2.6.2016

Vanhan pöydän maalaus ja tapetin korjaus kukilla

Tyttären huoneen vanha pöytä on kaipaillut pitkään uutta maalipintaa. Valitsimme pöydän väriksi Uulan värikartasta Jäkälän, joka on pehmeänsävyinen vihreän umbran harmaa. Jäkälä on yksi lempisävyistäni, värikartassa se näyttää aika vihreältä, mutta luonnonvalossa ja isompina pintoina vaikutelma on aika neutraali vanhanajan keskiharmaa.  

Jäkälä muistuttaa aikalailla Uulan Helmeä, mutta on tummempi, kuvassa näkyvä tuoli on maalattu aiemmin Helmellä. Maali oli Uulan Into-kalustemaali, vesiohenteisen maalin kanssa on helppo maalata yhdessä lapsen kanssa kun maali kuivuu nopeasti ja geelimäinen maali levittyy hyvin antaen anteeksi pienet epätasaisuudet.


Huoneen paperitapetti on saanut vähän elämänjälkiä teipistä, jota irrottaessani vedin samalla vahingossa mukaan myös palkeenkielet tapettia. Paikkasin tapetin toisesta tapetista leikkaamillani kukilla. Kukat maastoutuvat aika hyvin pilkulliseen tapettiin, mutta ovat kuitenkin ihan hauska koriste yksinkertaisella ja vaaleansävyisellä tapettiseinällä.
Tyttären huoneeseen on saapunut myös peiliovellinen kaappi, kaapissa on kaunis listaprofiili ja huolella tehdyt lohenpyrstöliitokset. Siniharmaa kaappi sai jäädä vanhalle maalipinnalle. Vanhoihin syviin kaappeihin mahtuu kyllä uskomaton määrä tavaraa. Tytönkin huone siistiytyi kerralla kun kaikki askartelutarvikkeet saivat oman paikkansa kaapissa. 


22 kommenttia:

 1. Ihana idea tuo tapettien paikkaus..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisille paikoille olisi kyllä vielä Pömpelissä parilla muullakin seinällä tarvetta :D

   Poista
 2. Teidän koti on kyllä niiiin kymppi! Näkee, että on rakkaudella rakennettu.

  VastaaPoista
 3. Niin kaunis huone ja tuo kaappi on kyllä täydellinen. <3

  VastaaPoista
 4. Rauhallinen huone! Kaunis väri tuo Jäkälä. Kiva aina nähdä maalisävyjä esineissä tai seinissä, niin näkee sävyn paremmin :)

  VastaaPoista
 5. Rauhallinen huone! Kaunis väri tuo Jäkälä. Kiva aina nähdä maalisävyjä esineissä tai seinissä, niin näkee sävyn paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän muistaa aina välillä laittaa blogiin juttua hyvinäpitämistäni maalisävyistä, itsekin kun aina blogeissa katson maalivinkkejä.

   Poista
 6. Aivan ihana huone♡ millä maalilla tuo hirsiseinä on käsitelty? Tuon sävyisen maalin voisin haluta uuden kodin makkariin meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirsiseinän olen maalannut Country Frenchin maalilla, sävy on Koivu.

   Poista
  2. Ja eikö juuri noiden maalien valmistus ole lopetettu? Niin mun tuuria kyllä! mutta täytyy jostain metsästää sopiva sävy siihen samaiseen tapettiin mitä teillä keittiössä on, meille nimittäin tulee makuuhuoneeseen sitä yhdelle seinälle :) oon niin rakastunut siihen tapettiin <3

   Poista
  3. Viitsitkö mallata sitä tapettia tuon seinän viereen, onko sävy tapetin kanssa yhteen sopiva? Löytyis nimittäin yhdestä nettikaupasta tuota maaliakin vielä jos se sattuis sopimaan tapetin kanssa yksiin ;)

   Poista
  4. Joo, Contry Frenchejä ei enää valmisteta, mutta niitä vielä löytyy jonkin verran myynnistä. Tosi harmi juttu, että on lopetettu, koska olen tykännyt tosi paljon Country Frenchin maalien ulkonäöstä, väreistä ja ekologisuudesta.

   Mielestäni tuo Koivu on pikkaisen liian tumma keittiön tapetin kanssa, kuvissa ei näy niin hyvin, mutta Koivun sävy on sellainen aika intensiivinen, itse ottaisin keittiön tapetin kanssa hieman vaaleamman harmaan sävyn.

   Poista
 7. Kaunis sävy pöydässä ja ihana tuo kaappi! :) Ostin eilen samaista maalia purjon sävyssä, aion maalata sillä vanhan sängyn pojalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purjo on kanssa tosi kaunis "vanhanajan" väri <3

   Poista
 8. Mahtava idea tuo tapetin korjaus. Kukat sopivat vanhaan tapettiin kuin nakutettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä keinolla voisi myös tehdä persoonallisemmaksi jotain tylsää vanhaa tapettia, esim. jos muuttaa ja talossa on valmiiksi jotain ankeita tapetteja :D

   Poista
 9. Kätevän ja kauniin idean keksit hädässä: eipä uskoisi, että kukat ovat päätyneet koristeeksi pakon edessä - niin somat ja paikkaansa sopivat. Hieno myös tuo edellisen postauksen kaappituunauksesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi, noita kukkiahan voisi melkein luulla sisustustarroiksi :D

   Poista
 10. Miten käsittelit tuota kaunista pöytää ennen uutta maalia? Minulla on samanlainen entisöitävänä: pohjalla tumma petsi/punamulta tms. päällä räikeän vihreä halkeillut 70-luvun maali. olen kahden vaiheilla maalatako vaalealla päälle vai hioa vanhampaa esiin ja korjata se tummaksi takaisin.. Vaaleana olisi kaunis myös, ja varmaan helpompikin: vihreä istuu kiinni pinnassa melko tiukkaan, vaikka onkin rapissut osin pois. Ihana blogi, upeita pintaratkaisuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalasin vaan suoraan vanhan pinnan päälle. Muutenkin yleensä jätän kaikki vanhat pinnat vaan alle ja raappaan pois vaan irtoilevat kohdat. Into tarttuu aika mukavasti vanhaan maalipintaan, olen sillä maalannut jopa vahatun pinnan päälle ja kahdella kerroksella olen saanut pysyvää ja peittävää pintaa. Jos mietit sopivaa maalivalintaa vanhan maalin päälle, niin olen itse tällä hetkellä tosi innostunut myös Annie Sloen Chalk paint -maaleista, niihin ei tarvita mitään pohjatöitä kunhan pinta ei ole rasvainen, rasva kun tulee maalista läpi. Chalk paint tarttuu tosi hyvin melkein mihin tahansa ja pinta on tosi kauniin vanhanaikainen.

   Poista