12.6.2016

Keittiössä

Hyppäsin tänä aamuna aikaisin ylös vahaamaan keittiön työtasoja. Keittiö on päivisin jatkuvassa käytössä ja työtasojen vahaaminen on siirtynyt ja siirtynyt kun sille ei ole tuntunut löytyvän sopivaa hetkeä. 

Nyt perhe koiraa myöten nukkuu vielä ja tasot saavat hetken kuivua ennen kuin keittiötä taas tarvitaan.

Vahasin tasot ensimmäisen kerran silloin kun keittiötä rakennettiin pari vuotta sitten, ja nyt tein samalla Osmon puuvahalla uusintavahauksen, käytin sävyä Kuusi, joka on himmeä vaalea sävy.

Myös keittiön kaapit kaipaavat vielä yhtä tai kahta kerrosta maalia, valkoinen pellavaöljymaali on maalattu ohuin kerroksin ja siihen päälle tarvitaan kylläisen pinnan saamiseksi vielä muutama maalikerros. 

Allbäckin valkoinen on kaunis sävy, mutta olen miettinyt jotakin harmaaseen taittavaa sävyä viimeisiksi kerroksiksi. 


Varsinkin niemekkeen taso on ollut kovalla käytöllä, joten pinnassa näkyy jo kulumaa, mutta vahauksen jälkeen pinta on ihan kauniin patinoituneen näköinen.
16 kommenttia:

 1. Ihana keittiö teillä! <3 Niin valoisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marita, olen kyllä ollut tähän keittiöön tyytyväinen, on myös käytännöllinen :)

   Poista
 2. Onko nuo tasot tammea? Haluaisin käsitellä meidän tammi tasot ja teidän näyttää kyllä kauniille!
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katja, Meillä tasot ovat koivua, luultavasti tammitasojen vaalentamiseen tarvitaan aika paljon valkoista pigmenttiä, mutta eiköhän se onnistu.

   Poista
 3. Niin kaunis keittiö teillä ja kotoisa.
  Tasoista tuli todella kauniit. :)

  VastaaPoista
 4. Unelmakeittiö! Ilo olisi aamukahvia siellä keitellä.

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniilta näyttää. Haluaisin samanlaiset tasot. Tässä muutama tuore kokemus keittiön kokopuisten kaappien maalauksesta: Olen nyt maalannut omat kaapistoni Ottossonin pöm:lla. Värinä on vaaleanharmaa, sävy "Umbragrå". Vaalensin sitä purkin perussävyä saman tehtaan "gräddvitillä", joka ei kyllä ole kerman värinen, vaan pikemminkin vivahtaa kittiin (mutta siis valkoinen). Olen erittäin tyytyväinen sävyyn. Se on kaunis perus-vaaleanharmaa; valosta ja vuorokaudenajasta riippuen vivahtaa vähän ruskeaan, vihreään, siniseen tai jopa liilaan. Mutta siis periaatteessa vaalea "kustavilaisharmaa". Ottosonin maalilla oli hyvä maalata (käytin ensimmäistä kertaa). Siinä tuntuu olevan paljon pigmenttiä. Maalia kannattaa hieman ohentaa kaikilla maalauskerroilla(esim. Uulan yleisohenne), jolloin lopputulos on himmeämpi.Domus Classican liikkeessä Erottajalla on maalattuja puupaloja eri sävyistä. Sieltä saa myös pieniä purkkeja, joilla voi tehdä koemaalauksia. OStin muutamaa, ja ne näyttivät täällä kotona ihan erilaisilta kuin liikkeessä. Esim."mellangrå" näytti tällä siniseltä, "pärlgrå" taas lähes mintunvihreältä :). Eli summa summarum: kyllä näiden värien ja maalien kanssa saa pelata... Mutta lopputulos sitten toivottavasti palkitsee. Onnea projektin jatkolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari kokemusta jakamisesta! Harmaan sävyn valinta on kyllä oikea oma taiteenlajinsa. Ja mikä pahinta, se väri, joka on toisessa huoneessa täydellinen, saattaakin näyttää jo viereisessä huoneessa, hieman eri valossa ja toisten sisustuksen värisävyjen rinnalla joltakin ihan muulta :D

   Poista
 6. Keittiö on tosi kaunis ja sopii hyvin talon tyyliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, piirsin keittiön mahdollisimman ajattomaksi, mutta kuitenkin perinteiseen tyyliin sopivaksi :)

   Poista
 7. Hyvältä näyttää! Teillä on niin kauniita harmaan sävyjä :) Haen juuri mökille harmaata sävyä seiniin eikä millään tunnu löytyvän. Haastetta lisää punertava katto ja kellertävä lattia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punertavien ja kellertävien sävyjen rinnalle on kyllä välillä aika tuskaa löytää hyvää harmaata, harmaa nappaa niin ikävästi viereisiltä pinnoilta sävyä. Meilläkin on kuistilla vaaleanpunaisten ovien vastakkaisella seinällä harmaa kaappi, joka tietyssä valossa on vahvasti violetti :D

   Poista
 8. Puutasoissahan kuuluu olla jälkiä...:)

  VastaaPoista