27.11.2015

Keittiön harmaa kaappi ja adventin valoa

Kesällä Billnäsistä löytynyt vanha pikkukaappi on saanut harmaan pinnan. Vahasin kaapin Allbäckin myyränharmaalla pellavaöljyvahalla. Myyränharmaa on mun luottoharmaa, sen sävy on juuri sellainen murrettu mudansävy, joka ei taita liilaan eikä siniseen. Allbäckin vahoista on tosi paljon pigmenttiä ja yksi pikkupurkki onkin riittänyt jo monen pinnan käsittelyyn. Aitojen pigmenttien vaikutus värisävyyn ja pinnan lopulliseen vaikutelmaan on kyllä suuri, pellavaöljy hohtaa kauniin himmeästi ja pigmentit elävät luonnonvalon sävyjen mukana. 


Kynttilät palavat Pömpelissä entistä runsaslukuisimpina, ensimmäisen adventin aikaan talo tuntuu muuttuvan joulukodiksi melkein itsestään. Keittiön puuhellan päällä, salin pöydillä ja lasikuistilla kynttilöiden lämmin valo valaisee pimeintä vuodenaikaa. 
15 kommenttia:

 1. Ihanaa adventinaikaa Pömpeliin :)

  VastaaPoista
 2. Tulin pitkästä aikaa vierailulle Pömpeliin, täällä on ihanan sesteinen tunnelma. Ikävä kuulla koiranne lähdöstä, osanottoni. Meillä puuhella on koko ajan käytössä talvisaikaan, joten kynttiläasetelmia sen päälle ei voi ajatella, ne näyttävät kyllä tosi kauniilta. Mukavaa joulun odotusta Pömpeliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osanotosta, talo on tuntunut aika tyhjältä koiran poismenon jälkeen. Mutta sellaista se elämä on.

   Poista
 3. Kaapista tuli todella kaunis ja hyvän värinen! :) Teillä on niin tunnelmallista, kynttilät kyllä tuovat ihanan oman tunnelmansa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei joulunajan tunnelmaa paljon muuta tarvitakaan kuin kynttilöitä, kynttilöitä ja vielä vähän lisää kynttilöitä :D

   Poista
 4. Kaunis harmaan sävy! Pitäisikin joskus kokeilla tuota pellavaöljyvahaa.
  Niin ihana on tuo puuhella teillä, ja tunnelmallista. Mukavaa adventtisunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanni ja ihanaa adventinaikaa!

   Poista
 5. olen ollut parisen viikkoa pois tietokoneelta ja nyt kiertelin blogissasi hieman kauemmin ihastelemassa ja tunnelmoimassa. oli surullista kuulla vanhan koiranne nukkuneen pois, niin kuin kirjoitit se kuuluu elämään ja meille jää paljon hyviä muistoja eläin ystävistämme. koirulinne sai arvoisensa leposijan puutarhastanne. meidän pihamaalta löytyy kahden kissamme ja ensimmäisen hevoseni haudat. Jöntte kisumme on jo 22 v, joten kohta joudumme myös Hänestä luopumaan.
  tunnelmallista adventin aikaa Pömpelin väelle:))

  VastaaPoista
 6. Anonyymi30.11.15

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka kaunista ja tunnelmallista! Vielä kun saisimme lunta! Sitä odotellessa ja tätä sadetta kuunnellen ... kuitenkin adventista se Joulun odotus sitten alkaa oikein kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina, iloa ja rauhaa teidänkin joulunodotukseen :)

   Poista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi28.1.17

  Ihana koti teillä. Mikäköhän tuo tapetti keittiössä on ("ruutukuvioinen")? Löysin tuon kuvan jo aiemmin ja sain siitä idean omaan keittiöön, mutta sitten tuli mutta..eipä mätsänny värin kanssa minkä isken puolpaneeliin - H484 mulperi. Tuon sun tapetti näyttää kuvassa silta, että se vois Tuurillaa käyvä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, Tapetti on ruotsalainen Atrium, mutta sitä ei valitettavasti enää myydä :(

   Poista