16.3.2016

Tanskalaisia valaisimia

Olen etsinyt Pömpeliin sopivia kattovalaisimia kissojen ja koirien kanssa. Ostelin Amsterdamissa asuessamme Pömpeliä varten muutaman kauniin yksinkertaisen lasivalaisimen, ja monta kertaa olenkin jälkikäteen harmitellut etten silloin hyödyntänyt amsterdamilaisia valikoimia enempää. Suomessa nimittäin perinnetaloon sopivia, yksinkertaisia valaisimia on ollut tosi haasteellista löytää. Valaisimet tuntuvat olevan joko liian modernia tyyliä tai sitten niin näyttävää krumeluuria, että niitä on vaikea saada sopimaan Pömpelin muuhun sisustukseen.

Lopulta löysin sitten Ib Laursenilta pelkistettyjä lasivalaisimia, jotka ovat lähes täysin samanlaisia kuin Amsterdamista tuomani Lifestyle94-brändin valaisimet.

Tilasin Ib Laursenin valaisimet tanskalaisesta Fine Nordic -verkkokaupasta. Olen aiemminkin tilannut samasta kaupasta tavaraa ja valikoimat ovat kyllä aikamoisen hulppeat ja toimitus tulee Suomeen nopeasti.

Nyt meillä on viimein jokaisessa huoneessa kattovalaisin ja väliaikaisten viritysten sijaan valaisimet ovat samaa sarjaa huoneesta toiseen.

Kodinhoitohuoneen katossa roikkui vielä viime viikolla sähkömiehen lahjoittama muovilamppu. Nyt uusi valaisin  viimeistelee tilan rauhallisen tyylin.
Olen realisoinut keväänmittaan antiikkivarastojani, ja yläkerran tapettihankintoja rahoittaakseni möin myös eteisen kristallikruunun :D Nyt sitten eteiseenkin saatiin taas valoa.Ostin nyt kahta erilaista valaisinmallia, joista toinen on samaa sarjaa tämän meidän kettiön Amsterdamista tuodun valaisimen kanssa.  Keittiön katossa on vielä tyttären synttärijuhjien jäljiltä koristenauhaa.


Lopuksi vielä bonuskuva pupukoristeesta tulevan Pääsiäisen kunniaksi :D


22 kommenttia:

 1. Hei, muutama kysymys :) Mistä olet hankkinut puisen pyykinkuivaustelineen? Mikä on keittiönne tapetti? Ja millä olet maalannut valkoiset lattiat? Kiitos kovasti, sinulla on kaunis blogi :)
  Kevätterveisin Jutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jutta, pyykkiteline on ostettu Habitatista noin vuosi sitten, tapetti on ruotsalainen "Atrium" ja puulattiat on maalattu Virtasen Porstua-maalilla, sävy on Uulan värikartan Pellava :)

   Poista
 2. Kauniit on valaisimet, niinkuin siellä teillä kaikki tuppaa olemaan ;)
  Mukavia aurinkopäiviä ihanaan Pömpeliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoisia päiviä sinullekin! :)

   Poista
 3. Kauniin yksinkertaiset valaiset, sopii täydellisesti :) Aurinkoista päivää! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä nettikauppavinkki, kiitos! Valaisimia on tosiaan vaikeaa löytää. Nuo valitsemasi ovat sopivan söpöjä, tarpeeksi muttei liian :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöä täytyy kyllä olla, muttei liikaa :D

   Poista
 5. Kaunis lamppu! Kiitos vinkistä, minulla on mennyt rikki yksi lasikupu, menenkin kurkkaamaan, olisiko tuolla sopivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyy! :)

   Poista
 6. Kauniit ja yksinkertaiset :) olen ihaillut ja suunnitellut samoja valaisimia, myös niitä pallon muotoisia meillä yläkerran portaisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattovalaisimet vaikuttavat yllättävän paljon huoneen ilmeeseen, vaihtamalla perinteisen moderniin tai toisinpäin saa kyllä suuren muutoksen tilan vaikutelmaan.

   Poista
 7. Kattovalaisimet ovat ihanan yksinkertaiset, tykkään paljon! Voisin huolia tuon ensimmäisessä kuvassa olevan valaisimen meille keittiöön. Ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 8. Onpas kaunis tuo kodinhoitohuoneen lamppu. Mutta innostuin yhtälailla tuosta kodinhoitohuoneen PUISESTA kuivaustelineestä. Ihana. Olen yrittänyt etsiä sellaista Suomesta tai nettikaupoista jotka toimittavat Suomeen. Tuloksetta. Mistä tuo teidän teline on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuija, teline on ostettu Habitatista :)

   Poista
 9. Mä kans olen metsästänyt valaisimia kotiimme kissojen ja koirien kanssa, mut tosi huonoin tuloksin. Onneksi vinkkasit tuon sivun, pitää käydä tutustumassa (just jotain tuollaista hain meidän kuistille).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on muitakin samantyyppisiä :)

   Poista
 10. Moikka! Mistä olet hankkinut tuon superkauniin ovenkahvan ja tuon lukon ? Saako tiedustella ....?:) Vai oliko ne jo ovessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Niina, ovi on itsesuunnittelemani malli eli uusi :D Kahva on muistaakseni Bauhausista, mutta kuulemma niitä ei enää ole siellä. Lukko on Abloyn.

   Poista