2.9.2016

Tähtitaivas hytin ikkunassa ja unelmaruokia

Terveisiä ihanasta Tukholmasta!

Matkustin tällä viikolla tutustumaan Tukholmaan Visit Swedenin kutsumana. Reissu oli superinspiroiva, olin suunnitellut aika tarkasti vierailukohteeni ja nyt onkin kotiintuomisina paljon uusia ideoita ja inspiroivia tunnelmia historiallisista rakennuksista ja puutarhoista.

 Ehkä yllättävin kokemus matkalla oli kuitenkin kutsuun kuulunut meren ylitys Viking Linen laivoilla. Olen kulkenut aika paljon Helsingin ja Tukholman väliä, ja aina sinisillä laivoilla. Olen ollut tosiaan viimeiset parikymmentä vuotta uskollinen Silja Linen kannattaja, mielikuva Viikkareista on ollut jollakin tavoin nuhruinen ja ajatuksissani Viking Line on edustanut 80-lukulaisia humpparisteilyjä.

Jo heti ensimmäisen näkymä astuessani laivaan sisään oli jo aivan erilainen kuin mitä olin odottanut. Etenkin uudistettu Gabriella oli hyvin raikas ja tyylikkäästi kodikas. Uudistettujen ravintoloiden ilme oli samanlaista varmaa ruotsalaista tyylikkyyttä kuin mitä näkee Tukholman keskustan pienissä ravintoloissa. 


Siinä missä Silja Linen laivoihin on vuosien varrella tarttunut Tallinkin tuomana hienoinen vironristeilyjen henki, oli Viking Linella vahvasti skandinaavinen, vaalea ja moderni tunnelma. Menomatkalla nukuin Seaside Comfort -hytissä, joka oli sisustettu modernisti pehmeän maanläheisillä väreillä. Keskellä hyttiä oli 140 cm leveä hotellimainen vuode ja kun havahduin hereille keskellä yötä loisti ikkunasta todella kaunis kirkas tähtitaivas. Tumman meren ympäröimänä laivalla tähdet näkyvät paljon paremmin kuin maissa. 

Laivalla tuntui muutekin koko ajan, että nyt merimaisema oli jollakin tavoin lähempänä kuin Siljalla, ehkä Viikkarilla ikkunat ovat suurempia tai sitten laiva on sisustettu siten, että ikkunoiden ääressä on luontevampaa viipyä.


Laivamatkoille ei tarvinnut juuri keksiä ohjelmaa. Sekä menomatkalla Mariellalla että takaisin tullessa Gabriellalla ilta kului syömisen merkeissä hyvässä bloggaajaseurassa. Aamiaiset ja menomatkan illallisen söimme Food Garden -ravintoloissa, joiden aidosti lämmin palvelu ja hienostunut tarjonta tekivät hyvän vaikutuksen.Takaisin tullessa meille oli varattu No Name -ravintolasta yhdeksän ruokalajin maistelumenu. Menu noudatteli konstailematonta ja modernia skandinaavista henkeä, ajankohtaisella kausi- ja lähiruokatwistillä.  No Name ei kyllä hävinnyt piiruakaan Helsingin ravintoloille.

 Kaikenkaikkiaan voin täydestä sydämestä sanoa, että Viking Line -veti tällä reissulla täydet pisteet kotiin. Kunhan saan matkan loput kuvat purettua, kirjoitan teille vielä muutaman postauksen retkistäni menneen maailman Tukholmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti