21.6.2016

Annie Sloan -rakastuminen

Olen löytänyt uuden maalirakkauden. Annie Sloan -maalit ovat ihan täydellisiä! Kävin Helsingissä  Måla & More -myymälässä tutustumassa Annie Sloanin maailmaan  ja inspiroiduin Annie Sloan -maaleista niin paljon, että olen sen jälkeen tutkinut netistä erilaisia Annie Sloan -maalausohjeita ja kuvia erilaisista pinnoista ja koristekuvioista, joita maaleilla ja vahoilla saa tehtyä. 


Måla & More on viehättävä putiikki täynnä kauniita maalisävyjä, vahoja, maalaustarvikkeita, sabluunoita, kankaita ja kirjoja. Myymälässä järjestetään myös erilaisia inspiroivia kursseja maalien ja sisustuksen parissa.  Måla & Moressa saa tietysti myös jokainen asiakas halutessaan maalausneuvontaa ja ideoita maalien käytöstä sisustukseen. 

Kannattaa käydä tutustumassa myymälään, tässä linkki www-sivuille:


Lähdin Måla & Moresta mukanani kaksi purkkia vesiohenteisia ja hengittäviä Annien Sloan Chalk Paint -maaleja. 
Tarvitsin uudet maalit juuri ostamiini pieniin patakaappeihin, joissa oli molemmissa melko räikeän kiiltelevä vihreä-valkoinen väritys.  Pikkukaappien uusiksi sävyiksi valitsin yhdessä Måla & Moren Christelin kanssa Pömpeliin sopivat utuisen vaaleanpunaisen Antoinetten ja ankanmunan turkoosin Duck Egg Blue -sävyn. Molemmat värit ovat pehmeitä 1700-luvun rokokoon sävyjä. 

Duck Egg Blue

Antoinette

Maalit ovat tosi helppoja maalattavia, maali tarttuu erilaisiin pintoihin eikä pohjatöitä tarvita. Pienessä määrässä maalia on paljon pigmenttiä, todellakin aivan pikkuinen purkki maalia riittää kokonaisen huonekalun maalaamiseen.


 Maali näyttää hyvältä sekä tasaisen siististi maalattuna että huolettomammin sudittuna.  Kokeilin itse maalata vaaleanpunaisen kaapin hieman ohennetulla maalilla ja tavoittelin kuluneempaa vaikutelmaa kun taas ankanmunan värisen kaapin maalasin tasaisesti.  Valmis maalipinta on kummallakin tavalla maalattuna puuterisen matta ja sopii luontevasti vanhaankin kalusteeseen. 

Annie Sloan -maalit ovat myrkyttömiä ja niillä voi maalata hyvin myös yhdessä lasten kanssa. Maalin pääraaka-aineet ovat pigmentti, orgaaninen kalkki ja vesi. Maalia koskevissa tarkemmissa kysymyksissä kannattaa olla yhteydessä suoraan Måla & Moren Christeliin, hän auttaa mielellään!


Maali tarttuu hyvin metalliin. Taputtelin maalia kevysesti myös kaapin koristeelliseen lukkokilpeen.


Aina kun maalaan vanhoja huonekaluja jätän johonkin kohtaan näkyviin vanhoja maalikerroksia. Usein ovien sisäpinnoilla on valmiiksi näkyvissä vanhoja kerroksia, ja tälläkin kertaa vaaleanpunaiseen kaappiin jäi oviin näkyviin vanhoja sävyjä. Kaappi on ollut joskus aiemmin kauniin siniharmaa, mutta saanut jo aikoja sitten voimakkaan vihreä-valkoisen värityksen.


Uusi maali on samaa palettia vanhan siniharmaan värin kanssa, ja kaappi näyttää minusta nyt taas oman ikäiseltään. Sen yksinkertaisen kaunis muoto tulee nyt myös paremmin esiin kun kaksivärinen kontrastikas väritys on poissa. Tälle kaapille en ole vielä keksinyt paikkaa, nyt se saa olla keskellä salia :D


Tässä vielä ennenkuva vaaleanpunaisesta kaapista.


 Ankanmunan värisen kaapin tasaisempaa maalipintaa levitin mahdollisimman huolellisesti, siveltimen tökkäykset jäävät helposti näkyviin, joten jos tavoittelee tasaista pintaa kannattaa suosia pitkiä ja tasaisia pensselinvetoja.  Turkoosi kaappi ei ole niin vanha kuin vaaleanpunainen. Sekin on kuitenkin ryhdikäs ja aikoinaan nikkaroitu huolellisesti. Tästä kaapisti tuli uuden värinsä kanssa aika sympaattinen pikkukaappi kuistille.Ennen maalausta kaapissa oli vaaleanpunaisen kaapin kanssa melkein samanlainen väritys. Vihreä sävy vain oli erilainen. 


