18.11.2016

Château Pömpelin valoisa marraskuu

Vaikka Pömpelinmäki on hiljainen ja harmaa, on sisällä talossa tänä syksynä tuntunut tavallista valoisammalta. Taidehistorian opinnot ja inspiroivat työt ovat pitäneet mieleni innostuneena ja tuntuu, että kodissa on taas entistä enemmän sellaista tunnelmaa, joka tuntuu hyvältä. Ihanat Toile de  Jouy -tapetit odottavat kylläkin edelleen seinille pääsyä, mutta tiedättehän miten niiden odotuskin tuntuu jo itsessään ilahduttavalta.

En ole hankkinut taloon viimeaikoina juuri mitään tavaraa, sisustus on siinä mielessä valmis, että mistään ei varsinaisesti puutu mitään kalusteita ja vanhat rakkaat löytöni ovat löytäneet luontevat paikkansa.

Olen oman kodin sisustuksessa antanut intuitiolle, innostukselle ja ihastumiselle vallan, koti on yhdistelmä asioita, jotka tuntuvat hyviltä ja ilostuttavat mieltä. 

Kesällä työreissulta ostamani vanha iso kehys löysi heti paikkansa salin päätyseinältä. Olen joskus ennenkin kirjoittanut siitä, että kun suunnittelin ja taloa ja sen sisustusta, en etukäteen ajatellut ollenkaan, että sisustukseen tulisi tällaisia hieman hienostelevia ranskalaisia piirteitä. Pömpeli kun jo talon nimenä on suunnilleen vastakohta kaikelle hienostuneelle :DPömpelissä ei joulua aleta viettämään vielä marraskuussa, mutta vihreät kranssit, koristevalot ja kynttilät on jo aseteltu näkösälle. 

Ostin eilen myös muutaman punaisen kanelintuoksuisen tuoksukynttilän, nämä pienet iloiset tuikut tuovat iloa nyt ympäri taloa. 


Maalasin myös vähän aikaa sitten eteisen naulakon. Tein naulakon vanhasta ovettomasta talonpoikaiskaapista, jonka hyllyt olivat osittainen lahonneet.  Kaapin maalit oli joku edellisistä omistajista myös poistanut, ja kaappi sai meilläkin muutaman vuoden odotella ennen kuin löysin kaappiin sopivan värin. Annie Sloan Duck egg blue on juuri sopivan iloinen ja pehmeä sävy, ja koko eteinen muuttuikin uuden värin myötä heti paljon valoisammaksi. 


Eteisen lisäksi maalipensselillä on ollut käyttöä kylpyhuoneessa, sinne olen tehnyt myös valoisampaa ja klassisempaa ilmettä. Kunhan saan siellä vielä muutaman pyyhekoukun paikoilleen, niin saatte pian nähdä kuvia myös kylpyhuoneen puolelta.

Valoisaa ja iloista viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Voihan sentään, miten on kaunista!

  VastaaPoista
 2. Tuo salin pöytä on niin kaunis, olen yrittänyt itsekin löytää samantyylistä, tuloksetta.
  Koko teidän koti on kuin suoraan minun unelmistani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista <3 Ostin pöydän joskus aikoinaan antiq.fi -nettikaupasta, vaikka kuljetusmatka oli pitkä, ei rahti kotiovelle maksanut kuin muutaman kympin.

   Poista
 3. Lisbeth18.11.16

  Minä olen niin Pömpelin lumoissa, että odottelen aina malttamattomana uusia postauksia! Kiitos taas sinulle, hyvää viikonloppua 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että Pömpelin kuulumisia odotellaan <3

   Poista
 4. Taas jälleen kerran *huoh*...kaunista!

  VastaaPoista
 5. Ah tätä pömperilin pieteettiä...ihanstuttaa ja huokaisuttaa aina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että postauksista tulee hyvää mieltä :)

   Poista
 6. Teillä on niin kaunista, joka kerta ihailen kotianne ja saan siitä inspiraatiota myös oman kodin sisustamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun hienoa, että blogi levittää inspiraatiota <3

   Poista
 7. Voi miten upeeta jälleen.
  Tykkään todella paljon! :)

  VastaaPoista
 8. Niin kaunista! Ja aivan ihana tuo eteisen kaappi/naulakko! Ihan huikee idis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin aluksi mitä tekisin tuolla kaapilla, joka tuli minulle vähän vahingossa ja sitten kun huomasin, että tarvitse eteiseen naulakon, tuli idea tällaisestä perinteisestä isosta naulakosta :)

   Poista
 9. Ihana tunnelma! Tykkään niin tällaisesta kerroksellisesta sisustuksesta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kaikki salin tavarat ovat tulleet meille käytettyinä ja osa vähän sattumaltakin, niin silti olen juuri salin tunnelmaan tosi tyytyväinen :)

   Poista