16.8.2016

Harmaa keittiö - laavaa, jäkälää ja varpua Keittiön maalaus harmaaksi on vihdoin alkanut! keittiö ehtikin vasta pari vuotta odotella maalausta ohuesti Allbäckillä maalattuna. 


Lapsi- ja koiraperheen keittiön maalaaminen samalla kun perhe elää talossa normaalia arkea ei ole mitenkään kovin rentouttavaa ja terapeuttista puuhastelua. Välillä maalasin toisella kädellä kaapinovea ja paistoin toisella kädellä ahvenia pannussa.


 Myös irrotetut kaapinovien vetimet aiheuttivat oman lisähaasteensa kun tietysti kaikki perheenjäsenet tarvitsivat juuri niitä välineitä, joka olivat vetimettömissä kaapeissa.


Valitsin keittiönkaappien ja helmiponttipaneeliseinän (sis. jääkaapin ja pakastimen) maaliksi Uulan silkinhimmeän puulattiamaalin. Olen käyttänyt samaan maalia aiemmin kovalla kulutuksella olevaan kuistin sisäoveen, ulko-ovien kynnyksiin  ja meidän ruokapöytään. Maali on kunnon tavaraa ja antaa kestävän pinnan kunhan muistaa vedellä kerrokset ohuesti. Ikkuna kannattaa myös muistaa avata, muuten saattaa olla aika höperöinen olo loppupäivästä.

Meillä keittiössä on monta isoa ikkunaa, joten luonnonvalo pääsee hyvin sisään kuivattamaan maalipintaa, niinpä olen päässyt maalaamaan keittiön seuraavat maalikerrokset jo seuraavana päivänä edellisestä. 

Keittiön värisävyt ovat perinteisiä vihreän umbran harmaita. Kokeilin aluksi kaapinoviin myös Uulan hamppu -sävyä, mutta se oli eteläisen keittiön lämpimänsävyisessä valossa melkoisen tunkkainen. Mutta jos haluaa kotiinsa 80-luvun tekonahkasohvan beigen sävyn, niin silloin hamppu on juuri oikea valinta :D

Hampun jälkeen maalasin kaapinoviin Uulan jäkälä -sävyä jota olen paljon käyttänyt muutenkin Pömpelissä. Jäkälä näyttää kuitenkin nyt keittiössä makuuni hieman liian vaalealta, joten kun jäkälä-purkki loppui sopivasti ennen viimeistä kerrosta, niin pyysin miestä tuomaan tänään kaupasta Jäkälässä seuraavaksi tummemman varpu -sävyn, jolla maalaan viimeisen kerroksen.


Helmpiponttipaneeliseinään etsin tumman harmaan sävyä, joka antaisi seinälle ryhdikkään ilmeen ja toisi kontrastia muuten vaaleaan keittiöön. Helmiponttipaneeli on minusta niin kaunista, että mielelläni valitsen paneeleihin hieman voimakkaampia sävyjä, jolloin kaunis panelointi nousee paremmin esiin. Kuten huomaatte paneelienkin maalaus on vielä kesken ja maali kiiltelee vielä märkänä. Väri on Uulan laava, todella rauhallinen, vanhan ajan väri, joka ei taita violettiin, niin kuin usein hieman ruskeaan taittavilla harmailla on tapana. 


24 kommenttia:

 1. Tykkään harmaan sävyistä...kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle harmaat ovat sisustuksen käytetyimmät värit <3

   Poista
  2. Ihana keittiö! Ja koko talo muutenkin 😊 Lattiamaalin sävyä olen valitsemassa omaan vanhaan talooni ja Jäkälää harkitsen.. Väri näyttää vain mallina tosiaan kovin vihreältä.Hmmm... Mikä värisävy teidän keittiön lattiassa on?

   Poista
  3. Hei, Meillä on lattia maalattu Virtasen lattiamaalilla, jonka sävy on Pellava Uulan kartasta.

   Poista
 2. Todella kauniit kaapit...ja kaunistuvat vain entisestään kun saavat maalia pintaan. Suunnittelen itse juuri tiskipöydän kaapin väriä ja joku harmaan sävy on ollut yksi vaihtoehto. Ihana oli siis nähdä ja kuulla väripohdintojasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria, yritän aina kirjoittaa blogiin värisävyjen nimet ja vaikutelmani niistä, koska itse aina etsin blogeista kuvia ja tietoja kun valitsen Pömpeliin värisävyjä.

   Poista
 3. Näyttää upealta! Olenkin miettinyt, että mikä olisi hyvä 80-luvun tekonahkasohvan beigen sävy 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Makusi tuntien teille tulee uuteen kotiin varmasti paljon tekonahkasohvia :D

   Poista
 4. Hei,

  Tänään tulleista kommenteista osa on valitettavasti kadonnut ennen julkaisua :( Ehdin huomaamaan, että joku oli laittanut minulle jonkun kysymyksenkin, olisin kiitollinen jos voisitte kirjoittaa kommenttinne vielä uudelleen!

  VastaaPoista
 5. Kyllä tulee hieno. Sävyjen, jotka ovat lähellä toisiaan, yhdistäminen tuottaa upean lopputuloksen ja kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaan sävyillä on hyvä leikkiä, kun vaikutelmasta on aika vaikea saada levotonta :)

   Poista
 6. Tosi kaunista! Teillä hieno talo! Maalaatko kaappeja sisältäpäinkin? mietin itse miten tekisin... ja en millään osaa vielä päättää väriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sabina :) Ovet maalaan myös sisäpuolelta kokonaan ja muuten yritän rajata maalin päättymään siististi n. 1 cm sisäpuolella.

   Poista
 7. Kaunis sävy, sopii niin hyvin teille. Saatte kyllä upean keittiön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, laava on aika intensiivinen ja värikartassa heti mustan alla, joten piti vähän aikaa harkita ettei se ole liian voimakas meille, mutta sävy on juuri sopiva. Ja niin vanhanajan sävy kuin vain voi olla.

   Poista
 8. Niin kaunis sävy !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina, olen niin iloinen, että olen löytänyt uuden hyvän ja monikäyttöisen värin. Laavaa tulee varmasti vielä lisää Pömpeliin :)

   Poista
 9. Laava näyttää upealta!

  VastaaPoista
 10. Hei, kysyinkin aikaisemmin, mutta viesti oli varmaan kadonneiden viestien joukossa. Eli kysyisin millä on käsitelty viimeisessä kuvassa vasemmalla näkyvä hirsiseinä, kenties rautavihtrillillä?
  Kevät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Kiitos kun laitoit uudelleen viestisi! Hirsiseinää ei ole käsitelty millään, se on vaan tummunut voimakkaasti koska on suoraan vastapäätä isoa ikkunaa, josta aurinko pääsee paistamaan suoraan seinään. Rautavihtrillillä saa kyllä kauniin värisen seinän, mutta parhaiten se harmaannuttaa seinää ulkona.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Kauniisti näyttää harmaantuneen, onko hirsi kuusta vai mäntyä?

   Poista