vuonna pitkästä aikaa minulla on ennen joulua mahdollisuus olla muutama päivä rauhassa kotona valmistelemassa kotia joulupyhiin.

Tämän alkuviikon ohjelmassa ovat  kodin ja pihan järjestely kauniiksi ja viimeisten lahjojen hankinta ja paketointi. 

Lahjojen paketointi on yksi joulun lempipuuhistani, ja tykkään erityisesti paketoida lahjoja yhdessä lasten kanssa. Ekaluokkalainen tyttäreni on jo varsin kätevä tontun apulainen, ja vaikka jokainen teippi ja nauha ei välttämättä olekaan ihan suorassa, ovat minusta lasten askartelemat paketit sitäkin sympaattisempia.

Käytän paketointiin suurimmaksi osaksi kierrätysmateriaaleja. Käytän monesti meille tulleet lahjapaketit uudelleen ja varsinkin kaikki silkki- ja samettinauhat laitan heti lahjan avaamisen jälkeen kerälle ja talteen uutta käyttöä varten.


Lahjapapereina meillä käytetään myös ylimääräisiä tapetinpaloja, tapeteista saa tukevia ja hauskasti vanhanaikaisen näköisiä paketteja (olen muuten tosi ihastunut kuvissa näkyvään Laura Ashleyn harmaaseen Lloyd -tapettiin, jota tullaan näkemään todennäköisesti myös Pömpelissä seinissä). Jonkin verran käytän myös tavallista ruskeaa pakkauspaperia, josta yhdessä värikkäiden nauhojen kanssa saa myös suloisia paketteja. 

Tänään olen kerännyt lasten opettajien lahjat paketoitavaksi. Opettajille voi olla haastavaa keksiä sopivia lahjoja, useinmiten kun lapsilla on useita opettajia tai hoitajia, eikä lahjabudjetti ole kovin suuri.

Välttämättä lasten opettajia ei myöskään tunneta kovin henkilökohtaisesti, joten opettajan mieltymysten ja esimerkiksi sisustusmaun tunteminen ei välttämättä ole kovin vahvalla pohjalla. 

Olen hankkinut lasten hoitajille ja opettajille lahjoja nyt jo kahdeksana jouluna ja lisäksi ystäviini ja sukulaisiini kuuluu monta opettajaa ja lastenhoitajaa, joiden kanssa olen jutellut siitä millaiset lahjat olisivat erityisen tervetulleita. 


Yksinkertaisesti hyviä lahjoja tuntuvat olevan kaikki syötävät, juotavat, kulutustavarat ja sellaiset arkiset käyttöesineet, joita kuluu käytössä ja joita kodissa kuin kodissa tarvitaan.


Toivon, että omilla lahjavalinnoillani voin myös tukea suomalaisia pienyrittäjiä ja käsityöläisiä. Tänä vuonna hankin lasten opettajien lahjat ihanasta Putiikki Vanha-Vantosta. 

Putiikin sivuilla on hyvät valikoimat sekä suomalaisia käsityönä valmistettuja tuotteita että kauniita ulkomaalaisia tuotteita esimerkiksi Jeanne d´Arc living:ltä. 

Vanha-Vanton myymälä sijaitsee Vanton tilalla Raisiossa ja nettikauppaan pääset tästä:Suomalaiset käsityönä valmistetut mehiläisvahakynttilät ovat sekä kauniita että palavat puhtaasti ja valumatta. Rakastan myös mehiläisvahakynttilöiden mietoa hunajantuoksua. Hankin Vanha-Vantosta myös kierrätetystä pellavakankaasta valmistetun pienen patalapun, jonka pakkaan samaan pakettiin pipareista valmistamieni kuusenkoristeiden kanssa.

Vanha-Vanton  Jeanne d´Arc Living -tiskiliina menee samaan pakettiin kylän joulumyyjäisistä ostamieni herkullisten näkkäreiden kanssa.


Vanha-Vanton käsityönä valmistetun juuttipesukintaan laitan pakettiin yhdessä pienen Mailegin linnun ja pellavapyyhkeen kanssa. Vaikka opettajien lahjat eivät ole kovin suurella rahalla hankittuja, minulle on tärkeää, että myös ne ovat paketoitu ajatuksella ja mahdollisimman kauniisti. Kaunis paketti tuo ainakin itselleni ihan yhtä lailla iloa kuin lahjapaketin sisältökin.

Valoisaa joulunodotusta kaikille blogin lukijoille!  Kun saan vielä nämä lahjat pakettiin, lähden tästä koirien kanssa hakemaan vielä havuja ja pikkukuusen pihaan.


Postaus toteutettu yhteistyössä Putiikki Vanha-Vanton kanssa.
SaveSave

4 kommenttia:

 1. Niin ihania lahjoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsellekin tulee hyvä mieli kun voi antaa ajatuksella mietityt ja kauniisti paketoidut lahjat :)

   Poista
 2. Oi miten ihania lahjoja! <3 Arvostan suuresti, että paketit ovat ajatuksella hankittuja. Niitä suklaarasioita meille tulee päiväktiin kahvipöytään pilvin pimein, mutta se ei ole mitenkään jenkilkohtaisesti ostettu tai ajatetu. Tänä vuonna sain yhdeltä lapselta itsetehdyn heijastimen ja se oli pakattu kauniisti ruskeaan paperipussiin suklaasuukon era! <3 Voi miten ihanasti ajateltu lahja!
  Minäkin rakastan paketointia ja minusta kauniisti paketoitu lahja on minulle tärkeää ja lahjapaperit valitaan tarkoin. Tänävuonna mustaa,valkoista ja harmaata!
  Ihanaa joulunalusviikkoa sine! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita ja Hyvää joulunalusviikkoa :)

   Poista