17.12.2016

Hotelli Helka - kauniita unia HelsingissäOsallistuin tällä viikolla Helsingissä Vanhan Rauman ja Suomenlinnan 25 vuotta Unescon maailmanperintökohteina juhlaseminaariin.  Koska tapahtuman iltajuhla järjestettiin ihanassa Suomenlinnassa, halusin varata itselleni yöksi hotellihuoneen hyvältä paikalta Helsingin keskustasta. Joulukuun yössä  köpöttely korkokengissä ja juhlamekossa kovin pitkää matkaa ei tuntunut oikein hyvin idealta. 

Koska hotellivalintojeni kolme tärkeintä perustetta ovat: mielenkiintoinen rakennus, hyvä aamiainen ja siisteys, valitsin tällä kertaa Helsingin keskustahotelleista yöpymispaikakseni 1920-luvulla rakennetun Hotelli Helkan. 


Helkan rakennuksen on suunnitellut yksi Suomen ensimmäisistä naisarkkitehdeistä, Wivi Lönn, yhdessä arkkitehti Aili-Salli Ahteen kanssa. Helkan talo on ollut valmistumisestaan lähtien Suomen Nuorten naisten kristillisen yhdistyksen omistuksessa ja käytössä.  Helkan lisäksi rakennuksessa ovat toimineet esimerkiksi naisten asuntola, päiväkoti, leipomo ja pesula, jotka kaikki ovat edistäneet  Suomen NNKY:n työtä naisten hyvinvoinnin ja yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi.


Parin viikon takaisen historiallisen, mutta nuhruisen Pärnun hotellikokemuksen jälkeen oli todella mukavaa nukkua viimeisen päälle siistissä ja puhtaassa hotellista. Yksinmatkaavana naisena arvostan myös turvallisuuden tunnetta, joka syntyy hyvästä ja lämpimästä asiakaspalvelusta ja siitä miten sujuvasti asiat tuntuvat toimivan hotellissa.

Tunsin itsekin koko ajan tervetulleeksi vieraaksi hotellissa, ja ilmiselvästi Helkassa panostetaankin ystävälliseen asiakaspalveluun.


Näkymä huoneestani oli kauniille sisäpihalle ja pihalla näkyvät lämpimänväriset  valosarjat tekivät näkymästä hyvin idyllisen. 


Helkan sisätilat on sisustettu rennon skandinaavisesti. Hotellin tiloissa näkyy suomalaisen designin klassikoita ja lisäksi tiloihin oli tuotu kuvina kauniita suomalaisia maisemia. 

Minun huoneeni katossa oli rauhallinen heinäpelto.


Helkan aamiainen on tunnettu korkealaatuista raaka-aineistaan ja kuulin myös aamiaisen jälkeen erään herrasmiehen kertovan palaavansa varmasti Helkaan uudelleen koska aamiainen oli niin herkullinen.
Voin kyllä itsekin suositella Helkaa koska hotellikokemus oli oikein onnistunut ja nukuin pitkän ja kiireisen päivän päätteeksi todella hyvin Helkan puhtaissa ja raikkaissa lakanoissa.

Hotelli Helkaan voit tutustua lisää hotellin kotisivulla:
  www.hotelhelka.com

Postaus toteutettu yhteistyössä Hotelli Helkan kanssa. 


4 kommenttia:

 1. Helkan aamiainen vakuttaa suprihanalta. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella :)

   Poista
 2. Uskomatonta, mutta totta. Juuri Helgaan olemme mieheni kanssa varanneet hotelliyön, joka koittaa ihan lähi tulevaisuudessa. Joten olipa mukava lukea postauksesi, juurikin noista syistä päädyimme varaamaan huoneen tuosta hotellista ja nyt tuntuisi siltä, ettemme suotta. Kiitos, nyt odotan reissuamme yhä innokkaammin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää matkaa teille :)

   Poista