27.1.2016

Yläkerran uusi seinä ja kaunis pariovi

Olen Pömpelin suunnittelun alusta asti pyöritellyt mielessäni erilaisia mahdollisuuksia ottaa yläkerran aulan lappeen hukkaneliöitä hyötykäyttöön. Harjasta sivuseinään asti avoin katto on tuntunut minusta jollakin tavoin painostavalta ja jäsentymätön tila on ollut minulle koko ajan enemmän ja vähemmän murheenkryyni.  Sitten muutama päivä takaperin erilaiset palaset alkoivat löytää paikkansa päänsisäisissä piirustuksissani ja päätimme aloittaa nyt aulan rakentamisen seuraavan vaiheen. Aulaa tulee jakamaan koko tilan pituinen seinä, jonka lappeen puolelle jäävään tilaan tulee pieni nukkumapaikka yövieraille ja toiseen päätyyn jää lasten tv ja pelikonsoli.

Toivon, että nukkumapaikasta tulisi suloinen ja levollinen oma soppi meidän vieraille. Näen mielessäni muhkeasti valkoisin lakanoin pedatun seinästä seinään leveän sängyn, sen yläpuolella seinällä muutaman hyllyn kirjoille ja nipistinvalaisiminen lukuvalona. Sängyn vieressä vanha puutuoli, jolle saa  viikattua vaatteet.

Toteutamme väliseinän samoilla materiaaleilla kuin millä talon muutkin kevyet väliseinät, eristeeksi ekovillalevyä ja pintaan huokoiset puukuitulevyt, ja päällimmäiseksi paperitapettia. Mietin myös sisäpuolelle esimerkiksi lautaseinää, mutta saattaa olla että päädyn sielläkin tapettiin, koska hirsiseinän ja vinon katon puupaneelien kanssa alkaa olla jo tarpeeksi vaakalinjaista puupintaa. 

Olen etsinyt uuteen seinään kauniita vanhoja pariovia, ja täydelliset ovet löytyivätkin Koti1898-blogista.Ovien leveys n. 120 cm on juuri passeli ja kauniisti patinoitunut väri ihana! Nämä ovet on siis tarkoitus jättää alkuperäiselle maalipinnalle. Kun ympärille tulee uutta tapettia ja muuten viimeistelyä pintaa, niin  
patinoituneet ovet tuovat tilaan syvyyttä ja luonnetta.

Onneksi oveksi löytyi klassismia henkivä yksinkertainen lasipariovi, joka sopii mutkattomasti  aulan monien erilaisten vanhojen peiliovien joukkoon. 

Haen tämän ihanan oviparin meille huomenna ja tarkoitus on jo tänään lähteä miehen kanssa rautakauppaan ostamaan tarvikkeita seinää varten.

Uuden seinän värimaailmalla haluaisin tuoda aulaan iloista ja lempeää tunnelmaa. Nyt ajatuksissani on vintagehenkistä kukkatapettia, murrettuja keväänvihreitä, marjapuuronpunaista ja muita voimaa tuovia värejä.

Erityisesti olen tällä hetkellä innostunut vesiväreillä maalatun näköisistä kukkatapeteista, tässä kaksi vaihtoehtoa Spoonflower-palvelusta.
Meillä on myös jäljellä muutama Country French -maalipaketti, ainakin muratin ja mintun sävyjä löytyy, joten nekin pääsevät nyt käyttöön.

Tästä se sitten alkaa, ei muuta kuin hommiin! :D


20 kommenttia:

 1. Kuulostipas mukavalle ajatukselle tuo vieraspesä :)
  Intoa remonttihommiin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on hauskaa taas "pitkästä aikaa" aloittaa uutta projektia:)

   Poista
 2. Wau, hauska projekti! Siitä tulee tunnelmallinen soppi vieraillenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aula tulee nyt muuttumaan ihan erilaiseksi, portaikon lisäksi aulan puolelle jää vain kulkutilaa ja pieni nurkkaus ja tapetti ja ovet tuovat myös uutta ilmettä.

   Poista
 3. Onpas ihania suunnitelmia! Kuulostaa tosi hyvältä! Ylempi kukkatapetti on suloinen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että Suomessa harvoin toteutetaan taloihin mitään mielikuvituksellisia tilaratkaisuja, mutta netistä löytyy ihania inspiraatiokuvia kaikenlaisista pienistä ullakkohuoneista ja nukkumasopista.

   Poista
 4. Kylläpä kuulostaa ihanalta nuo suunnitelmat! <3 Innolla odotan kuvia valmiista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan kyllä tänne blogiin juttua miten työ edistyy. Seuraavaksi pitää tilata tapettimalleja :)

   Poista
 5. On kyllä kaunis pariovi! Tuollaiselle ylimääräiselle pienelle huoneelle on varmasti monenlaista käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tosi innoissani kun aulan hukkaneliöt pääsevät nyt järkevään käyttöön ja saan vielä sinne näin hienot ovet :D

   Poista
 6. varma kevään merkki---remppaKuume!!!! ihanat värit...miun päivän väriherkut on kauppareissulta novitan uutuus lankoja cotton linen...juuri niin kauniin murretut sininen ja roosa sekä beige ja valkee... kevään merkki on myös värit!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taas pidentyvä päivä ja lumen alta paljastuvat pellot tuntuvat ihanilta, ja juuri kevään värit, kun pastellit alkavat näyttää erityisen hyviltä, tietää, että kevät on lähellä :)

   Poista
 7. Mitkä ovet, olet varmaan onnellinen. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 8. Nämä sun suunnitelmat nostaa mun rakennuskuumetta vain lisää ;) nuo vanhst ovet on kyllä niin kauniita ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan itsekin kun suunnittelimme taloa, niin muiden rakennuspostaukset aina aiheuttivat hirveän rakennuskuumeen :D

   Poista
 9. side is a dropped in flowing energy it reach up and overhead stretch long to the body an exhale bring the left me into your chest the new rules circles here Bio X4 releasing out the low back in him I'll men .

  http://masspmmusclegrowth.com/bio-x4/

  VastaaPoista
 10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista