25.10.2016

Jugendkaappi ja second hand -juhlamekko


Kodinhoitohuoneen jugenkaappi on saatu vähän aikaa sitten seinälle ja viime viikolla isäni kävi asentamassa myös mustan posliinipistorasian paikoilleen. Kodinhoitohuoneen kaappiseinältä puuttuu vielä maali alakaapin ovesta ja toile de jouy -tapettikin odottaa vielä rullalla mallipalaa lukuunottamatta.

Kaapin ränsistyneeseen keltaiseen maaliin minulla on hieman ristiriitainen suhde. Yleensä tiedän heti pitääkö vanha esine maalata tai pinta jotenkin muuten käsitellä vai haluanko antaa sen olla sellainen kuin on. Nyt en kuitenkaan ole ihan varma. Tämä kaapin nykyinen väri on jo itsessään vanha ja se on tyypillinen lempeä uusklassisimin keltainen, jolla tummanpuhuvia jugendkalusteita on myöhemmin uudistettu. Väri sopii myös minusta kauniisti kaappiin eikä sen sävy ole myöskään mitenkään erityisen epäsopiva Pömpelin muihin väreihin.  

Toisaalta keltainen maalipinta yhdessä ovien ruskean lasin kanssa on jo aika tuhti kokonaisuus, ja yhtenä vaihtoehtona olenkin miettinyt lasien käsittelemistä eri sävyisiksi. 

Ja koska pidän paljon maalaamisesta ja värien sommittelusta, minua houkuttelisi tietysti myös valita kaappiin jokin  ihan uusi kaunis sävy.

Toistaiseksi kaappi on siis saanut olla keltaisena ja annan ajan kulua, josko sitten joku päivä tiedänkin varmasti mitä sen kanssa haluan tehdä.

Mielelläni lukisin teidän ajatuksianne siitä pidetäänkö kaappi keltaisena vai ei :)


Henkarissa roikkuvan Noa Noan mekon ostin juuri nettikirppikseltä.  Meillä on aina lokakuun lopulta loppiaiseen asti kunnon juhlakausi kun juhlapyhien lisäksi meidän perheessä on tänä aikana kolmet synttärit ja lisäksi vielä useammat lähisukulaisten juhlapäivät.

Juhlavaatteiden kulutus on siis nyt loppuvuoden ajan suurta ja minusta on hauskaa käyttää hieman aikaa siihen, että etsin käytettynä ihania laadukkaita juhlavaatteita, joita voi hyvin käyttää vuodesta toiseen.

Noan Noan vaatteet ovat siitä ihmeellisiä, että suunnilleen vaate kuin vaate istuu mitoitukseltaan ja värisävyiltään minulle tosi hyvin. Ei siis tarvita sovitusta vaan näitä voin hyvin ostella netin kautta. 

Olen huomannut, että saan paljon enemmän iloa kirppiksiltä tehdyistä vaateostoksista kuin kalliimmalla kaupasta uutena ostetuista. Kyllä se vaan lämmittää mieltä kun löytyy juuri se itselle täydellinen mekko muutaman roposen hintaan :)23 kommenttia:

 1. Hmm, visaisen pähkinän heitit. Itse ehkä antaisin kaapin toistaiseksi olla tuon värinen ja käsittelisin vain nuo kovin tummat lasit vaaleaammiksi. Sitten antaisin tosiaan ajan kulua ja sitten jos joskus tulee se selkeä visio kaapin uudesta väristä niin sitten toteuttaisin sen. Tosin voihan olla, että jo pelkkä lasien "raikastaminen" tuo niin suuren muutoksen, että muuta ei edes tarvita :) Päätät nyt sitten niin tai näin, niin pitää muistaa, että naisella on aina oikeus muuttaa mieltään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna kommentista, helpompaa olisi jos kaapin maali olisi nykyisellään ihan kauhea, mutta nyt kun se on tavallaan hieno, ja tavallaan ei, niin päätöksenteko on vaikeaa :)

   Poista
 2. On kyllä vaikea päätös. Ehkä ensin kokeilisin lasien käsittelyä. Muuttaahan sekin jo huomattavasti kaapin ilmettä. Itsestäni on tullut niin arka vanhojen esineiden maalaamisen suhteen. Ennemmin jätän alkuperäiseksi kuin sudin maalia pintaan. Näin niissä huonekaluissa varmasti näkee sen vanhan eläneen pinnan ja elämän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on mennyt maalailu toisin päin, aiemmin olin tosi tarkka siinä, että vanhaan pintaan ei koskettaisi, mutta nykyään ajattelen asiaa enemmän tapauskohtaisesti ja jos vanha pinta ei ole mitenkään erityisen hieno ja harvinainen, niin saatan kalusteen maalata tyylinmukaisella maalilla ja värisävyllä.

   Poista
 3. Minustakin tuo kaapin väri on hyvä ja käsittelisin lasit jollain vaaleammalla.
  Kivan mekon olet löytänyt, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mietin myös jos aluksi kokeilisin vain laittaa lasien päälle tapettipalat, jostain väreiltään sopivasta tapetista, jo sekin voisi raikastaa kaapin ilmettä kivasti.

   Poista
 4. Minusta lasin sävy sopii mallitapetin punaruskeisiin kohtiin ainakin kuvan perusteella, mutta keltainen on eri maailmasta. Joten en koskisi laseihin vaan päättäisin kaapin väristä kun takaseinän tapetti on paikallaan.

