31.7.2016

Seinien pinkopahvitus

 Meillä oli eilen Pömpelissä hieno päivä kun saimme meille kylään kymmenen innokasta ja taitavaa pinkopahvituskurssilaista, Anu-opettajan sekä tietysti Keittiöemäntä-Netan.

Päivän aikana pahvitettiin yläkerran havuvaneriseinää ja keittiön hirsiseiniä (viime syksynsuoraan hirrelle tapetoiminen paljastui huonoksi ideaksi ja laitoimme nyt keittiöön kunnolla pinkopahvit). Emme raaskineet irrotella keittiön listoituksia, joten siellä naulat eivät mene piiloon listan taakse, mutta jäävät kyllä aikanaan tapetin alle.  


Pinkopahvi on hyvin ekologinen, myrkytön ja kestävä seinämateriaali, ja se tuo seiniin lempeän ajattoman vaikutelman.
Anu kertoi kurssilla paljon hyviä käytännön vinkkejä miten pahvit saa seinään aikaa ja rahaa säästäen. Meillä oli pienten nupinaulojen lisäksi käytössä esimerkiksi huopakattonaulat, jotka ovat virallisia nupinauloja paljon edullisempia ja jämerämpinä myös helpompia lyödä seinään. Leikkasimme myös soirot itse suoraan pinkopahvirullasta, emmekä ostaneet niitä valmiina kaupasta.

'

Olen pahvitettuihin seiniin tosi tyytyväinen, pahvi on akustoiva ja luonnollisen tuntuinen materiaali ja  pinkopahvitettuihin seiniin on nyt hyvä tapetoida.
Tähän kuvaan tuli esittelyyn myös meidän uusi koira. Adoptoimme tuon valkoisen kaveriksi toisen 6-vuotiaan isovillakoiran, ison mustan pojan. Pojat ovat jo hyvät kaverukset ja käyttävät mielellään pinkopahvien kostutuspressua painimattona :D

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus. Meillä on suunnitelmissa päätaloon myös osaan huoneista puolipanelointi ja tapetointi. Osaan kokotapetointi. Muistaakseni pinkopahvin lisäksi on myös jokin ekohuokolevy, joka kävisi hirsitaloon tapetin alle, mutta emme ole vielä edenneet loppuun asti tutkimuksissamme :). Pinkopahvista on valitettavasti sellainen kuva, että se on vaikea saada siististi ainakin isoille pinnoille, mutta hienolta tuo teidän ainakin näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkopahvitukseen on kyllä omat niksinsä ja hyvä jos ensimmäisellä kerralla voi tehdä yhdessä jonkun kokeneemman kanssa. Mutta ei pahvitus mitään rakettitiedettä kuitenkaan ole. Meillä kaikki pahvit kiristyivät hyvin, eikä mitään kupruja tai pusseja jäänyt.

   Poista
  2. Pakko sanoa, että jos me saatiin omin avuin 4,5 m korkeaan keittiöön pinkopahvit, saa kuka tahansa pahvit mihin vaan...

   Poista
 2. Anonyymi3.8.16

  Hei! Kiitos pinkopahvitusvinkeistä. Ihastelen tässä samalla keittiön ikkunaverhoja. Saanko tiedustella, mistä noin kauniita verhoja voi hankkia? Terveisin, rintamamiestalolainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Verhot ovat Gustav-nimiset Ellokselta, 100% pellavaa :) Meillä on näitä sekä pellavanvärisenä että valkoisina.

   Poista