19.9.2016

Ruman kaapin kaunistus

Juuri ennen Pömpeliin muuttoa ostin pojan huoneeseen 1800-luvun puisen kapean kaapin vaatekaapiksi. Edellinen omistaja oli maalannut kaapin valkoisella modernilla maalilla, mutta alla oli ollut vanhempi voimakkaan sininen väritys, joka loisti aika räikeästi kaapin valkoisen pinnan läpi. 

Koska talossa on ollut vähän muutakin hommaa, sai pojan kaappi olla epämääräisen värinen melkein kaksi vuotta ennen kuin vihdoin lauantaina ryhdyin maalaushommiin. 

Pojan mielestä hänen huoneeseensa sopivat parhaiten siniset värit ja Annie Sloanin Duck egg -sävy meni onneksi helposti läpi.  Valitsin kaapin maaliksi Annie Sloanin Chalk paintin, koska se tarttuu kauniisti vaikka pohjan maali olisi kuinka kiiltelevän moderni maalityyppi tahansa. 

Koska kaappi on huoneen takaseinällä ja yläkerran porrashuoneesta on suora näkymä kaappiin, yritin valita kaappiin sellaisen sävyn, joka sopisi myös porrashuoneen väreihin. 

Joku on poistanut kaapista joskus lukon ja vanhan lukkokilven ja kiinnittänyt tilalle yksinkertaisen vetimen. Jätin kahvan maalaamatta, koska sen ajanpatinoima ulkonäkö tuo hieman luonnetta  uutuuttaan hohtavaan maalipintaan.

Pidin tätä kaappia aiemmin Pömpelin rumimpana kaappina, mutta nyt uuden maalipinnan kanssa sen kaunis koristelistan profiili tuli näkyviin ja muutenkin se on ankanmunan värisenä nyt yksi talon kivoimmista kaapeista. 


28 kommenttia:

 1. Tosi hyvin todellakin tulee kaapin muodot nyt esiin. Minä maalasin kanssa Annie Sloanin maalilla viikonloppuna kuistin seinät. Aivan ihana maali kun voi maalata suoraan vanhan maalin päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tässä välissä maalannut perinteisillä öljymaaleilla, ja oli kyllä nyt niin mahtavaa maalata Chalk paintilla kun kerralla tulee valmista pintaa.

   Poista
 2. Kaunis kaappi <3 Ja tuo korikin on aivan ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kori on halpislöytö Tukholmasta.

   Poista
 3. No on kyllä nätti!

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että kaapin uudistus on muidenkin kuin itseni mielestä onnistunut :)

   Poista
 5. Kaunis kaappi ja ihana sävy! <3

  VastaaPoista
 6. Voi että miten kaunis kaappi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jopa mukavaa pitää pojan huoneen ovea auki niin, että kaappi näkyy kunnolla porrashuoneeseen :D

   Poista
 7. Onpa kaunis kaappi! :) Minullakin on etsinnässä joku tuon tyylinen pojan huoneeseen mutta vielä ei ole osunut kohdalle sopivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä joutuu odottelemaan vähän pidempään, mutta kyllä se oikea varmasti osuu ennemmin tai myöhemmin kohdalle :)

   Poista
 8. Anonyymi19.9.16

  Tässä se löytyi! Tyttären vaatekaapin maali ja väri, joka miellyttää molempia.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! On aina tosi hienoa kun blogista on jollekin hyötyä :)

   Poista
 9. On aivan ihanan hempeän sininen kaappi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä taas huomasi miten värillä on niin suuri merkitys!

   Poista
 10. Tosi kaunis kaappi ja väri! Moneenko kertaan tuolla maalilla täytyy maalata että peittää? Täällä olis kanssa muutama kaappi vailla uutta maalia kun kerkeis maalata... Nyt maalaan yläkerrassa seiniä kun vanhin poika muutti kotoa ja vaihdetaan makuuhuoneita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan yksi kerta riittää! On siis tosi nopea maalata, sopii hyvin minulle kun en jaksaisi kauaa odotella :D

   Poista
 11. Ihana! Kiva nähdä huonekalussa tuo sävy, kun sitä olen eniten noista Anne Sloan maaleista vilkuillut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään muutenkin paljon Annie Sloanin värikartasta, useimmat värit sopivat tosi kauniisti vanhoihin huonekaluihin <3

   Poista
 12. Anonyymi25.9.16

  Soma kaappi, ja lempeä väri, mutta eikö päivittäin käytettävä mööpeli vaatisi jotain vahaa pintaan? Nythän sitä ei voine edes pyyhkiä?

  ihastelee mutta vähän epäilee
  Sipriina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sipriina,

   Meillä on jo useampi huonekalu maalattu Annie Sloan -maaleilla, ja minusta pinta kestää hyvin käyttöä. Olen pintoja pyyhkinyt tarvittaessa kevyesti nahkealla rätillä.

   Poista
 13. Voi jessus kun ihana ! Nyt on pakko testata noita maaleja minunkin skeptikon! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan kokeilemaan! Olen näitä ostellut meille useamman purkillisen. Värit ovat juuri mun makuun ja pinnasta tulee ihanan matta.

   Poista
 14. Tosi ihana kaappi pienen pojan huoneeseen! Sopii kyllä justiinsa myös seinän sävyyn. Tuo on kyllä ihan uusi maalituttavuus minulle. Maali ilmeisesti pysyy hyvin, vaikka alla olisikin jokin moderni maalipinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysyy kyllä. Olen tähän mennessä maalannut jo varmaankin lähemmäs kymmenen kalustetta Chalk paintilla ja vielä ei ole tullut vastaan sellaista pintaa, jossa maali ei pysyisi.

   Poista