  Itsekkin rakastan tehdä löytöjä kirppikseltä. En edes muista koska viimeksi olen muutakuin alusvaatteita ostanut kaupasta. Löydöistä tulee aina super fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras tosiaan varmaan odotella ensin tapettia ja katsoa sitten miltä keltainen sitten näyttää. Ruskea lasi kyllä muodostaa hyvän sävyparin tapetin kanssa!

   Poista
 5. Ihana, paljon elämää nähnyt kaappi! Minusta se on hyvä juuri noin! Ja mikä kirppislöytö!
  Käyhän kurkkaamassa blogiani, siellä on sinulle tunnustus! :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi26.10.16

  Hauska kaappi. Ehkäpä piirongin yläosa? Uskon siihen, että teet mitä hyvänsä, niin kaunis tulee. Sinänsä kaapin keltainen on lämmin sävy ja muu ympärillä kylmempää sävyä. Lasi taas jotenkin sävynä keskustelee hyvin muun ympäristön kanssa. Minä siis ehkä maalaisin kaapin jollain kylmemmällä sävyllä. Huvitti, kun kirjoitit, että tummanpuhuvia kalusteita on sudittu juuri tuolla keltaisella. Omasta olkkarista löytyy juuri vastaavat värivalinnat nähnyt kaappi. Rapsutin lopulta keltaisen pois ja maalasin ensin valkoisella, joka ei ollut hyvä ja sitten vielä vaalean harmaalla, koska keltainen näytti meillä niin tunkkaiselta. Ihan tyytyväinen en ollut siihen harmaankaan sävyyn. Maalit on välillä vaan niin vaikeita. Ympäristön valo ja muu värimaailma vaikuttaa niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvistä huomioista! Minua houkuttelisi maalata kaappi joko harmaalla tai sitten harmaan turkoosilla, mutta täytyy ehkä vielä vähän odotella, että miltä huone näyttää kun tapetti on seinässä ja tehdä päätös vasta sitten.

   Poista
 7. Upea, rouhea kaappi! Sekä ihana kirppislöytö <3. Kaunista uuden ja vanhan yhdistämistä <3. Itse myös antaisin hieman ajan kulua ja miettisin sitten, kannattaako kaappia alkaa maalata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hammi, välillä on vaikea vaan odotella, mutta nyt se taitaa kyllä olla paras vaihtoehto :)

   Poista
 8. Hmmm...olen usein huomannut, että jos jokin asia sisustuksessa askarruttaa, niin se ihan ensimmäinen fiilis ja intuitio on ollut lopulta yleensä se oikea... Tässä tapauksessa itse ajattelin ihan ekana että kannattaa maalata kaappi uudelleen :) ...ja vasta sitten aloin epäröimään :D Eli minä maalaisin, mutta kiinnostuneena odotan mihin päädyt, koska sulla on niin huippu värisilmä ! T. Noora ps.upea blogi sulla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora, itsekin kun ostin kaapin ja katsoin sitä netistä kuvista, niin pidin itsestään selvänä, että maalaan sen. Mutta kun kaappi tuli kotiin ja näin värin todellisuudessa niin aloinkin epäröimään :D katsotaan mitä tästä nyt sitten tulee!

   Poista
  2. Hienon värinen kaappi, löytö. :)
   Minäkin suosittelen lääkkeeksi aikaa, auttaa moneen vaivaan.

   Haluatko, että ovissa on nimenomaan lasi? Itse irrottelin pienistä lasiovista lasin varovasti pois, ja laitoin tilalle ohuen pellavakankaan. Halutessa lasit voi vaihtaa taas paikalleen.

   Tuohon siun tilan tuntuun tosin ehkä kangasta paremmin sopii lasi?

   Ja ihan ihana mekko!!! :)

   -maarit

   Poista
 9. ...ja vielä, jjjoooo, keltainen ei tosiaankaan ole samaa settiä tapetin kanssa noin lämpimänä ja mehevänä sävynä, mutta ihmeen hyvin tossa yhdistelmässä silmä lepää kuitenkin??
  Joskus kontrastit värisävyissäkin on ihan ok, niinkuin uusi/vanha-yhdistelmissäkin.
  Ei ole mustavalkoisia juttuja nämä. :D

  -maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, kuten maalaustaiteessakin, niin kylmänja lämpimän sopiva vuorottelu voi olla todella hyvännäköistä, mutta vaatii kyllä, että palaset loksahtelevat silloin hyvin paikoilleen :)

   Poista
 10. Anonyymi31.10.16

  Hieno kaappi, itselle tuli kuitwnkin kuvien perusyeella fiilis, että etsisin siihen uuden värin. Mekko on aivan sun tyylinen! Mitä nettikirppiksiä suosittelet, haluaisin myydä tiettyjä merkkivaatteita pois? Missä menee hyvin kaupaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta merkkien omat kirppisryhmät Facebokissa ovat ainakin sellaisia, joissa kauppa tuntuu käyvän hyvin. Lisäksi Facebookissa on myös "merkkivaatekirppis" yms. laajempia ryhmiä, joissa osassa on ihan lueteltu ne merkit, joita niissä saa myydä. Itse teen ostoksia paljon Huuto.netissä ja Torissa, mutta luulen, että niissä on enemmänkin ostajan markkinat kun valinnanvaraa on niin paljon.

   Poista
 11. Anonyymi22.11.16

  Heissan. Minä jättäisin lasit tuon värisiksi. Poistaisin maalin ja jättäisin sen sellaiseksi, jos puu on kauniin värinen. Teillä on aivan ihana koti. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Hyvä uusi idea ottaa puu esiin! Kiitos :)

   Poista