13.9.2016

Porrashuoneen Kirsikkapuu-tapetti


Yläkerran porrashuoneeseen on nyt saatu tapetti. Pihlgren & Ritolan harmaa Kirsikkapuu kaunistaa nyt muuten aika pelkistetettyä tilaa. Listat tietty vielä puuttuvat, ja todennäköisesti meneekin taas jonkun aikaa ennen kuin listat saadaan maalattua ja nakuteltua paikoilleen :D

Ritva Kronlund on piirtänyt Kirsikkapuun 1970-luvulla, mutta siinä on mielestäni viitteitä 1700-luvun chinoiserie- ja 1800-luvun lopun japonisme-tyylisuuntauksiin, joten se käy hyvin yhteen myös vanhojen antiikkimööpeleiden kanssa.

Chinoiserie vaikutti Ranskassa rokokootyylin syntyyn ja myös Kirsikkapuu ja rokokootyylinen vanha tuoli sopivatkin kauniisti yhteen.


Löysin Tukholmasta meidän makuuhuoneeseen arvioilta 1930-luvun asetelmamaalauksen, jonka aiheena on itämaisittain koristeltu vanha posliiniastia ja eri punaisesensävyisiä kukkia. Mielestäni maalaus on hyvä pari Kirsikkapuu-tapetin kanssa ja se jatkaa tapetin tunnelmaa porrashuoneesta meidän aikuisten makuuhuoneeseen.


Alakertaa en ole lähiaikoina koristellut juuri mitenkään. Hankin kuitenkin viime viikonloppuna Porvoosta pari siroa kranssia, joista toinen pääsi keittiön skafferin oveen. 


9 kommenttia:

 1. Tuo tapetti on vaan niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin nämä rullat jo viime keväänä ja mietin jo nyt ennen tapetointia, että mitä tulikaan ostettua, mutta kun tapetit oli saatu seinään, niin en kyllä voisi olla tyytyväisempi!

   Poista
 2. Hieno tapetti!
  Mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanaa tuo tapetti ja maalaus ja kranssi kans.
  Oikein hyvää tiistai päivää sulle.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tapetti!
  Kaunis kranssi. Muistan samantapaisen joskus nähneeni Putiikki Vanha-Vanton sivuilla. Harmi kun ei tullut silloin tilattua. On kyllä kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsin aluksi muhkeampaa puksipuukranssia, mutta niitä ei löytynyt mistään. Pelkäsin vähän, että tämä näyttää ihan rimpulalta, mutta onkin nyt ovessa ihan sopivankokoisen näköinen :)

   Poista
 5. Anonyymi26.9.16

  Aivan ihana tuo kirsikkapuu tapetti.

  VastaaPoista