18.4.2016

Kaappi vanhasta ikkunasta


Saimme Pömpeliin Byggmaxilta kutsun osallistua bloggaajien nikkarointihaasteeseen.  Haasteeseen pyydettiin mukaan nikkarointitaitoisia bloggaajia. Meikäläisen nikkarointitaidot ovat kylläkin aika samaa luokkaa kuin Teemulla tässä kirjassa, mutta aion kuitenkin rohkeasti tarttua haasteeseen :DAion osallistua haasteeseen rakentamalla vanhasta ikkunasta kaapin. Olen monesti ajatellut, että olisi kiva kokeilla tehdä meidän kellarissa säilytyksessä olevista vanhoista ikkunoista ja komeronovista seinäkaappeja. Ikkunoita olen keräillyt kasvihuonetta varten, mutta niitä on kertynyt sen verran runsaslukuinen määrä, että muutama liikenee ihan hyvin muihinkin tarkoituksiin. 

Ajattelin, että tästä kaapista tulisi puutarhaan, talon seinustalle, kaappi kylmänaroille taimille ja yrteille. Talvisin kaappia voisi pitää kuistilla ja laittaa sinne sisään vaikka kauneimpia puutarhatarvikkeita.

Valitsin kaappia varten aika ison ikkunan, ikkunan mitat ovat 116X82 cm. Ajattelin tehdä kaappiin kaksi hyllyä poikkipuiden kohdille. 

Ikkuna on aika räjähtäneen näköinen, mutta lohkeilleen maalipinnan alla puuosat ovat kovia ja kititkin ovat pysyneet pääosin tiukasti paikoillaan.

Tarkoituksenani on jättää ikkuna vanhan ja kuluneen näköiseksi. Puuosien huoltoon hankin Byggmaxista perinteistä kiinanpuuöljyä, joka luonnontuotteena sopii hyvin Pömpeliin. 


Lisäksi hankintalistalla oli tietysti puutavaraa kaapin seinien ja hyllyjen rakennukseen sekä saranat ja lasta irtoilevan maalipinnan poistoon (tykkään käyttää lastaa mieluummin kuin mitään varsinaisia maalinpoistotyökaluja).


Kirjoitan kaapinnikkaroinnista myöhemmin lisää kun työ etenee.

Pitäkää peukkuja, että en joudu häpeämään nikkarointini lopputulosta :D


12 kommenttia:

 1. Ihan loistoidea! Jäänkin innolla seuraamaan! Mukavaa viikkoa sinne! <3

  VastaaPoista
 2. Hyvä hyvä! Minä olen tuo nalle tuon Teemun takana, tsemppaan silmät ymmyrkäisenä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, että saan tukea :D

   Poista
 3. Mainio idea, sekä haaste että valitsemasi työ! <3

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Mukava kuulla, kirjoittelen heti lisää kaappiprojektista kun se edistyy :)

   Poista
 5. Tuosta tulee varmasti tosi hieno, työtä siinä tietenkin on.
  Hyvää keskiviikko päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin yritän parhaani :)

   Poista
 6. No höpsis, siitä tulee ihan varmasti maailman ihanin kaappi käsissäsi :) <3 ! Odotan jatkoa, mukava haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos rohkaisusta :)

   Poista