26.11.2016

Kylpyhuone valmistautuu jouluun
Pömpelin kylpyhuonekin valmistautuu nyt jouluun. Täällä vietettyjen joulujen yksi kohokohta on ollut aattoillan lämmin palju  ja myös joulusauna on tietysti ohjelmassa. 

Siksi kylpyhuonekin siivotaan, koristellaan ja järjestetään kauniiksi, ja kaikille vieraille varataan puhtaat pyyhkeet.

Olen tämän syksyn aikana maalannut kylpyhuoneen seinähyllyn ja naulakon valkoisiksi pellavaöljymaalilla ja vaihdoin naulakkoon mustien koukkujen tilalle valkoiset posliinikoukut. Koukuissa oli takana tarrakiinnitys, mutta ostin pikaliimaa, ja liimaamalla koukut ovat pysyneet hyvin paikoillaan. 


Suihkun puolelle kiinnitin myös seinään pienen vaaleanharmaan puukaapin, johon shampoot ja pesuaineet saa siististi piiloon.

Pienet vaaleat yksityiskohdat vaikuttavat aika paljon kylpyhuoneen ilmeeseen, hylly ja naulakko olivat aiemmin tummaa puuta, ja nyt valkoisena ne tuovat tilaan valoa ja myös seinän lasimosaiikki näyttää niiden vierellä vaaleammalta.


Olen nikkaroinut sekä hyllyn että naulakon yhdessä isäni kanssa. Hyllyyn tosin minulla oli valmiina kaksi vanhanmallista hyllynkannatinta.

Kylpyhuone on viime ajat ollut aika epäesteettinen kun koko syksyn siellä on kuurattu koirien mutatassuja, ja lasten kuraisia vaatteita ja kenkiä on ollut jatkuvasti kuivumassa lattiat ja naulakot täynnä.

Päätin pintojen kuuraamisen lisäksi nyt ennen joulua tilata kylpyhuoneeseen uusia pyyhkeitä ja muuta kaunistusta ihanasta Putiikki Vanha-Vantosta.

Kylpyhuoneen tämän vuoden jouluasuun kuuluvat vihreät yksinkertaiset kranssit, eripariset antiikkikynttilänjalat ja uudet valkoiset pyyhkeet. 


Ikkunalaudan ihanat ranskalaiset Savon De Menage -mustasaippua ja vinaigrette pitävät kylpyhuoneen ja vieraspyyhkeet puhtaina ja raikkaan tuoksuisina.

 Vanha-Vantossa on tätä ekologista pyykkietiikkaa myynnissä neljää eri tuoksua. Valitsin meille Poudre De Riz -tuoksun, joka on sellainen hyvä puhtaan pyykin tuoksu. Etikka sopii hyvin pyykin lisäksi myös yleispuhdistusaineeksi ja neutraloimaan pahat hajut esimerkiksi vanhoista kaapeista.

Mustasaippua on täysin ekologinen kodin puhdistusaine. Mustasaippualla saa hyvin pestyä esimerkiksi kylpyhuoneen laatat ja vaaleat saumat.

Mustasaippua valmistetaan oliiviöljystä ja sen tuoksu on tosi miellyttävän metsäinen.

Puhtaan ja tuoksuvan kylpyhuoneen kruunaavat vielä hyvälaatuiset puhtaat pyyhkeet. Nämä Nyblom Kollénin puuvillaiset vohvelipyyhkeet ovat juuri sellaisia kestäviä kunnon perinnepyyhkeitä, jotka vaan paranevat käytössä.

Putiikki Vanha-Vanton nettikaupan löydät osoitteesta: 


Ja Vanton tilan joulumarkkinoille kannattaa myös mennä vierailemaan, joulumarkkinat järjestetään ensi viikonloppuna 3.-4.12. Vanton Tilan osoite on Vantontie 68, Raisio

Rauhallista ensimmäistä adventtia kaikille blogin lukijoille!Postaus on toteutettu yhteistyössä Putiikki Vanha-Vanton kanssa.

SaveSave

12 kommenttia:

 1. Hei, miten tuo kylppäriin lattia onko helppo pitää puhtaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta se ei juuri eroa tavallisesta laattalattiasta. Tuon meidän sauman värihän piti olla keskiharmaa, mutta tulikin noin vaalea. Ja siinä tietty näkyy kaikki enemmän kuin tummemmassa lattiassa. Mutta siis riittää kun pesee silloin tällöin kunnolla kuuraamalla :)

   Poista
 2. Ihana kylppäri ja vaaleat sävyt tekevät sitä todella kylpylämäisen ja rentouttavat. Kyllä kelpaa kylpeä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleanturkoosi lasimosaiikki on ollut mun haaveena teini-iästä saakka, joten olihan sitä pakko nyt omaan kotiin laittaa :)

   Poista
 3. Aivan ihana kylpyhuone! Kylpiessä voit ihailla tähtiä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo iso ikkuna on kyllä mun lempijuttu kylppärissä. Metsämaisema on kaunis kaikkina vuodenaikoina :)

   Poista
 4. Kyllä on kaunis kylppäri, niinkuin edellisen postauksen keittiöryhmäkin. Hyvällä, harkitulla maulla saa tuollaista kaunista ja harmonista jälkeä aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi <3 Tuntuu, että pikkuhiljaa talossa tavarat löytävät paikkansa.

   Poista
 5. pyykkietikka on mahtava tuote...tuo puuteri ja myös se tea tuoksu on hyvä!! itellä on tuon sama mut hajuvetenä....tykkään! ja tosiaan meillä ei ole veskissä noin levee mut kuiteskin täyskorkee ikkuna....suosittelen kyllä normi ikkunaa kylppäreihin ja vessoihin...se tuo ihanaa luonnonvaloa...liikaa laitetaan niitä pikkuluukkuja!

  VastaaPoista
 6. Teidän kylppäri näyttää upealta ja todella kiva lasimosaiikki seinissä.

  VastaaPoista