8.6.2016

Vanhojen talojen sisätilasuunnittelua

Olen tosi kiitollinen ja iloinen, että saan työskennellä kutsumusammatissani. Saan omalta osaltani olla  mukana säilyttämässä ja pitämässä huolta vanhasta suomalaisesta rakennusperinnöstä. 

Työskentelen nykyisin kokopäiväisesti omassa yrityksessäni, vanhojen talojen sisätilasuunnitteluun ja arkkitehtuurineuvontaan erikoistuneessa Suunnittelutoimisto Kruunussa.  Olen ammatiltani historiallisten rakennusten sisätilasuunnittelija ja arkkitehtuurineuvoja. Tein jonkin aikaa samalla myös muita töitä, mutta tänä keväänä olen pystynyt siirtymään työskentelemään pelkästään Kruunun projekteissa.

Saan työssäni nähdä hienoja erilaisia, pieniä ja suuria taloja, joita kaikkia yhdistää niitä arvostavat ihmiset. Jokainen työskentelykohde on erilainen, asiakkailla on erilaisia toivomuksia ja talojen kunto vaihtelee puoliksi kaatuneista autiotaloista antiikilla ja arvotaiteella sisustettuihin huviloihin ja kartanoihin.

Asiakkaat pitävät myös erilaisista väreistä ja sisustustyyleistä, tässä työssä onkin tärkeää olla avarakatseinen ja ymmärtää, että vanha rakennus voidaan sisustaa monella erilaisella tyylillä.


Teen itse Kruunussa pääasiassa sisätilasuunnitelmia ja mietin sisustuksen yksityiskohtia.  Teemme kuitenkin myös töitä julkisivujen ja rakennusten arkkitehtuurin parissa. 


Kruunussa työskentelee minun lisäkseni kaksi muuta suunnittelijaa, Kaisa on rakennuskonservaattori ja korjausneuvoja ja Netta on Kruunun valaistussuunnittelija. Yläkuvassa on Kaisan luonnoksia julkisivun muutoksesta, jossa palautetaan rakennus alkuperäisen tyylin mukaiseksi.

Omalla kohdallani pitää hyvin paikkansa vanha sanonta suutarin lasten kengistä, Pömpelissä mööpelien verhoilut ja maalipinnat ovat vähän sinnepäin ja
koska teen töitä myös paljon kotona, Pömpeli näyttää usein myös aikamoiselta kangas- ja tapettimallien varastolta. 

Juuri nyt meillä on vielä lisäksi kuistilla Kruunun Antiikkipäivien messuosaston kalustusta. 

Mutta toisaalta, eihän vanhoja huonekaluja ja pellava- ja silkkikankaita vaan voi olla talossa koskaan liikaa :D

Kruunusta ja meistä suunnittelijoista voit lukea lisää Kruunun verkkosivuilta:


18 kommenttia:

 1. Ooh, kuulostaa ja näyttää ihanalta! Onnittelut kokoaikaisesta työstä Kruunun suunnittelijalle! On aina ihanaa lukea siitä, kun ihmiset uskovat unelmiinsa ja toteuttavat niitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina, Kruunu on minulle sellainen sydämen asia, töitä saa tietysti yrittäjänä tehdä välillä öisinkin, mutta kun työ on sitä mitä rakastaa, ei se tunnu raskaalta.

   Poista
  2. Tiedän mistä puhut, mekin olemme hiljattain ryhtyneet sivutoimisesti tekemään rakennussuunnittelua ja työmaavalvontaa. Joskus on piirretty yölläkin, mutta työ on sitä, mitä rakastamme. :)

   Poista
  3. Menestystä ja tsemppiä teidänkin yritystoimintaanne!

   Poista
 2. oiiii, onpa ihana työ sinulla! Ei ihme että Pömpeli on niin ihana kun on. Tiedän tuon tunteen että suutarin lapsella ei ole kenkiä. Kylläpäs oli taas kauniin harmoniset kuvat. Ihanaa kesää sinne Pömpelinmäelle!

  Sanna/vanharakkaus blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, välillä kun on tullut asiakkaille paljon ostoja ja saanut hankkia kaikkia ihania kankaita ja tapetteja, niin silloin omaan kotiin ei riitä enää yhtään inspiraatiota. Mutta kyllä se sitten taas vähän ajan päästä korjaantuu kun työn puolesta myös näkee ja oppii koko ajan niin paljon uusia kiinnostavia juttuja, joita tekee mieli kokeilla omaankin kotiin.

   Poista
 3. Sivulaiseista olen jo osannut arvellakin, että teet varmasti töitä rakennusperinnön kanssa muutoinkin kuin teidän oman kodin ja blogin kanssa! Todella hienoa, että olet saanut näinkin rakkaasta asiasta itsellesi työn, ja vieläpä sellaisen, joka kannattaa :) Onnea ja menestystä myös jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, työ on niin iso osa minua ja vaikuttaa omankin kodin laitteluun niin paljon, että ajattelin nyt ihan avoimesti kertoa työstäni myös täällä blogissa :)

   Poista
 4. Wau! Onnittelut kokopäivähommiin siirtymisestä. Onneksi on kaltaisiasi. Teitä kyllä tarvitaan! Ihastuttava ammatti kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Johanna <3

   Poista
 5. Kuulostaapa ihanalta! Paljon onnea! Et voisi varmaankaan olla yhtään enemmän omalla alallasi. Niin kaunista saat aina aikaan! :)

  VastaaPoista
 6. Upeaa, en osaisi kuvitella sinulle tämän blogin perusteella toisenlaista ammattia! <3

  VastaaPoista
 7. Loistavaa! Sitä pitää tehdä, mikä todella inspiroi ja innostaa. Toivottavasti edessä on pitkä ja menestyksekäs ura.

  Tämä tuli nyt hiukan jälkijunassa, mutta toivottavasti huomaat kuitenkin kommentin.

  VastaaPoista