24.11.2016

Ripaus kustavilaisuutta keittiössä


Rakentelin eilen aamulla meidän ison tuvanpöydän tilalle vanhemmista kalusteista ruokailuryhmän. Harmaa klaffipöytä on ollut meillä myös edellisessä kodissa ruokapöytänä, mutta kun muutimme Pömpeliin se tuntuikin ihan superpieneltä. Nyt kun olen jo Pömpelin korkeampiin huoneisiin ja isoihin ikkunoihin tottunut, halusin kokeilla uudelleen saisinko koottua pöydästä ja meillä siellä täällä pyörivistä tuoleista keittiöön tunnelmaltaan hieman kustavilaishenkisen kokonaisuuden.

Pöytä on noin 165 cm pitkä ja on kyllä edelleen mielestäni Pömpelin keittiöön hieman lyhyt, mutta pöytä on kuitenkin minusta niin kaunis, että olen tosi iloinen kun sain sen kunniapaikalle meille ruokapöydäksi.


Olen pöydän aikoinaan kunnostanut maalaamalla jalat Allbäckin sumunharmaalla pellavaöljymaalilla ja vahasin pöytälevyn useaan kertaan ensin Allbäckin pellavaöljyvahalla ja myöhemmin vielä mehiläisvahalla.

Kustavilaiset pinnatuolit taitavat olla melkein ainoat meille antiikkikaupasta ostetut huonekalut. Olisi mukavaa jos pöydän ympärillä olisi enemmänkin yksinkertaisia kustavilaisia tuoleja, mutta ne ovat aika kalliita emmekä oikeastaan tarvitse enempää tuoleja. 

Pöydän päädyissä on rokokootyyliset karmituolit, joissa on pellavaverhoilu. Minusta kustavilaisten kalusteiden kanssa  sopii yleensä todella hyvin yhteen hillitty rokokoo pehmentämään kokonaisuutta.

Isoa suvun jouluateriaa varten aion kattaa salin puolelle myös kaksi taittopöytää, jotta koko juhlaväki mahtuu syömään mukavasti. 


En tiedä ehdinkö tapiseeraamaan keittiön pinkopahvitetut seinät ennen joulua, mutta hämärässä kynttilänvalossa seinät kai kelpaavat nyt ilman tapettejakin :)20 kommenttia:

 1. Niin kaunista ja harmoninen tunnelma. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tänä aamuna oli mukava tulla keittiöön kun näytti niin rauhalliselta ja jotenkin pienempi pöytä houkuttelee enemmän istumaan sen ääreen.

   Poista
 2. Kaunis pöytä ja muutenkin kaunis kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on kyllä mukavaa kun nyt pöytä on saatu esille ja sitä voi ihastella aina kun ollaan keittiössä.

   Poista
 3. En kestä, niiin kaunista <3

  VastaaPoista
 4. Todella kauniin ja tunnelmallisen näköistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, pikkuhiljaa talossa tavarat löytävät paikkansa :)

   Poista
 5. On kertakaikkisen harmoninen tunnelma!

  VastaaPoista
 6. kuulostaa oikein mukavalta, pikku hiljaa joulua kohti, lämpimin ajatuksin kotia somistaen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän pimeinpään vuodenaikaan sopivat hyvin valoisat ja lämpimät juhlasuunnitelmat :)

   Poista
 7. Anonyymi24.11.16

  Aivan mielettömän ihanan näköistä.

  VastaaPoista
 8. Voi minä rakastan tuota tunnelmaa... Aivan hurmaavaa!

  VastaaPoista
 9. Kaunista! Kustavilaiskalisteet ovat kyllä suosikkejani! Etsin meille edelleen ruokaryhmää mutta sopivan hintaista ei vielä ole tullut vastaan ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kustavilaiset taitaa olla niin suosittuja, että hinnat ovat tällä hetkellä aika kovia. Toivottavasti teille löytyisi kuitenkin sopivaan hintaan kaunis ruokailuryhmä.

   Poista
 10. Kirjoitin äsken pitkän kommentin, mutta se taisikin kadota jonnekin!! Yritetäänpä uudelleen:
  Teillä on kyllä niiiin kaunista, etten melkein kestä! Löysin tämän blogisi tässä alkusyksystä, kun etsein ideoita remonttiin. ( Olen kyllä seurannut sinua Instassa, mutta en ollut kai aiemmin eksynyt blogiin asti ). Ajattelin ensin, että asutte vanhassa talossa ja yllätyin todella, kun tajusin talonne olevan aivan uusi! Voi miten ihanasti kaikki onkaan toteutettu perinteitä vaalien! Ahmein muutaman illan aikana kaikki blogipostaukset ja kuvat, ja olen palannut useasti ihastelemaan tätä tunnelmaa. Aivan henkeäsalpaavan upeaa! :) Anteeksi kun en ole aiemmin saanut aikaiseksi jätettyä kommenttia ;)

  Mukavaa loppuvuotta ja ihanaa joulun odotuksen aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iida Emilia ihanasta ja kannustavasta viestistä! On tosi hienoa ja tärkeää saada tietää, että blogi antaa iloa ja inspiroi. Olen löytänyt tyylini melkein pelkästään blogeja lukemalla ja meni monta vuotta ennenkuin rohkaistuin itsekin kirjoittamaan kotiblogia. Nyt tuntuu tosi hyvältä, että voin itsekin antaa ideoita muille ja tuoda ehkä myös valoa ja iloa lukijoideni päivään <3

   Poista