26.9.2016

Tapettiostoksia ja unelmieni vuosiSain vihdoin ja viimein tänäaamuna ostettua keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen tapetit. 

Keskimmäinen näistä tapeteista on tulossa kodinhoitohuoneen kaapistoseinälle. Alin valkopohjainen tapetti tulee keittiöön ja vasemman reunan Manuel Canovasin La Musardiére Pérle -paperitapettia haluan muuten vain esitellä teille, koska se on niin upea :) Tapetin hinta kuitenkin oli sen verran suolainen, että tällä kertaa en sitä raaskinut ostaa Pömpeliin.


Kodinhoitohuoneesta olen täällä blogissa tainnut esitellä pelkästään vaaleanpunaisen oven seinustaa, koska vastapäinen seinä, jolla on pesukone ja kaapisto, on ollut aivan keskeneräinen.

Olen pikkuiljaa rakennellut seinälle ehkä suomalaisittain aika epätyypillistä kokonaisuutta. Yläkaapiksi olen hankkinut vanhan jugend-kaapin yläosan ja pistorasiaksi seinälle olen ostanut mustan pinta-asennettavan posliinipistokkeen. Nyt sitten kokonaisuus täydentyy ranskalaishenkisellä Toile de Jouy -tapetilla. 

Tapetti on Boråsin A Vintage Book -kirjasta numero 1664. Tapetti on kevyen struktuuripintainen ja pohja muistuttaa käytössä haalistunutta pellavakangasta. Pastoraalikuvio on hyvin murettu punaruskea. 

Toivon, että kodihoitohuoneen tunnelmasta tulisi aika chic :) Toivottavasti se onnistuu kun yhdistän tällaisen tapetin lattian mustavalkoiseen shakkiruutuun ja ulko-oven vanhan roosan väriin.
 Kohta toivottavasti saan laittaa tänne blogiin kuvia valmiista kodinhoitohuoneesta!


Keittiöön tuleva valkopohjainen tapetti ei oikein erotu näissä kuvissa, mutta se on sama tapetti kuin kodinhoitohuoneeseenkin tuleva, mutta luonnonvalkoisella pohjalla ja kuvio lämmin keskiharmaa. Tapetin numero on 1663.

Halusin keittiöön aika neutraalin tapetin, mutta kuitenkin sellaisen, jossa olisi hieman lämpöä ja hienostunutta henkeä. 

Olen koko viikonlopun suunnitellut tapettien lisäksi myös tulevaa talvea ja miettinyt ajankäyttöäni ja muutenkin elämän erilaisia mahdollisuuksia.


Sain lauantaina osallistua bloggaajille järjestettyyn Unelmieni vuosi -päivään, jossa teimme meille unelmiemme aarrekartat. Saimme myös kaikki omat Unelmieni vuosi -kalenterit, joista innostuin aika  paljon ja ajattelin ostaa kalentereja lahjoiksi myös sukumme muillekin naisille. 

Olen aika kriittinen kuvitettujen kalentereiden suhteen, koska yleensä niiden kuvat eivät ollenkaan miellytä esteettistä silmääni, mutta tämän kalenterin Frida Steinerin kuvaamat valokuvat ovat minusta tosi viehättäviä. Kalenteriin kuuluu myös aarrekartta ja erilaisia inspiroivia mahdollisuuksia omien unelmien kirjaamiseen ja mahdollisuus suunnitella niiden toteuttamista. 

Unelmien toteuttamiseen rohkaiseminen oli myös minusta bloggaajapäivän tärkein viesti minulle. 
Oli tosi inspiroivaa suunnitella tosissaan miten omasta elämästä voi tehdä onnellisempaa ja nimenomaan juuri itselleni onnellista, ei sellaista, joka on ulospäin hienoa ja täydellista, vaan sellaista, joka on juuri minulle hyvää elämää.

Tällä hetkellä oman aarrekarttani keskeinen sisältö liittyy perheeseen ja kotiin. Aarrekartan tai unelmien ei siis tosiaan tarvitse liittyä mitenkään ulospäin näkyvään menestykseen, uraan tai materiaalisiin asioihin.

Näidän ajatusten ja inspiroivien suunnitelmien kanssa minun on nyt hyvä aloittaa uusi viikko.
Hyvää syksyistä maanantaita ja alkavaa viikkoa myös kaikille Pömpelin lukijoille!


SaveSave

12 kommenttia:

 1. Anonyymi26.9.16

  Ehkä sitä usein ajatellaan, että unelmien toteuttaminen merkitsee itsensä toteuttamista jossain kodin ulkopuolella. Minulle unelmat ovat hiljalleen toteutuneet täällä kotona ja vieläkin niiitä kotiin ja perheeseen liittyviä haaveita riittää :). Kiitos kauniista ja ajatuksella toteutetusta blogista! A-L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viesistäsi A-L <3 Luulen, että oikeastaan aika monella ne tärkeimmät unelmat liittyvät loppujen lopuksi kotiasioihin, vaikka se onkin nykymaailmassa ehkä väheksyttyä.

   Poista
 2. Ihana kuulla, että unelmasi ovat lähelläsi... ihan liian monta kertaa niitä kurkotellaan kovin, kovin kaukaa :) Oli kiva treffata. Iloa ja intoa sinulle tapetointipuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Frida vielä lauantaista, oli kyllä minulle sellainen oikea rohkaisun päivä <3

   Poista
 3. Todella kauniita tapetteja. Sopivat teille kyllä niin hyvin. Ja voi että miten kauniit pöydät teillä. Muutenkin ihania yksityiskohtia.

  Itsekin olen toteuttanut unelmiani juuri kotona ja perheeseen liittyen. Unelmat toteutuvat yksi kerrallaan. Se siinä parasta onkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden tapettien myötä Pömpelistä on näköjään tulossa taas pikkuisen lisää Chateau :D Ihanaa lukea, että muillakin on unelmia, jotka eivät välttämättä liity menestykseen ja materiaan :)

   Poista
 4. Kauniita tapetteja olet valinnut. Mielenkiintoista nähdä lopputulos varsinkin kodinhoitohuoneen puolella. Unelmia kohti on hyvä tavoitella ja haaveet kantavat elämässä eteenpäin ♥︎
  Iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu <3 Itseäni kyllä hieman jännittää millainen kokonaisuus kodinhoitohuoneesta oikein lopulta tulee :D

   Poista
 5. Kauniit tapetit olet valinnut.
  Tapettien valinta on vaikeaa, kun on niin paljon kauniita vaihtoehtoja. Viimeksi valitsin remontin alla olevaan mökkikeittiöön tapettia ja jo nyt voisin vaihtaa sen toisen laiseen :)
  Oletta tehneet talostanne kauniin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne <3 Tapeteissa kyllä meinaa iskea minullekin valinnanvaikeus ja kuitenkin pitäisi löytää juuri ne oikeat, joita myös jaksaa katsella seinillä päivästä toiseen :D

   Poista
 6. Upeita tapetteja! Itse tuskailen aiheen kanssa myös ja kysyisinkin, kun teillä on hirsitalo ja suosit perinteisiä rakennusmateriaaleja, niin ovatko nämä tapetit hengittäviä? Eli miten ne rakennusteknisesti istuvat hengittävään taloon ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minna, Boråstapeterin sivuilla mainitaan, että tapetit ovat kosteuttaläpäiseviä. Eli tämän tiedon perusteella soveltuvat hengittäviin rakenteisiin.

   Poista