Patakaappien maalaamiseen jälkeen olen jo keksinyt kaikkea muutakin mitä haluaisin maalata Annie Sloan -maaleilla. Haluaisin kokeilla ainakin vielä Annie Sloan Wall Paint -seinämaalia meidän rapatuille seinäpinnoille sekä ehdottomasti Annie Sloan -sabluunoita. 

Löysin myös netistä kuvia Annie Sloan -maaleilla maalatuista lattioista, aloin heti haaveilla meille sabluunalla kuviomaalattua lattiaa eteiseen. Se olisi varmasti ihana!

 Postaus tehty yhteistyössä Måla & More -myymälän kanssa.

14 kommenttia:

 1. Upean näköiset kaapit! Maalasitko siis Anniella suoraan edellisen maalin päälle, ilman hiontaa? Tuo Duck Egg Blue alkoi houkutella (hmm, eikö se ole muuten ankanmunan SININEN ;-D ), sillä saisi maalattua hienosti vanhan penkkimme, joka on tällä hetkellä melko räikeä turkoosi. Pitänee suunnata jossain vaiheessa maalikaupoille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään pohjatöitä ei tarvita, sopii täydellisesti minunlaiselleni maalarille, kun inspiraatio iskee niin valmista tulee supernopeasti :D Hei, hyvä huomio tuo värin nimi, olen niin tottunut puhumaan ankanmunan vihreästä, mutta korjasin nyt tekstiä, ettei suomeksi ja englanniksi nimet ole ristiriidassa :)

   Poista
 2. Näitä maaleja voisi ehdottomasti seuraavaksi kokeilla. Kauniit kaapit olet löytänyt. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä, olin kuullut monesti Annie Sloan -maaleista, ja moni tuttuni on niitä käyttänyt, mutta minulta meni näin pitkään ennen kuin tajusin itse kokeilla, ja tässä sitä nyt ollaan täysin ihastuksissa :D

   Poista
 3. Kiitos vinkistä ja malleista! Olen tässä miettinyt kovasti meidän sängyn maalaamista, mutta kun olen niin laiska noissa pohjatöissä, tässähän voisi olla ratkaisu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa! On niin helppo ja nopea maali :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä, täydellisiä maaleja, kun tylsän hiomisvaiheen voi jättää väliin. ;) Ja aivan ihanat sävyt, tuli kauniit kaapit. Minullakin olisi jos jonkinmoista pientä maalattavaa, nämä maalit sopisivat siihen tarkoitukseen erinomaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaleja voi helposti myös sekoittaa, jos on paljon paljon erilaista maalattavaa, niin voisi olla hyvä idea ostaa paria eri sävyä ja lisäksi purkillisen Old white -väriä ja sitten sekoittaa itse erilaisia sävyjä. Netistä löytyy paljon värikarttoja myös Annie Sloen värien sekoituksista ja vaalennoksista ja määrät millä saa tietynnäköisen lopputuloksen :)

   Poista
 5. Anonyymi23.6.16

  Tarttuisikohan myös Osmo vahalla käsiteltyyn kalusteeseen? Olisi kyllä huippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon tällä hetkellä, että tarttuu ihan mihin tahansa pintaan, mutta varmaksi en uskalla sanoa. Jos kokeilet, kannattaa varmasti hioa kevyesti pintaa, jolloin tartunta on parempi.

   Poista
 6. Tosi hyvää maalia tuo onkin! Nyt kun surukseni Country French lopetti, tilasin tuosta samasta puodista meillekin maalia porstuan pintamaaliksi. Tuli muuten super nopeasti kotiin maalit! Tykkään tuosta maalista tosi paljon. Se on laadukas, kaunis ja mukavan pehmeänhimmeä. Sävytkin ovat niin herkullisia, kuten noissa sun kuvissa näkee. Aivan ihania tuunauksia!

  Hyvää juhannusta Pömpeliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin tottunut käyttämään Country Frenchiä ja olin sitä myös asiakkaille suositellut, tosi harmi, että Country Frenchin valmistus lopetettiin. Onneksi löytyi nyt tällainen uusi maali-ihastus <3

   Hyvää juhannusta myös Jovelaan!

   Poista
 7. Kalkkimaalilla voi maalata kaikkea muuta paitsi teakkiä. Sopii myös ulkomaalaukseen. Facebookissa on paljon kalkkimaaliryhmiä, kannattaa tutustua. Esim. Chalk Paint lovers, Anne Sloan Chalk Paint at Storegården, Chalk Paint Norge by Annie Sloan, jne.
  Suosittelen myös DIY versiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa vinkeistä! Muutamaan Fb-ryhmään olen jo ehtinyt tutustumaan, mutta liityn kyllä heti myös noihin suosittelemiisi :)

   Poista